Na pasee (en dehors i dedans) z grand plie (w I, V), z plie (z II, IV,V). Grand piruety z IV w attitude, adabesque, a cote i devant. Passe zakończone w pozach. Passe z attitude. Fouette "zwykłe" (nie wiem czy nosi ono jakąś nazwę) i włoskie. Flic-flac, chaines, pique (po przekątnej, po kole) - nie wiedziałam, czy zaliczać to do piruetów. Chyba wszystko wymieniłam.
Co do ilości - na zwykłych lekcjach w innych ćwiczeniach od 2 do (maksimum) 4. W ćwiczeniach na same piruety może być więcej.
Związek z tańcem: instruktor fitness
Wysłany: Wto Lis 01, 2005 3:43 pm
Gość napisał/a:
Na pasee (en dehors i dedans) z grand plie w I. Grand piruety z IV w attitude, adabesque. Passe zakończone w pozach Flic-flac, chaines, pique (po przekątnej, po kole).
Co do ilości - na zwykłych lekcjach w innych ćwiczeniach od 2 do (maksimum) 4. W ćwiczeniach na same piruety może być więcej.
Tak samo (to czego nie robimy wykasowałam....)
I jeszcze kiedy kręcimy "z piątej do piątej" to tak do max. 16... (Czy 15 nie pamiętam dokładnie bo to jest u nas na takiej zasadzie że leci muzyka i kto ile wytrzyma, ale chyba tak wychodzi... Następnym razem policzę to się, jak trzeba będzie, poprawię...
A fouette zaczynamy się uczyć więc mam nadzieję że niedługo będę mogła dopisac :)
_________________ denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych
Kiedyś tancerka teraz instruktor fitness: w tym też można się spełniać :)
u nas też standart to 2 - 4 na paseez z plie (z II, IV,V). Grand piruety po 2 - 4 z IV w attitude, adabesque, alazgon. Passe z attitude. Fouette zwykłe32
(zmieniam bo już sama nie jestem pewna czy było 64) i włoskie. Flic-flac, chaines, pique po przekątnej, po kole atam rózne żeczy sie robi ale ja nie wiem ja sie je poprawnie pisze
Ostatnio zmieniony przez Żabka Wto Lis 01, 2005 4:53 pm, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Wto Lis 01, 2005 3:56 pm
Żabka napisał/a:
Fouette zwykłe 32 i 64
64 :O :O :O
_________________ denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych
Wysłany: Wto Lis 01, 2005 4:34 pm
Nie wyobrażam sobie za bardzo kręcenia 64 fouettes...a w jakiej szkole Ty jesteś???
Wysłany: Wto Lis 01, 2005 5:05 pm
O czym o fouette czy ogólnie o piruetach???
Związek z tańcem: tancerz
Wysłany: Wto Lis 01, 2005 5:43 pm
Żabko napisz koniecznie z jakiej jesteś szkoły, bo ta ilość fouette jest bardzo imponująca
A u nas... to narazie nic nie mówie, napiszę, jak jeszcze troche poćwiczymy
Bo przy tych potrójnych i poczwórnych piruetach, to wypadłybyśmy bardzo bledziutko...
Oczywiście wszystko ćwiczymy, tak samo jak to pisał Gość, ale nie dokońca nam wszystko wychodzi, choć muszę przyznać, że jest coraz lepiej i robimy coraz więcej różnych turów:)
_________________ The dance says what words cannot
Piękne to fouette jeszcze takie wytrzymane...cudo
Ala zgon mnie rozbawił prawie do łez :)
Związek z tańcem: uczennica
Wysłany: Sro Lis 02, 2005 7:07 pm
zgon=) heheh teraz wam powiem jak ja to skojarzyłam...... heeheh
zgon czyli śmierc...... czyli te piruety są takie trudne i tak nie wychodza autorce "zgonu", że nazwała je alazgon (czyli, ala zabijanie się). Nie wiem czy zakapujecie moje myslenie.....