Związek z tańcem: obserwacyjny
Wysłany: Wto Maj 31, 2005 2:07 pm Co się stało ze "Złotą dwunastką baletów" w TV?
Czy "Złota 12" została zredukowana?
29 maja powinien być kolejny balet z tej serii a nie było. Czyżby władze TV stwierdziły, że ta seria nie cieszy siezbyt dużą popularnością i nie ma tzw. wysokiej oglądalności?
szkoda ze jusz niema zlotej dwunastki baletow ale tylko don kichot byl dobrze nagrany coppelia i dziadek do orzechow no i giselle roug i romeo i julia a reszta do dupy a wam co sie podobalo ??????????
chococat Gość
Wysłany: Nie Cze 05, 2005 2:37 pm
w tygodniu i w nastepnym tez nie bedzie Zlotej Dwunastki...
a wydawalo sie takie fajne a naglle jej niema i mam nazieje ze szybko wroci bo jeszcze jest duzo fajnych baletow ktorych chcialbym sobie agrac nawet jak beda zlej wykonawcy i technika straszna
jupi!!!!!!!! a już myślałam ze nie obejrzę "Harnasi" (a może Harnasiów?! nie wiem... ) w każdym razie: ekstra!! nagram sobie napewno:)
_________________ you broke my heart cause I couldn't dance
you didn't even want me around
but now I'm back to let you know
I CAN REALLY SHAKE THEM DOWN!!
Związek z tańcem: krytyk
Wysłany: Pon Cze 06, 2005 3:25 pm
trudno, niech juz będa Harnasie, choc w Złotej dwunastce to je umieszczono chyba tylko z racji patriotycznych No i niedawno pokzazano je na TV Polonia z okazji Dnia Tańca. Trudno, grunt że 12-tka jest kontynuowana...
trudno, niech juz będa Harnasie, choc w Złotej dwunastce to je umieszczono chyba tylko z racji patriotycznych
Miejmy nadzieje, ze rzeczywiscie ze wzgledow patriotycznych, a nie jako tani wypelniacz, bo to znaczyloby, ze program rzeczywiscie sie kruszy z braku funduszy. A z drugiej strony, byloby jakos kwasno, gdyby nie bylo w serii choc jednego baletu polskiego, nawet jesli inscenizacja nie jest najlepsza. Mysle, ze "Harnasie" maja wydzwiek symboliczny w tym kontekscie i trzeba to docenic. Ale latwo mi mowic, kiedy i tak nie bede ogladac, nawet gdybym chciala ....
Luna12 Gość
Wysłany: Sro Cze 15, 2005 11:53 am
No to moze pokażą jeszcze 5 czy 6 i bedzie 12 !! i natym sie skończy.......tak ja sądze
PRZYPOMINAM ZE DZISIAJ O 22.50 "HARNASIE" NA TVP2!!
a czemu mialoby nie byc? Harnasi jeszcze nigdy nie widzialam ( ) wiec przynajmniej sie zapoznam z nowym baletem mam tylko nadzieje ze to nie bedzie filmowa wersja tylko sceniczna.
Sceniczna wersja jest całkiem niezła. Jeśli ktoś bedzie miał okazję, radzę wybrac sie na "Tryptyk polski" (Harnasie, Powracajęce fale, Krzesany) do TW w Warszawie . W ostatnim sezonie nie był wystawiany, ale jak wróci do repertuaru to szczerze zachęcam do obejrzenia.