Związek z tańcem: uczennica
Wysłany: Sro Maj 11, 2011 11:01 am
cześć! czy ktoś z was pisze w tym roku maturę z wiedzy o tańcu w krakowie i mógłby się podzielić informacją w którym liceum w tym roku się odbywa? w XXI jak kiedyś?
_________________ wild thing,
you make my heart sing,
you make everything groovy,
wild thing!!!
Związek z tańcem: tancerka
Wysłany: Pon Kwi 30, 2012 6:39 pm
temat trochę zamrożony ale chciałam zapytać czy ktoś z was może pamięta albo wie fragment jakiego baletu był puszczany w 2007 roku na maturze rozszerzonej z wotu? Bardzo mi to potrzebne bo chciałabym robić analizę dzieła tanecznego a matura już w piątek czyli za 4 dni .
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Błagam, powiedzcie, że wciąż można zdawać wot na maturze w 2016? Czytałam, że usunięto wot z listy przedmiotów dodatkowych, ale nigdzie nie wyczytałam nic więcej. Według mnie to absurd, bo szkoły baletowe wciąż istnieją tak, jak wciąż istnieje przedmiot wiedza o tańcu. Historia sztuki jest uczona w jednym liceum w Poznaniu, ile osób ją zdaje na maturze? A historia muzyki? Macie jakieś informacje? Proszę...
_________________ "Najgorszy błąd jaki może popełnić tancerz jest myślenie. Taniec trzeba czuć" Michael Jackson
http://www.cke.edu.pl/ind...inie-maturalnym Polecam odpowiedź na pytanie "Z jakich przedmiotów dodatkowych można przystąpić do egzaminu maturalnego?", z której wynika, że wot-u zdawać nie można. W ogóle, jeśli chodzi o maturę, strona CKE jest najlepszym źródłem informacji.
Jak jest napisane: Maturę z Wiedzy o tańcu można zdawać w starym systemie, ale nie ma go już do wyboru, jeśli chcemy pisać w nowym. Jest taka możliwość, choć pisało go w tym roku 6 osób.