_________________ Where there is discord, may we bring harmony. Where there is error, may we bring truth. Where there is doubt, may we bring faith. And where there is despair, may we bring hope.
Związek z tańcem: miłośnik baletu :)
Wysłany: Pią Lip 15, 2011 8:35 pm
Ostatnio jest generalnie jakiś wysyp teledysków z "baletnicami" ostatnio gdzieś na Interii jako yyy przebój tygodnia czy coś takiego tez był właśnie teledysk z motywami baletowymi.
Muzyki nie dało się słuchać (znaczy się ja nie dałem rady )
Ale fakt jest faktem że motyw był
Torin
_________________ Statler - Świetny jest ten spektakl. Leczy moje dolegliwości.
Waldorf - A co ci dolega ?
Statler - Bezsenność !!!
Tutaj baletu samego w sobie nie ma, ale słyszałam gdzieś, że Kate ma typowe wykształcenie w tym kierunku i ogląda się przyjemnie, skoro już o teledyskach mowa.
Nazywa się Père Franck Legros, jest wykształconym tancerzem klasycznym i księdzem, był film o nim i o tańcu w religii, duzo jest ksiazek na ten temat ale powiem ze bardzo mnie poruszyl ten film, ksiadz tanczacy musi miec wielka charyzme , ze udalo mu sie zrealizowac cos, co w kosciele raczej nie ma racji bytu.
A wlasnie ze ma. Szkoda ze takich ksiezy, osobowosci jest tak malo.
Jestem ciekawa jak to by sie przyjelo w Polsce? Jak by poprowadzil warsztaty tanca?
Dla mnie to niesamowita historia bardzo pozytywna.
Związek z tańcem: miłośnik
Wysłany: Sob Wrz 24, 2011 3:56 pm
http://www.youtube.com/watch?v=rcVCI3fVFD4
Gala Benois de la danse, ale nie mam pojęcia z którego roku. Jest tam m.in. Zakharova w Middle Duet i Aurelie Dupont w Grand pas classique.
Związek z tańcem: tancerz
Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 2:53 pm
Sisha- ten filmik jest niezły, zatkało mnie muszę powiedzieć;p po prostu niektórzy rodzą się po to aby zostać gwiazdami tańca klasycznego- nie ma innego wytłumaczenia;p
_________________ "Mniej w teatrze interesuje mnie to, jak ludzie się poruszają, a bardziej to, co ich porusza"
Pina Bausch
Związek z tańcem: tancerz
Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 4:44 pm
niezła jest, i dopiero 14 lat, to Rosjanka? bo powiem szczerze że nie podoba mi się "styl" tej lekcji, wszystko jest takie suche, poprawnie wykonane, wolę po "zachodniemu", jak przy drążku się tańczy i oddycha, ciało wtedy inaczej pracuje, ruch jest plastyczny, wolę jak myśli się o lekcji w kontekście nieustającego ruchu a nie wykonania określonych pas od-do.
_________________ "Mniej w teatrze interesuje mnie to, jak ludzie się poruszają, a bardziej to, co ich porusza"
Pina Bausch
Angel Corella w bardzo fajnej reklamie formy Rolex
A co do linku z tą dziewczyną to nie podobają mi się jej ręce i te "mechaniczne ruchy" jak to nazwala Lienka. Jest co prawda młoda, może jeszcze skorygować swoje błędy, tak więc wydaje mi się że przy solidnej pracy będzie mogła osiągnąć jeszcze bardzo wiele
_________________ "Black hole sun,
Won't you come
And wash away the rain?"
Związek z tańcem: miłośnik
Wysłany: Sob Paź 01, 2011 6:57 pm
http://www.youtube.com/watch?v=z3QnffOF2yo
Tańce węgierskie, choreografia Alexey Miroshnichenko. Tancerki mnie jakoś szczególnie nie poraziły, ale za to trzech solistów bardzo mi się podobało. Wśród nich jest Robert Gabdullin (w trio, od 17:30), który, jeżeli dobrze kojarzę, tańczy w Polskim Balecie Narodowym.