A ja mam jedno pytanie. Jaki jest najlepszy sposób na wyrabiaie point?
Ja zawsze ręką w miejscu gdzie widać czubek gwoździa wyginałam i na stopie wyrabiałam. Zastanawia mnie sposób z drzwiami, ale czy on jest bezpieczny dla point? Dodam, że jestem człowiekiem demolką i prawie wszystko co mi wpadnie w ręce sie rozlatuje xD
_________________ " Moje motto: Spożyć przed terminem. Szukałem w wielu mądrych księgach, znalazłem na kefirze."
Szymon Majewski
Nati, na stronie ELITE jest tabelka, wg której mozna sprawdzic sobie rozmiar point.
jeżeli masz rozmiar 38 to powinnaś wziąć 5,5.
Nie koniecznie. Ja mam 5,5 a na codzien nosze 39. Wszystko zalezy od modelu. Czesc ma troche inna rozmiarowke.
Swoja droga mysle ze 4,5 moga byc za male.
_________________ "artystą nie jest się dzięki szkole, ale bez niej można być w ogóle pozbawionym takiej szansy..."
Związek z tańcem: czynny! SB+OEB
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 7:07 am
no właśnie widziałam tabelkę ale chodziło mi o wasze opinie, tabelka w praktyce do konca sie nie sprawdza, dlatego pytam o opinie juz kupiłam,m to napisze wam potem czy dobre a swoją drogą chyba wolę mieć za małe. Bo jak sobie ostatnio kupiłam to miałam takie kajaki ze nie wiem! ohydnie to wyglądało, a ja w sumie to nawet 37,5 mam stopę więc może będą dobre i wkładek nie używam, więc też inaczej
_________________ Taniec wymaga człowieka chętnego,
szlachetnego, opanowanego;
człowieka o zrównoważonych siłach.
Dlatego chwalę taniec...
ojej to teraz boję się, że nie wejdę, skoro Ty 5 kupujesz... no trudno zobaczymy
To teraz Cię jeszcze bardziej dobiję. Jednak mam 5,5 Grishko. Stare miałam 5 ( i to jest na 36,5). Ale sa rozbierzności w tych pointach, ja miałam tak z szerokością. W starych miałam XXX, a w nowych mam tylko jeden X. A obydwie pary są na mnie dobre.
Związek z tańcem: nauczyciel baletu
Wysłany: Pią Cze 13, 2008 10:56 pm
Ja według naszej numeracji mam 24cm stopę czyli 38... i grishko kupowałam zawsze 6. Wsadzałam tam tylko troszeczkę watki (żeby nie czuć czubków - to i tak się ubijało) i noski sylikonowe z grishko i było idealnie
_________________ Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża twojemu życiu lub zdrowiu...
S - na stronie grishko.ru np. model fouette, elite, maya ma takie twardości: SS, S, M, H, SH
_________________ Na forum wróciłam po 2 latach, widać nie da się żyć bez tańca, chociaż już zapewne do niego nie wrócę. Trochę jakby nowe życie.
Nie wiem, czy wróciłam na stałe, może za chwilę znów zniknę. Ale co jakiś czas zaglądnę.
Związek z tańcem: Zakochana ^^
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 4:31 pm
ołłł, a ja się dowiedziałam, że mam sporo za małą pointe ;o
ale przecież byłam w grishko i pan mi doradzał!
ja myślałam, że pointa ma być taka ,,na styk''