Związek z tańcem: czynny! SB+OEB
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 8:29 am festiwal w koninie
Otóż 30 marca jadę z zespołem na trzydniowy Festiwal w Koninie Tańca Współczesnego (nie ten dziecięcy). Piszę z zapytaniem czy ktoś już był tam i jak mu się podobało?? Poza tym zapłaciłam dodatkowo za warsztaty i też chciałabym zapytać o nie...(nie wiedziałam czy temat założyć tu czy w Warszatatach). Za wszelkie informacje bardzo dziękuje!
_________________ Taniec wymaga człowieka chętnego,
szlachetnego, opanowanego;
człowieka o zrównoważonych siłach.
Dlatego chwalę taniec...
Związek z tańcem: czynny! SB+OEB
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 1:22 pm
Jest ten znany Dziecięcy Festiwal Piosenki i Tańca w Koninie, który to zawsze w tv leci i ten jest jakby kontynuacją tego festiwalu, gdzie starsze osoby (od 16 lat) prezentują spektakle tańca współczesnego...teatru tańca. Trwa on 3 dni, podczas których można zapisać się na warszatty tańca współczesnego. Jury prowadzi te warsztaty ale jeszcze nie wiem, kto będzie w jury. Wiadomo, że uczestnicy festiwalu to nie zawodowcy jak wielu z Was-z OSB. Aaa i podzielone to jest na spektakle do 10 min i do 30 min.
_________________ Taniec wymaga człowieka chętnego,
szlachetnego, opanowanego;
człowieka o zrównoważonych siłach.
Dlatego chwalę taniec...
Ja byłam w tamtym roku z zespołem( tańcze w Krakowie w GTW"Forma").Świetny festiwal! Cieżko wygrac bo szczerze mówiac troszke było to "ustawione"(ale faktycznie byli świetni) ale polecam udział ,gdyż obycie ze sceną i ogladniecie tego co robią zespoły w całej Polsce jest wielkim plusem. Poziom wystepów jest bardzo rózny ale trwaja całe wieczory i naprawde duzo mozna zobaczyc zespołow jak i profesjonalnych wystepów(np.Alter z Kalisza)i szczególnie polecam warsztaty.Ostanio były z tańca wsóllczesnego-K.Skawińska i jazzowego-p.Gąsowski. Ogólnie bardzo fajny wyjazd-kosztowny ale dla takich nieprofesjonalnych zespołów to wsam raz.
Niestey niewybieram sie bo nasza Pani urodziła własnie dziecko:) i teraz miałysmy zastępstwo i zajecia tylko z techniki a nie choreografii i układów.Szkoda ...szkoda:( Ale nastaw sie na integracje z ludzmi i gorąco polecam.Niewszytsko co zobaczysz napewno Ci sie spodoba bo naprawde jest tak dużo tych róznych zespołów.Ja wspominam to bardzo miło i fajny wypad:)
Związek z tańcem: uczeń/tancerz
Wysłany: Sob Mar 17, 2007 6:57 pm
ja również byłam w zeszłym roku..... i szczerze myślę ze jest to bardzo dobry festiwal-> Ogólnopolskie Konfrontacje Tańca Współczesnego , najfajniejsze było to, że nie wyczuwało sie tej chorej rywalizacji- przynajmniej dla mnie:).
Faktycznie cięzko jest cokolwiek zająć, bo poziom jest naprawde wysoki, ale dla zdobycia kolejnych doswiadczen uważam że warto.
My wróciłysmy mimo wszystko bardzo podbudowane i z jescze wieksza chęcią do tańczenia... niestety w tym roku nie jedziemy... bo plany sie pozmieniały.
życzę powodzenia.
Jestem tu nowa Trafiłam na to forum przez przypadek szukałam czegoś właśnie na temat Festiwalu w Koninie na który wybieram się z zespołem Jestem Kasia mam 14 lat, od 5 lat tańczę współczesny ( baletu nie ;] nie przyjęli by mnie za pewnie ze względu na wiek jak i na wygląd - z tego co wiem trzeba być 'wymiarowym' a u mnie o to trudno ). To tak po części o sobie a teraz może powracając do tematu : jak już wspomniałam jadę z zespołem do Konina na Festiwal Tańca Współczesnego (już za tydzień ), szczerze mówiąc to nie liczymy na wygrane ( szczególnie jak tutaj czytam, że poziom jest baaardzo wysoki), ale na świetną przygodę (ale mała nutka nadziei się znajdzie ;]). Dla mnie to będzie pierwszy raz jak zobaczę inny ZESPÓŁ (!!), który tańczy współczesny :] Niestety na warsztaty nie idziemy
Nati -- w jakim zespole tańczysz ? Zapamiętam i obejrzę w Koninie P.S wątpie żebyście były najmłodszym zespołem u mnie ja jestem najmłodsza (14 - ale nie widac , najstarsza 18 - ale jest jednak zdecydowanie dużo dziewczyn 16-17