Pomyślałam, że założę nowy temat - wakacyjnych zagadek lite
Na początek coś łatwiutkiego
1. Co to za balet? (1pkt)
2. Imię i nazwisko tancerki i tancerza (2pkt)
3. Do jakiego zespołu baletowego należą? (1pkt)
4. Kto napisał muzykę do tego baletu? (1pkt)
Myślę, że zagadka jest naprawdę łatwa.
Powodzenia
_________________ Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża twojemu życiu lub zdrowiu...
Ostatnio zmieniony przez M. Pią Lut 06, 2009 4:32 pm, w całości zmieniany 1 raz
Związek z tańcem: nauczyciel baletu
Wysłany: Sob Cze 23, 2007 5:51 pm
Tak Coppeliusie. 2pkt dla Ciebie
_________________ Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża twojemu życiu lub zdrowiu...
Wysłany: Sob Cze 23, 2007 11:39 pm
Oczywiście Bajaderko. 2pkt dla Ciebie
Wysłany: Nie Cze 24, 2007 7:05 am
Hmm... Nie wiem czy zgodnie z regulaminem mogę Ci przyznać punkt, no ale co tam 1pkt dla Bajaderki. W sumie uzyskałaś 3pkt.
A teraz czekamy na zagadkę drCoppeliusa
Związek z tańcem: tancerz, choreograf
Wysłany: Nie Lip 08, 2007 10:59 am
A ja obstawiam Palome Herrere i ABT. Jest to "Korsarz".
Chociaz nie wiem czy moge odpowiadac skoro nie jestem zarejestrowana jako uzytkownik zagadek...A chcialabym byc Wiec co musialabym w tej kwestii zrobic?
_________________ Nikt nie zobaczy łez przez wnętrze płynących i nikt nie usłyszy skargi z warg zaciśniętych głucho.
Co to za balet? 1 pkt
Co to za tancerka? 1 pkt
W jakim zespole tańczy? 1 pkt
Jakie ma tam stanowisko (np.koryfej, pierwsza solistka itp)? 2 pkt
Jaką postac tańczy? 1 pkt
Maria Allash jako Aegina w Spartakusie, jest pierwszą solitką [principal dancer, nie wiem czy można przetłumaczyć to na "primabalerina"] w Bolshoi Ballet?
_________________ Naucz się choreografii, a będziesz tańczyć dzień. Naucz się fundamentów, a będziesz tańczyć do końca życia. - Angel Ceja
1. Kto stworzył tą rzeźbę? (2pkt)
2. Jaka jest jej nazwa? (2 pkt)
3. Jaki nurt w sztuce europejskiej reprezentował artysta? (1pkt)
4. Ile lat ma przedstawiona na zajęciu dziewczyna? (1pkt)
_________________ Always avoid trouble unless you know you're going to really enjoy it
Wysłany: Wto Lip 17, 2007 8:24 pm
1. Edgar Degas
2. "Little Dancer"
3. Impresjonizm (ale również realizm i romantyzm)
4. 14 lat
Wysłany: Wto Lip 17, 2007 9:08 pm
Hmm... Zagadka prosta nie będzie (chociaż zależy dla kogo), ale zagadki mają chyba polegać na tym, żeby troszkę "poszperać"
1. Imię i nazwisko tancerki (2pkt)
2. Szkoła, którą ukończyła (1pkt)
3. Jak się nazywa taniec który wykonuje na zdjęciu? (1pkt)
4. Krótki (ale nie za krótki) opis tego tańca (2pkt)