Związek z tańcem: krytyk
Wysłany: Nie Paź 08, 2006 7:54 pm Jubileusz A.M. Stasiewicza w Warszawie
Drodzy forumowicze!
9 grudnia (uwaga, data zmieniona!!) w spektaklu "Romeo i Julia" znakomity tancerz, pierwszy solista scen w Gdański, Linzu, Grazu a obecnie w Warszawie Andrzej Marek Stasiewicz bedzie obchodził jubileusz 25-lecia pracy artystycznej!!! Takie swięto nie zdarza sie czesto! 25 lat przetanczone dla radości i przyjemności widzów, kilkadziesiąt partii, niezwykła technika, pracowitośc, poczucie humoru!
Pragniemy aby tego dnia jak najwięcej baletomanów swietowało jubileusz tego wielkiego artysty, dlatego zapraszamy - spotkajmy się tego dnia w Warszawie! Oczywiście szczegolnie zapraszamy osoby z Warszawy, ale jeśli ktoś zechce z tej okazji zawitac do stolicy bedzie nam bardzo miło.
Oferujemy pomoc w zakupie biletu lub wejściówki
Wysłany: Nie Gru 10, 2006 12:03 am
chwilowo głos więźnie mi w gardle ze wzruszenia a ręce na klawiaturze drżą, więc napisze tylko że był to wzruszajacy wieczór pełen miłości i podziwu dla znakomitego artysty. Morze kwiatów, wspaniały kosz, miś (?!), gratulacje od dyrektora warszawskiej szkoły, a przede wszystkom aplauz publicznosci i kolegów z zespołu. Były tez zakulisowe prezenty ale o tym niedługo napisze osobno
edit:
wyreczając niezawodna Kasię W-autorke zdjęć prezentuję Jubilata co tonie w kwiatach i nie tylko:
oraz gratulacje od dyrektora i uczniów Warszawskiej Szkoły Baletowej
_________________ Niech pamięta elita, że każda śmietanka na deser jest bita.
Lec
Wysłany: Sob Gru 30, 2006 10:59 pm
dziś Andrzej Marek Stasiewicz po raz ostatni wystapił na scenie TW-ON w Komi-komedii i przeszedl na emeryturę. Byłam, widziałam, płakałam i klaskałam. A teraz ide sie upić z rozpaczy
Lec
Ale w ogole to bardzo mi szkoda, ze juz zszedl ze sceny
W sumie to jakos nie moge w to uwierzyc, ze teraz nie bedzie tanczyl tych wszystkich rol w TW...
To naprawde swietny tancerz...
_________________ "Plié is the first thing you learn and the last thing you master" Suzanne Farrell
Związek z tańcem: instruktor/tancerka
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 10:53 am
A ja niestety nie mogłam wtedy być w Warszawie a tak chciałam zobaczyć cudownego Stasiewicza po raz ostatni na scenie.
Podobno teraz wrócił do Gdańska i będzie tam uczył. Może któraś z forumowiczek zechce się tam ze mną przeprowadzić he,he
Chylę czoła przed wszystkimi, którzy tam byli i Andrzeja raz ostatni zobaczyli!
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 11:12 am
A.M. Stasiewicz tanczył ostatni raz Merkucja 9 grudnia, potem jeszcze w 3 Dziadkach do orzechów rycerzyka i 2 razy w Komi-komedii, która (30 grudnia) była jego ostatnim spektaklem na warszawskiej scenie. Teraz pakuje manatki i wraca do Gdańska, czy będzie tam uczyć jeszcze nie wiadomo
Lec