Mam takie pytanie. Czyzdaża Wam się ubierać normalne białe rajstopy na codzień do spódniczki/sukienki ? czy to tylko kolor zarezerwowany na balet i w takich rajstopach nigdy nie pkazujecie się "prywatnie? ?
Związek z tańcem: tancerz
Wysłany: Wto Wrz 05, 2006 8:22 pm
Oj, mi sie to zdaza bardzo czesto. Szczerze powiedziawszy lubie chodzic w rajstopach baletowych, jest wygodnie, a ja sie juz przyzwyczailam.
Noi nie raz, gdy wracam z zajec, alb ide na zajecia to jestem juz przebrana w kostium i rajtki.
_________________ You can take the Dancer out of the Dance, but you can't take the Dance out of the Dancer
Związek z tańcem: baletoman
Wysłany: Wto Wrz 05, 2006 9:22 pm
a jeżlei juz mówimy o wykorzystywnaiu ciuchów tanecznych w życiu codziennym , to czemu nie o obuwiu - przyznam się, ze dosyć często noszę jazzówki - przechodziłem w nich m.in. cały Paryż - niesamowita wygoda i oryginalność .
_________________ sfra- odnaleziony pośród manewrów sztuki i jezyka francuskiego
Związek z tańcem: krytyk
Wysłany: Sro Wrz 06, 2006 7:04 pm
Hmmm... to dość oczywise że idąć na zajęcia i z nich można chodzic po ulicy w białych baletowych ćwiczebnych rajstopach, ale wtrące tu uwagę ze sfery nie baletu a reguł elegancji:
PRAWDZIWIE ELEGANCKA KOBIETA ZAKŁADA BIAŁE RAJSTOPY TYLKO 2 RAZY W ZYCIU: DO PIERWSZEJ KOMUNII (JESLI PRZYSTEPUJE) I DO śLUBU
_________________ Niech pamięta elita, że każda śmietanka na deser jest bita.
Lec
To bardzo surowa elegancja, ja tam się z nią nie zgadzam :0)
Choć prawdą jest też to, że białe rajstopy są postrzegane jako dziewczęce i kobiecie już takich nie wypada wkładać. (też się z tym nie zgadzam, bo nieraz białe rajstopy w połączeniu z innym ubraniem wyglądają oryginalnie i nie są nudne jak tłum nóżek w cielisto-szaro-czarnych rajstopkach)
Zresztą..mam mnóstwo zdjęc w takich właśnie rajstopach i mogłabym Wam je pokazać ale nie wiem czy tu się wkleja fotki ?
Związek z tańcem: krytyk
Wysłany: Sro Wrz 06, 2006 9:08 pm
tak, można tu wklejac fotki (patrz odpowiedni wątek w tablicy Regulamin)
Mnie tez czasem podoba sie połączenie białych rajstop z jakimś ciekawym ciuchem, ale po pierwsze do tego trzeba miec super zgrabne nogi, a po drugie ja własnie mówię o prawdziwej elegancji a nie tym co w róznych okresach bywa modne czy wygląda fajnie. Mówię o prawdziwej elegancji, co nie znaczy że zachęcam do przestrzegania tej zasady
_________________ Niech pamięta elita, że każda śmietanka na deser jest bita.
Lec
ehh... to ja może przyznam się, że np. na występ/próbę generalną i z występu/próby generalnej ZAWSZE w zimie wracam/idę w czarnych ( ) występowych rajstopkach... właściwie w lato też się zdarzało, jak miałam spodnie, albo jak pasowały do spódniczki akurat... to samo z bluzeczkami od stroju...
_________________ Na forum wróciłam po 2 latach, widać nie da się żyć bez tańca, chociaż już zapewne do niego nie wrócę. Trochę jakby nowe życie.
Nie wiem, czy wróciłam na stałe, może za chwilę znów zniknę. Ale co jakiś czas zaglądnę.
osoba (wh?) stoi chyba na górce. a zdjęcie jest robione ze zbocza górki.... chyba...
_________________ Na forum wróciłam po 2 latach, widać nie da się żyć bez tańca, chociaż już zapewne do niego nie wrócę. Trochę jakby nowe życie.
Nie wiem, czy wróciłam na stałe, może za chwilę znów zniknę. Ale co jakiś czas zaglądnę.
I jeszcze inne zestawienie kolorystyczne Piszcie czy mam juz nie dawać jak się to nie podoba bo ja mam mnóstwo zdjęć . A może ktoś też zaprezentuje swoje fotki ?