Związek z tańcem: uczeń/miłośnik
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 2:27 pm Baletnice dla kolekcjonerów
Chciałam Wam się pochwalić moja niedużą jeszcze, ale stale rozrastającą sie kolekcją baletowych lalek. Oto one:
Romeo i Julia Jezioro łabędzie Dziadek do orzechów
A tu moja ulubiona - 40 cm baletnica z kolekcji Roberta Tonnera. Jej pointy to istne mistrzostwo świata w miniaturyzacji:)
Hoho, patrząc na ceny niektórych można się zacząć szczypać, ale warto sypnąć groszem żeby takie cudo mieć
PS:kiedyś przez przypadek trafiłam na Twego bloga...
Związek z tańcem: Miłośniczka, uczeń
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 7:18 pm
Super! Tak! Ta ostatnia ma pointy super, choc najbardziej podoba mi się chyba...ta z Romea i Juli oraz jeziora. Chociaż wszystkie są piękne. Każda ma coś innego. Jedna pointy, druga paczkę, jeszcze inna fryzurę.
_________________ "Tańczę żeby żyć,
żyję żeby tańczyć"
Związek z tańcem: uczennica, tancerka
Wysłany: Sob Sty 12, 2008 3:52 pm
Kolekcja CUDOOOOOWNA
Pointy tej ostatniej to rzeczywiście mistrzostwo!!!! To jest naprawdę coś niesamowitego jak ktoś może zrobić takie pointy!!!
Wszystko piękne ale troszkę drogie a szkoda.
_________________ "Talent i zdolności to nawet nie połowa sukcesu. Podstawa to systematyczność, determinacja i upór w dążeniu do celu"
Związek z tańcem: tancerz
Wysłany: Sob Sty 12, 2008 10:43 pm
Piękną masz kolekcję, naprawdę;)
W sumie to jest bardzo dobry pomysł, ale niestety kosztowny.
Kolekcjonowac mozna nie tylko lalki, porcelanowe baletnice ale tez figurki:)
_________________ You can take the Dancer out of the Dance, but you can't take the Dance out of the Dancer
Jejku, one są takie piękne, szczególnie ta małe pointy, takie słodkie:) Nie miałam pojęcia, że takie laleczki istnieją. Szkoda tylko, że są takie drogie...
_________________ "And I just thought, this is what I want to be. And I knew that dancing would be my chosen profession."
Związek z tańcem: Miłośniczka, uczeń
Wysłany: Nie Sty 13, 2008 8:00 pm
A ja mam tylo jedną baletnicę. Dostałam od przyjaciółki na Gwiazdkę. Moim zdaniem jest ładna. Niestety na razie nie mam zdjęcia, ale jak ktoś bedzie w sklepie AlmiDecor to może zobaczyć. Są białe i wiśniowe...
_________________ "Tańczę żeby żyć,
żyję żeby tańczyć"
Związek z tańcem: miłośnik baletu :)
Wysłany: Pon Sty 14, 2008 2:51 pm
Ja kupiłem córce na Mikołaja zdeje się Stefi baletnice z pointami zginajacymi się nogami, cukierkowa do bólu - ale Dorota była zachwycona - no i dwa dni temu złamała się jej ręka
Normalnie rozpękło sie ramię w "stawie". Trrrragedia. Żaden klej tego nie chyta, a nie chce usztywnić jej ręki na amen.
No i widzicie jakie to bywają problema ....
Torin
_________________ Statler - Świetny jest ten spektakl. Leczy moje dolegliwości.
Waldorf - A co ci dolega ?
Statler - Bezsenność !!!