zawsze dobrze wspominam zajęcia u Leszka Bzdyla, Natalii Draganik, Elizy Hołubowskiej, Kasi Chmielewskiej, Melissy Monteros, Roberta Andersona, Pale Dyrvalla i Iwony Olszowskiej - do nich warto wybrać się na lekcje. Fajnie jest też spróbować zajęć u Wojtka Mochnieja, Sarah Grey czy Juhy Marsalo, ale oni mają dość specyficzny sposób prowadzenia zajęc, więc już lepiej coś umieć.
_________________ you broke my heart cause I couldn't dance
you didn't even want me around
but now I'm back to let you know
I CAN REALLY SHAKE THEM DOWN!!
Związek z tańcem: na całe życie! :)
Wysłany: Pon Lis 21, 2005 1:55 pm
Ladybirt, z zajęć w Trójmieście b. dobrze wspominam pracę z Moniką Leśko-Mikołajczak w Teatrze Muzycznym w Gdyni, w ramach działalności tzw. Teatru Junior. Na tych zajęcich na pewno poznasz jeszcze elementy klasyki, jazzu, pantomimy itp.
jeśli chodzi Ci o współczesny sensu stricto, spróbuj skontaktować się z Bożeną Eltermann.
_________________ Anna Pawłowa nigdy nie zakręciła więcej niż dwa piruety, ale jakiż wyraz miały jej arabeski!
Związek z tańcem: instruktor fitness
Wysłany: Nie Gru 18, 2005 9:48 am
Ja tez mam zajęcia u siebie w szkole...(W Ognisku) i zawsze jest to miłe oderwanie od klasyki...
_________________ denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych
Kiedyś tancerka teraz instruktor fitness: w tym też można się spełniać :)
A czy mówi wam coś nazwisko Krzysztof Zawadzki? ja zajęcia z nim wspominam bardzo fajnie, ma taki swoj "odrebny styl" ktory mi odpowiada, no i do tego jas bardzo ciekawa osoba
_________________ Mater Mater Inferorum, Mater Mater Sospirorum, Mater Mater Lapidarum, Mater Mater Tenebrarum...
Te osoby, które mówią, że mają w swoich szkołach jeszcze t. współczesny - powiedzcie jeszcze z kim
Na pewno trudno jest się wam przestawić (tym, którzy na co dzień dużo więcej ćwiczą klasyki), ale jak wam się podoba taka technika, w porównaniu do klasyki?
_________________ "Plié is the first thing you learn and the last thing you master" Suzanne Farrell
Związek z tańcem: oby wieczny!
Wysłany: Sob Gru 31, 2005 4:00 pm
Joanna napisał/a:
Kasia napisał/a:
taak, czasami potrzebne sa te 2 godzinki jazzowego... tak dla odprezenia... szkoda ze my go na razie nie mamy <ze wzgledu na proby>
Gwoli ścisłości przypomnę, że taniec jazzowy to nie to samo, co współczesny
ale u nas to nie jest taniec czysto jazzowy...
Uczy nas p. Marzena Luisetto-naprawdę fajna kobitka
W porównaniu z klasyką współczesny jest luźniejszy, swobodniejszy i mniej się człowiek męczy <nie ma też tak sztywnych zasad techiniki>... Bardzo lubię współczesny...
A czy mówi wam coś nazwisko Krzysztof Zawadzki? ja zajęcia z nim wspominam bardzo fajnie, ma taki swoj "odrebny styl" ktory mi odpowiada, no i do tego jas bardzo ciekawa osoba
Pan Krzysztof to miał z naszym zespołem baardzo dużo warsztatów, jeździł z nami na obozy, przyjeżdżał na ferie i kiedy sie tylko dalo nasz pani instruktor organizowala z nim wersztaty... niestety ostatnio nie mialam z nim zajec juz dluzszy czas
_________________ Mater Mater Inferorum, Mater Mater Sospirorum, Mater Mater Lapidarum, Mater Mater Tenebrarum...
witam wszystkich, jestem tu nowa
we wrocławiu tam gdzie mieszkam są grupy z tańca współczesnego i to nawet kilka
ja chodze teraz do Waldemara Staszewskiego na zajęcia i musze przyznać że jest naprawde super [/img]
_________________ "How could I dance if I didn't force myself to do things that I can't ?"
Rudolf Nurjejew
Ja z Pauliną chodziłam do szkoły, a później miałam z Nią modern. Lubiłam jej zajęcia, były moim zdaniem bardzo rozwijające. A poza tym Ona sama jest bardzo fajną osobą.
A w ramach czego masz te zajęcia??
co roku w ferie (i nie tylko) nasza instruktorka zaprasza innych nauczycieli/instruktorow/choreografow na warsztaty w ramach dodatkowego szkolenia. czasami jest to jedna osoba a czasami wiecej. zajecia z Pauliną są świetne i chcialabym miec wiecej takich warsztatow.