Związek z tańcem: krytyk
Wysłany: Sob Maj 25, 2013 10:06 am
na żywo jak najbardziej zalecane, zwłaszcza, że będa na scenie kameralnej a więc przekaż będzie dośc bezpośredni - natomiast do oglądania w TVP zachęcam jako do oglądania troche oddzielnego dzieła - dobrze sfilmowanej choreografii z innym, moze mocniejszym nawet przekazem, ale oczywiście mozna tez nagrac i obejrzeć po obejrzeniu na żywo - wersja dla tych co pierwszą konfrontację z dziełem chcą przezyć w "realu". A dla widzów spoza Warszawy, Poznania czy Kielc, gdzie mozna Święto zobaczyć - bezcenne
_________________ Niech pamięta elita, że każda śmietanka na deser jest bita.
Lec
Niestety, w warszawskim mieszkaniu nie mam telewizora i planowałam zadzwonić do Taty, żeby mi nagrał, a że w poniedziałek zdawałam trzy egzaminy, zajęło mi to całą głowę i zwyczajnie zapomniałam - dopiero następnego dnia znalazłam w kalendarzyku notatkę ;] Teraz mogę tylko liczyć na powtórkę kiedyś, kiedyś na TVP Kultura o nieludzkiej porze
Związek z tańcem: miłośnik
Wysłany: Nie Cze 16, 2013 5:02 pm
Jeśli ktoś dowie się kiedykolwiek o powtórce i będzie mógł dać znać zawczasu - będę wdzięczna Nie udało mi się nagrać, a warto jest mieć to Święto w swoich zbiorach. Szczególnie, że tancerze KTT wnieśli do choreografii Preljocaja zupełnie nową jakość - u zespołu Preljocaj Ballet widziałam więcej kreacji i teatralności, w odsłonie KTT przeważała autentyczność (może to kwestia tego, ile razy coś się zatańczyło - na początku zawsze jest bardziej świeżo, dopiero później pojawia się groźba utknięcia w schemacie). Ech, przez brak czasu ominęła mnie również projekcja 3D..
Związek z tańcem: uczeń,miłośnik i in.
Wysłany: Wto Cze 18, 2013 6:46 pm
Kasiu!
Czy mogłabym Cię prosić o płytkę DVD ze "Świętem Wiosny" KTT?
Napisz mi,proszę jaki to byłby koszt. Jeżeli teraz jesteś zajęta, poczekam.
To nie jest dla mnie pilne,ale nie mam TV i nie będę miała możliwości obejrzenia.
Pozdrawiam serdecznie!
_________________ *Miej zawsze w sercu Nadzieję*
*Cierpienie szlifuje serce jak diament*
*Radę,którą dajesz innym,zastosuj najpierw u siebie*
*I LOVE DANCE*