nie wiem czy to mi sie wydaje, czy baletówka w poznaniu zrobiła sie bardziej otwarta na starsze osoby?
ostatnio słyszałam ze rok, czy 2 lata temu przyjeli do 6 klasy dziewczyne która wcześniej w ogóle nie tańczyła.
jak to jest?
Związek z tańcem: Uczennica OSB
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 3:43 pm
Niee 2 lata temu ale do 4 klasy, ktora wczesniej tanczyla Wydaje mi sie, że progiem jest ta 4 klasa, bo wyżej nie przyjmują z tego co pamiętam
_________________ Taniec jest najwznioślejszą, najbardziej wzruszającą, najpiękniejszą ze wszystkich sztuk, bo nie jest tylko prostą interpretacją czy wyobrażeniem życia; jest samym życiem. Havelock Ellis
Związek z tańcem: Solistka
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 9:57 pm
Hmmmm wy wypytujecie o to czy ktoś tu jest z baletowej w Poznaniu a ja może bardziej gólnie zapytam czy ktoś uczy się w stanach?
gratuluję hmmmm.... nowo przyjętej
_________________ "... tylko baletnica potrafi stanąć przy ścianie na jednej nodze"
Związek z tańcem: Uczennica OSB
Wysłany: Sob Lip 31, 2010 6:31 pm
Tak, jest. Kiedyś na pewno ją w szkole poznasz, a tu wolałabym nie pisać jej danych
_________________ Taniec jest najwznioślejszą, najbardziej wzruszającą, najpiękniejszą ze wszystkich sztuk, bo nie jest tylko prostą interpretacją czy wyobrażeniem życia; jest samym życiem. Havelock Ellis
Związek z tańcem: Potencjalna tancerka
Wysłany: Sob Lip 31, 2010 9:43 pm
Jasne, rozumiem. Poza tym, super, nie mogę się doczekać.
http://www.e-teatr.pl/pl/artykuly/49848.html
Artykuł może stary, ale czy nadal szkoła ma takie problemy? Nic więcej już na ten temat w sumie nie znalazłam, no ale... wiecie coś na ten temat?
A, no i mam taki problem, mianowicie chodzi o taniec ludowy. Nigdy w życiu nie miałam z nim absolutnie żadnej styczności. Co umie się w czwartej klasie? Co powinnam wiedzieć, potrafić? Moglibyście mi pomóc? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat.
_________________ "Zwyciężać mogą ci, którzy wierzą, że mogą zwyciężać."
I nawzajem Neno, nawzajem .
Problem swojego czasu był bardzo poważny... i naprawde nie było wiadomo co stanie się z ta szkołą. Ale zdaje się, że już konflikt zażegnany. A z tego co wiem w szkole moją być przeprowadzone jakieś prace remontowe, chyba jedno z pomieszczeń ma stać się kolejną salą baletową.
_________________ Klawisze pianina są czarne i białe, ale grają niczym milion kolorów w Twojej podświadomości.