www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
XV Międzynarodowa Konferencja Tańca Współczesnego
Autor Wiadomość
Tranquility 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
uczeń/tancerz
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 11:27 pm   XV Międzynarodowa Konferencja Tańca Współczesnego

Międzynarodowa Konferencja Tańca Współczesnego i Festiwal Sztuki Tanecznej jest dwutygodniową imprezą o charakterze artystycznym i edukacyjnym organizowaną przez Śląski Teatr Tańca. Wykłady, zajęcia, projekty twórcze i spektakle są organizowane i prezentowane na scenie Śląskiego Teatru Tańca w Bytomiu i festiwalowych miast partnerskich na terenie Polski i regionu. Każdego lata, na zaproszenie ŚTT, zespoły, wykładowcy, studenci i sympatycy tańca z całego świata gromadzą się celebrując wspólnie taniec współczesny, różne dyscypliny i formy sztuki, przyczyniając się do ich rozwoju.

http://konferencja.stt.art.pl/

- A sztuka? - zapytał.
- Jest chorobą.

Nemo 
Adept Baletu

Wysłany: Czw Mar 27, 2008 9:49 am   

Polecam baaardo goraco!!!!
Ja na pewno wybiorę się na zajęcia z Norą Chipamuire, dwa lata temu prowadziła tylko masterclasses, były super!

Tranquility 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
uczeń/tancerz
Wysłany: Czw Mar 27, 2008 2:28 pm   

poważnie się zastanawiam.
i cena (w porównaniu np. z poznaniem) nie jest wysoka.

- A sztuka? - zapytał.
- Jest chorobą.

.:Agga:. 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Czw Mar 27, 2008 3:10 pm   

Czy w ciagu dwoch tygodni moge chodzic na rozne zajecia czy tylko na te ktore wybiore?

abeille 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Czw Mar 27, 2008 6:16 pm   

nie otwiera mi sie niestety ta strona moglibyscie mi powiedziec kiedy dokladnie zaczynaja sie te zajecia i ile kosztuja? bardzo prosze, nie wiem dlaczego ale komp mi sie zawiesza :-( i nie chce niektorych rzeczy otwierac

Gałczyński

Nemo 
Adept Baletu

Wysłany: Czw Mar 27, 2008 7:57 pm   

Można chodzić na wszystkie pięć zajęć 3 przedpołudniem i 2 po południu (+masterclasses w przerwie dla twardzieli). W ciągu każdej godziny wybierasz z zestawu około 4 - 5 zajęć, także wybór jest naprawdę super. Możesz sobie zmienić zajęcia w trakcie tygodnia, albo w połowie warsztatów.

Cena 670 zł za dwa tygodnie.
Początek 29.06 do 12.07.

Tańszych warsztatów nigdzie w Polsce nie ma.
Naprawdę polecam ze względu na wykładowców, atmosferę zajęć i po zajęciach :) i doświadczenie, które można zdobyć.

staace 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczennica, tancerka
Wysłany: Czw Mar 27, 2008 8:54 pm   

Ja się wybieram:):) Wysłałam juz zgloszenie tylko nie dostalam zadnego potwierdzenia wy tez tak macie?? czy moze mam sie zglosic jeszcze raz?? Co to jest to masterclasses??? jade pierwszy raz i niestety nie wiem co to takiego... a mozecie powiedziec jak wygladaja w ogole takie zajecia?? normalnie 90 minut tanca czy jak??
Pozdrawiam

Aha powiedzcie mi czy jest juz plan zajec?? nie moge znaleźć na tej stronie wiec chyba nie ma ale być może gdzieś przeoczyłam.
Ostatnio zmieniony przez staace Czw Mar 27, 2008 9:13 pm, w całości zmieniany 1 raz  

abeille 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Czw Mar 27, 2008 9:05 pm   

wlasnie bede wdzieczna za takie informacje... a co z osobami ktore dopiero zaczynaja albo maja zamiar zaczac? to jest tez dla nich czy tez jest to skierowane raczej do dsob zaawansowanych? bo ja mam ambitny plan zaczac dopiero, kiedys owszem, tanczylam, ale tancze ludowe... a tam to mnie ciagnie jak nie wiem!

Gałczyński

Tranquility 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
uczeń/tancerz
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 7:29 am   

staace napisał/a:
Ja się wybieram:):) Wysłałam juz zgloszenie tylko nie dostalam zadnego potwierdzenia wy tez tak macie?? czy moze mam sie zglosic jeszcze raz?? Co to jest to masterclasses??? jade pierwszy raz i niestety nie wiem co to takiego... a mozecie powiedziec jak wygladaja w ogole takie zajecia?? normalnie 90 minut tanca czy jak??

master classes to zajęcia dla osób bardzo zaawansowanych w danej technice i zawodowych tancerzy.
zajęcia wyglądają różnie, to zależy od pedagoga. każdy inaczej przeprowadza lekcję.

- A sztuka? - zapytał.
- Jest chorobą.

Nemo 
Adept Baletu

Wysłany: Pią Mar 28, 2008 9:50 am   

Bytomskie masterclasses wyglądają różnie, najczęściej może przyjść, każdy niezależnie od poziomu zaawansowania, jedynym kryterium jest tutaj kondycja i dobre chęci :) Wyglądają bardzo różnie, czasami to po prostu lekcja tanca, czasami cos bardziej teatralnego albo jakies impro.

Dla początkujących tez są kursy, także można sobie dobrać coś na swoim poziomie.

Zajęcia wygladają b. różnie, zależnie od techniki i nauczyciela.
Plan się pojawi, ale zanim dojedziesz do Bytomia zdąży się zmienić :)

Nie pamietam, czy dostawałam jakieś potwierdzenie, ale nie ma się co stresować, jeszcze dużo czasu.

abeille 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 1:17 pm   

a do kiedy powinnams ie zglosic? i czo od razu nalezy zaplacic? biezecie tez zakwaterowanie? mnie osobiscie nie stac na pokoj ale spanie w spolnej sali moze byc zabawne poznaje sie ludzi i w ogole co o tym myslicie?

Gałczyński

staace 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczennica, tancerka
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 3:38 pm   

Może być tak, że na zajeciach jakis pedagog bedzie nam cos mowic a my bedziemy musieli notowac?? przepraszam, ze sie tak dopytuje ale jade pierwszy raz i nie wiem na co mam byc przygotowana. Wiem, że ktoś z Was na pewno juz tam byl wiec moze moglby ktos doslownie w dwoch zdaniach opisac zalozmy jakies 2 zajecia????
Rozumiem ze jest podzial na 3 poziomy tak??

Abeille nie wiem do kiedy trzeba sie zgłaszac ale z tego co mozna bylo wyczytac ilosc miejsc jest ograniczona. Nie wiem jak wielka popularnoscia ciesza sie te konferencje dlatego ja juz wyslalam swoje zgloszenie. Co do zapłaty to tez nie wiem czy mam to zrobic teraz??? Ja zaznaczylam internat chociaz wspolna sala wydaje sie ciekawym pomyslem ale coz... sila wyzsza.

P.S.Baaardzo dziekuję Nemo oraz Tranquility za informacje.

nathaliye 
Pierwszy Solista

Wysłany: Pią Mar 28, 2008 4:45 pm   

tam jest wymienionych 23 nauczycieli, jak oni sie maja w przeliczeniu do zajec? naprzyklad na jedna godzine wybieram sposrod 5 nauczycieli czy jak?

sukces? 100% talentu, 100% pracy

drCoppelius 
Corps de Ballet

Wysłany: Pią Mar 28, 2008 10:30 pm   

Jest 5 zajec dziennie i 8 miejsc w ktorych odbywaja sie zajecia. Wiec na kazdej godzinie jest 8 zajec to wyboru. :)

A i jest podzial na 2 poziomy

Nemo 
Adept Baletu

Wysłany: Sob Mar 29, 2008 10:13 am   

Nie wiem do kiedy są zgłoszenia, ale spokojnie, tam mieści się naprawdę dużo ludzi. Ja płacę zawsze bliżej terminu warsztatów, chociaż już się zapisałam.

Nocleg na sali zbiorowej jest ok. To znaczy są materace na podłodze i w jednej szkole jest tylko zimna woda, ale da się przeżyć, bo tam poznajesz ludzi, wymieniasz się informacjami o kursach, a wieczorkiem można myknąć na salę gimnastyczną i poćwiczyć albo porozciągać się.

Jeżeli chodzi o notowanie, to tylko na bmc pan rozdawał ksera i jak ktoś chcial to mógł sobie na nich notować, ale reszta to po prostu taniec!

abeille 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Sob Mar 29, 2008 2:18 pm   

a jakie sa to poziomy, srednio zaawansowane i zaawansowane? czy jest cos od podstaw?
a co do materacy to sie tak zastanawiam czy powinnam wziac swoj czy tam zapewaniaja czy wystarczy wziac spiwor?
juz sie zapisalam, ale nie dostalam odpowiedzi, mam sie jej w ogole nie spodziewac czy przychodzi pozniej. duzo pozniej...
niektorzy na wspolczesnym wymagaja point, mam je wziac ze soba czy nie beda mi potrzebne?

aha, jeszcze jedno, macie jakis kontakt z ludzmi lub organizatorami? chodzi mi o jakis telefon, chcialabym porozmawiac osobicie z kims kto sie tym zajmuje i adres mi jest potrzebny, miejsce gdzie sie beda odbywaly warsztaty zeby sie zorganizowac jakos, dojazdy sprawdzic :-)

Gałczyński

Tranquility 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
uczeń/tancerz
Wysłany: Sob Mar 29, 2008 4:13 pm   

a jak wyglądają noclegi w internacie?

i których nauczycieli moglibyście polecić?

- A sztuka? - zapytał.
- Jest chorobą.

abeille 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Sob Mar 29, 2008 7:04 pm   

bardzo dobre pytanie. jesli mozna prosic, poleccie kogos :-)

Gałczyński

drCoppelius 
Corps de Ballet

Wysłany: Sob Mar 29, 2008 10:33 pm   

byron van jones byl swietny!

a co do noclegow to wystarczy spiwor :)

Nemo 
Adept Baletu

Wysłany: Nie Mar 30, 2008 7:22 pm   

Poziomy to podstawowy i zaawansowany, czyli albo umiesz, albo nie. Wiadomo, że zaawansowanie zależy od nauczyciela; u niektórych jest trudniej u inncyh po prostu szybciej.

Polecam !!!
Sylwię Hefczyńską - Lewandowską - dla zaawansowanych, solidna technika, super energia
Slavę Krichmarieva - balet dla twardzieli (nie wiem, czy pocz., czy zaaw.), z krzyczeniem i biciem po łydkach - rosyjska szkoła :)
Norę Chipamuire - współczesny z afro, chyba najlepsza energia i osobowość, dla tych, którzy chcą przeżyć coś ciekawego
Sebastiana Zajkowskiego - znowu dla twardzieli z kondycją i odwagą - siniaki gwarantowane, super energia

Bardzo fajne są też zajęcia u G. Blaschke i J. Utansa, chociaż już bez takich fajerwerków jak wyżej.
Dużo ludzi uwielbia Louise Frank, ja byłam u niej i jakoś nie trafiła do mnie. Dość kontrowersyjna osoba.

I jeszcze raz: naprawdę nie denerwujcie się zgłoszeniami. To są sprawdzone warsztaty, wszystko będzie dobrze.

drCoppelius 
Corps de Ballet

Wysłany: Nie Mar 30, 2008 10:24 pm   

o! L.Frank jest swietna! na jej zajeciach nie mozna sie nudzic! niesamowita kobieta. Krichmarieva tez polecam ;D a na Utansie omalo nie zasnelam on nie trafil do mnie ;)

abeille 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Nie Mar 30, 2008 11:21 pm   

a jesli chodzi o takie osoby ktore zajmuja sie osobami pocztkujacymi? i blagam, nie polecajcie mi zadnych osob bijacych po lydkach albo tym podobnych bo wylece z zajec z placzem! XD lubie bol, ale wiecie, bez przesadyzmu... to ma byc dla mnie mimo wszystko przyjemne doswiadczenie a nie trauma...
nie chodzi mi oczywiscie o ludzi "flegmy", ale raczej z biglem a nie frustratow...

Gałczyński

Nemo 
Adept Baletu

Wysłany: Pon Mar 31, 2008 12:18 am   

abeille napisał/a:
lubie bol, ale wiecie, bez przesadyzmu...

He he!!! O tym pisałam pracę magisterską :twisted:

Co do początkujących to Utans i Blaschke.
A jeżeli chodzi o bicie po łydkach to na pewno nie była trauma, raczej coś jak zakosztowanie legendy o szkołach baletowych :) I było bardzo wesoło, z elementem sentymentalno - wzruszeniowym na koniec. Slava jest naprawdę świetny.

Tranquility 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
uczeń/tancerz
Wysłany: Pon Mar 31, 2008 9:32 am   

ponawiam pytanie o zakwaterowanie w internacie :)
jak to jest z zajęciami, one odbywają się w różnych punktakch Bytomia? jak jest z dojazdem?

- A sztuka? - zapytał.
- Jest chorobą.

Nemo 
Adept Baletu

Wysłany: Pon Mar 31, 2008 11:17 am   

co do internatu - nie wiem

Zajęcia są w różnych miejscach w całym Bytomiu i wszędzie da się dojść na piechotę w trakcie przerwy. Można sobie czymś podjechać, ale nie trzeba. Taki urok tych warsztatów, że w całym mieście spotyka się ludzi w dresach z butelkami wody biegających w różnych kierunkach :)

Odpowiedz do tematu