XVIII Międzynarodowe Warsztaty Tańca Jazzowego Kielce |
Autor |
Wiadomość |
madziadziama5
Adept Baletu
Związek z tańcem: uczennica
|
Wysłany: Sob Cze 19, 2010 4:57 pm XVIII Międzynarodowe Warsztaty Tańca Jazzowego Kielce
|
|
|
XVIII Międzynarodowe Warsztaty Tańca Jazzowego w Kielcach
Zapraszamy na kolejną XVIII edycję warsztatów w dniach
3 - 11 lipca 2010 r. (bez środy)
Serdecznie zapraszamy do udziału w wydarzeniach X Festiwalu Tańca Kielce 2010,
który odbędzie się w dniach 2 lipca - 29 sierpnia 2010r.
Na wszystkie eventy wstęp wolny.
Tutaj znajdziecie więcej info i listę pedagogów: http://ktt.pl/pol/warsztaty.htm
REGULAMIN
INFORMACJE OGÓLNE
1. Organizatorem warsztatów jest Kielecki Teatr Tańca, Plac Moniuszki 2B, 25-334 Kielce, tel. 41 361 27 46.
2. Termin warsztatów: 3 - 11 lipca 2010r. (8 dni, z przerwą 7 lipca - środa).
3. Na warsztaty mogą zgłosić się tancerze, nauczyciele tańca oraz osoby rekreacyjnie zajmujące się tańcem.
4. Każdy z uczestników może zapisać się do wybranego pedagoga i na wybrany stopień zaawansowania.
Obowiązuje następujący podział grup:
- pocz. - grupa początkująca
- śr. - grupa średniozaawansowana
- śrI. - dla instruktorów posiadających uprawnienia instruktorskie. Osoby zapisujące się do grupy instruktorskiej, zobowiązane są do przesłania na adres Kieleckiego Teatru Tańca, e-mail lub fax ksero dokumentu potwierdzającego zdobyte kwalifikacje. Instruktorzy, którzy nie przedstawią w/w dokumentu najpóźniej na trzy dni przed rozpoczęciem warsztatów, zostaną usunięci z list uczestników grup instruktorskich.
- zaaw. grupa zaawansowana
- mc. - master class, dla zawodowych tancerzy baletu klasycznego
5. Jeden kurs składa się z 8 lekcji, po 90 min - jedna lekcja dziennie przez 8 dni.
6. Certyfikat otrzymują wyłącznie osoby, które wzięły udział w pełnym, ośmiodniowym wymiarze warsztatów.
7. Warsztaty odbywają się w: Kieleckim Teatrze Tańca, Filharmonii Świętokrzyskiej, Kieleckim Centrum Kultury (Kielce, Plac Moniuszki 2B), Wojewódzkim Domu Kultury (Kielce, ul. Ściegiennego 2), Liceum Ekonomicznym przy ul. Kopernika 8.
ZAPISY
1. Zapisy trwają od 26 kwietnia 2010r. godz. 7.00 do 24 czerwca 2010r.
2. Zgłoszenia dokonuje się przez program aplikacyjny dostępny na stronie http://www.ktt.pl/pol/warsztaty.htm, wprowadzając dane uczestnika do kwestionariusza. Przed wysłaniem zgłoszenia prosimy o uważne zapoznanie się z grafikiem zajęć.
3. Ilość miejsc jest ograniczona. Pierwszeństwo mają osoby, które wypełniły kwestionariusz i dokonały wpłaty. Ilość wolnych miejsc może ulec zmianie w wyniku wykreślania osób, które nie dokonały wpłaty. Informacja o ilości wolnych miejsc w poszczególnych grupach dostępna jest w programie aplikacyjnym po zalogowaniu.
KOSZTY
1. Koszty dydaktyczne: 1 kurs - 460 zł,
2 kursy - 700 zł,
3 kursy - 900 zł,
4 kursy - 1.020 zł,
5 kursów - 1.060 zł.
2. Wpłaty można dokonać gotówką w impresariacie Teatru (Plac Moniuszki 2b, Kielce, pokój 115) lub na konto: BGŻ S.A. 91 2030 0045 1110 0000 0160 5660. Prosimy o wpisywanie w tytule przelewu nazwiska i adresu uczestnika warsztatów.
3. Osoby wpłacające przed 1 czerwca mogą dokonać wpłaty w dwóch ratach po 50% każda. osoby wpłacające po 1 czerwca zobowiązane są uiścić opłatę w całości.
4. Wpłata pierwszej raty musi zostać odnotowana na koncie Teatru w ciągu 7 dni kalendarzowych od daty wyboru kursu, wpłata drugiej raty musi zostać odnotowana na koncie Teatru w ciągu 30 dni kalendarzowych od daty wyboru kursu, jednak nie później niż dwa dni przed rozpoczęciem warsztatów.
5. W przypadku niedotrzymania powyższych terminów, uczestnik zostaje usunięty z listy. Osoby wpłacające na poczcie, proszone są o przesłanie faxsem potwierdzenia dokonania przelewu.
6. Osoby rezygnujące z udziału w warsztatach proszone są o usunięcie swojego zgłoszenia z systemu aplikacyjnego.
7. W przypadku rezygnacji z warsztatów po rezerwacji miejsca i dokonaniu wpłaty organizator zwraca opłatę po potrąceniu kosztów przelewu. Pisemne rezygnacje z podaniem numeru konta, na jakie ma być dokonany zwrot, przyjmowane są najpóźniej do dnia 30 czerwca 2010r. Zwrotów z tytułu rezygnacji dokonujemy po zakończeniu warsztatów.
UWAGI
1. Zaleca się indywidualne ubezpieczenie NW. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za nieszczęśliwe wypadki spowodowane przez uczestnika, nie odpowiada również za zaginione lub zniszczone rzeczy uczestników.
2. Podczas zajęć, na salach, obowiązuje całkowity zakaz używania aparatów fotograficznych, kamer i telefonów komórkowych. Organizator zastrzega sobie prawo do fotografowania i nagrywania zajęć do celów archiwalnych
3. Organizator ma prawo wykluczyć z listy uczestników bez zwrotu dokonanej wpłaty osoby zakłócające przebieg warsztatów. Niedozwolone jest w obiektach warsztatowych spożywanie alkoholu, palenie tytoniu oraz używanie narkotyków.
4. Organizator nie rezerwuje noclegów uczestnikom warsztatów.
5. Odpowiedzi na wszelkie pytania dotyczące warsztatów można otrzymać pisząc na mail: warsztaty@ktt.pl lub dzwoniąc pod nr tel. 041 361 27 46, 605 044 423, 603 890 742
6. Zgłoszenie udziału w warsztatach jest równoważne z zaakceptowaniem regulaminu oraz wyrażeniem zgody na przetwarzanie danych osobowych przez Organizatora w celach informacyjnych i marketingowych zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych Dz.U.Nr 101 poz. 926
UWAGI PRAKTYCZNE
System nie pamięta loginów i haseł ubiegłorocznych.
Uczestnikom, którzy nie dostali się na wybrany kurs zalecamy ponowne zaglądanie do programu aplikacyjnego. Miejsca mogą się zwalniać na skutek wykreślania osób, które nie dokonały wpłaty w regulaminowym terminie.
Hotele (podane ceny obowiązują dla uczestników warsztatów):
- Hotel Dal, ul. Piotrkowska 12, tel. 41 336 10 00,
ceny ze śniadaniem: 130 pln/dwójka /doba; 120 pln/jedynka/doba
- Hotel Ibis, kielce, ul. Warszawska 19, tel 41 34 06 900
ceny ze śniadaniem: 120 pln/dwójka /doba
- Hotel Kameralny, ul. Tarnowska 7, tel 41 348 25 30
ceny ze śniadaniem: 160 pln/dwójka/doba; 110 pln/jedynka /doba
- Hotel Tara, ul. Kościuszki 24, tel. 41 344 25 10
cenyze śniadaniem: 100 pln/osoba/doba
- Hotel Maraton (Mosir), ul. Boczna 15, tel. 41 362 91 16
- Hotel Stadion (Mosir), ul. Ściegiennego 8, 41 368 77 15
ceny bez śniadania: grupa dorosłych powyżej 10 osób 35 pln/osoba/doba; grupa młodzieży powyżej 10 osób 25 pln/doba
indywidualnie: 75 pln/jedynka/doba, 100 pln dwójka/doba. Powyżej 7 dni rabat do 40 %
- Dom Gościnny "Przedmieście" (5km od KTT), Mójcza 60a, tel. 41 361 88 85, 604 505 240, 664 996 987
ceny 30-50 pln/osoba/doba, pokoje z łazienkami; śniadanie 15 pln; możliwość korzystania z aneksu kuchennego |
|
|
|
|
 |
Nataszaa
Corps de Ballet

Związek z tańcem: tancerka
|
Wysłany: Wto Cze 22, 2010 10:23 pm
|
|
|
Czyli warsztaty od 3-11 lipca są liczone jako jeden kurs (460 zł), tak? |
_________________ "Zapytasz: po co to wszystko? Odpowiedź jest prosta: ponieważ postanowiłaś zostać tancerką." |
|
|
|
|
 |
madziadziama5
Adept Baletu
|
Wysłany: Sro Cze 23, 2010 2:21 pm
|
|
|
tak
są bardzo fajne bo byłam już dwa lata z rzędu i są świetne |
|
|
|
|
 |
Nataszaa
Corps de Ballet

|
Wysłany: Sro Cze 23, 2010 2:38 pm
|
|
|
Strasznie szkoda, że tak późno się dowiedziałam.
Jadę na obóz w tym czasie, i nie mogę go przełożyć...
Czy mogłabyś w przyszłym roku, gdy tylko będziesz miała jakieś informacje na temat kolejnej edycji warsztatów napisać do mnie na priv?
Wtedy zaczęłabym już wszystko organizować wcześniej. |
_________________ "Zapytasz: po co to wszystko? Odpowiedź jest prosta: ponieważ postanowiłaś zostać tancerką." |
|
|
|
|
 |
madziadziama5
Adept Baletu
|
Wysłany: Sro Cze 23, 2010 10:31 pm
|
|
|
spoko. Warsztaty zazwyczaj są 2 razy w roku, ostatnio były w październiku noi teraz w lipcu. Poczytaj sobie na www.ktt.pl |
|
|
|
|
 |
iinnkkaa
Nowicjusz
|
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 8:29 pm
|
|
|
Kolejne będą w listopadzie Nie wiem kiedy dokładnie. Mam nadzieję , że będą jacyś choreogafowie , którzy mi podpasują . Jak na razie z tego co widziałam/ uczestniczyłam to zdecydowanie Erick Bacon <3 ! Luciano Di Natale, Allan Mc Cormic, Lionel Amodote i Jose de la Cruz... a Wy ? macie ulubionych choreografów do polecenia ? ;P Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
Nataszaa
Corps de Ballet

|
Wysłany: Nie Sie 08, 2010 10:56 am
|
|
|
Czy ktoś był na zajęciach u Małgorzaty Ziółkowskiej (jazz - gr. początkująca) lub u Jean'a Claude Marignale (jazz - gr. średniozaawansowana)? Jaki był poziom? Ile było osób? Są raczej spokojni i łagodni czy mają w sobie coś z "rzeźnika"? ;P
Interesuje mnie też lirycal jazz u Luciano Di Natale (gr. średnizaawansowana)... Jakie wrażenia? |
|
|
|
|
 |
Relena
Adept Baletu

Związek z tańcem: tancerz, miłośnik
|
Wysłany: Nie Sie 08, 2010 2:07 pm
|
|
|
w zeszłym roku w październiku byłam u Marignale'a. polecam, jest bardzo sympatyczny |
_________________ one day i'll go dancing on the moon |
|
|
|
|
 |
Nataszaa
Corps de Ballet

|
Wysłany: Nie Sie 08, 2010 2:29 pm
|
|
|
A jaki poziom? |
|
|
|
|
 |
Calineczka
Adept Baletu

Związek z tańcem: uczeń, miłośnik
|
Wysłany: Nie Sie 08, 2010 6:42 pm
|
|
|
W takim razie i ja mam pytanie Ma ktoś może filmiki od Luciana i Allana? Oboje grupa zaawansowana |
|
|
|
|
 |
Agnes
Adept Baletu

Związek z tańcem: uczeń/miłośnik
|
Wysłany: Sob Sie 14, 2010 7:26 pm
|
|
|
Ja byłam na zajęciach u M. Ziółkowskiej na gr. poczatkujacej, osób było trochę ponad 10, a co do poziomu to w sumie myślałam, ze będzie wyższy, ale ogólnie zajęcia były wspaniałe i polecam
A u Marignale'a nie byłam, ale poznałam i odniosłam pozytywne wrażenia
I byłam tez u Luciano na gr średniozaawansowanej i zakochałam się w jego choreografiach i w ogóle w całych zajęciach z nim Też oczywiscie polecam |
_________________ "To co się w największym wysiłku tworzy, winno wyglądać tak, jakby powstało szybko, prawie bez wysiłku, z zupełną łatwością, na przekór prawdzie." Michał Anioł //Nena:* |
|
|
|
|
 |
Nataszaa
Corps de Ballet

|
Wysłany: Sob Sie 14, 2010 8:23 pm
|
|
|
Agnes napisał/a: | Ja byłam na zajęciach u M. Ziółkowskiej na gr. poczatkujacej, osób było trochę ponad 10, a co do poziomu to w sumie myślałam, ze będzie wyższy, ale ogólnie zajęcia były wspaniałe i polecam
A u Marignale'a nie byłam, ale poznałam i odniosłam pozytywne wrażenia
I byłam tez u Luciano na gr średniozaawansowanej i zakochałam się w jego choreografiach i w ogóle w całych zajęciach z nim Też oczywiscie polecam |
Ja w sumie chciałam się skupić na lirycalu...
Poszłam w te wakacje na warsztaty. Nie podano poziomu grupy, i okazało się, że uczyliśmy się piruetów, pas de bourree... Tam też mieliście takie rzeczy, czy trudniejsze? |
|
|
|
|
 |
magentte
Nowicjusz

Związek z tańcem: uczeń
|
Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 3:01 pm
|
|
|
Czy wiadomo kiedy będzie edycja listopadowa ? I zastanaiwam się czy płące te 460 zł czy mniej wiecej podobną sume za całe warsztaty i tyle technik ile chce czy tylko za jedną technikę ? |
|
|
|
|
 |
Calineczka
Adept Baletu

|
Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 3:17 pm
|
|
|
Kolejne warsztatu będą 18-21 listopada, ale ceny jeszcze nie są podane. Pewnie będą niższe niż podczas lipcowych bo to w końcu mniej dni, no i na stronie zawsze są podane ceny za jedną i więcej technik. |
|
|
|
|
 |
beatam
Nowicjusz
Związek z tańcem: adeptka
|
Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 3:22 pm
|
|
|
Kolejna edycja warsztatów : listopad 18-21
na pewno będzie Millard,Jean-Claude wspaniały, być może Allan,Luciano i Ricky Palomino, to będzie wiadomo na dniach. Co do reszty to jeszcze się okaże.
Zapisy zapewne pod koniec września, bo narazie trzeba czekać na potwierdzenie od instruktorów generalnie ja polecam od siebie Allanka, który jest wspaniałym tancerzem,pedagogiem i człowiekiem, także Luciano, którego choreografie,muzyka i całe zajęcia są niesamowite!!!Oczywiście Jean Claude to mistrz, kto jeszcze u niego nie był, niech szybko nadrobi. Thierry-nie dla każdego napewno, ale zajęcia ma nieziemskie i choreografie także. No i muzykę jak każdy choreograf. Oczywiście opisuję tych, którzy będą w listopadzie akurat. Byłam już u wielu, ale nie będę tu pisać, bo niestety ich nie będzie, zwł. tych na których mi najbardziej zależy:( no oprócz Luciano,Jean Claude'a i Allana wspaniałego.
460 to o ile się nie mylę cena za 3 kursy. |
|
|
|
|
 |
Nataszaa
Corps de Ballet

|
Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 3:34 pm
|
|
|
Wybiera się ktoś z Krakowa? |
|
|
|
|
 |
beatam
Nowicjusz
|
Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 4:44 pm
|
|
|
ceny będą napewno niższe niż w lipcu, a dokładnie to o połowę. czyli jak teraz 5 kursów kosztowało ponad tysiac, nie pamietam juz dokladnie to w listopadzie bedzie to koszt 500ileś. i tak ze wszystkimi. |
|
|
|
|
 |
Nataszaa
Corps de Ballet

|
Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 4:48 pm
|
|
|
Czyli jeden kurs będzie kosztował 230zł?
Gdybyście miały do wyboru: Luciano czy Allana, którego byście wybrały?
Bardzo zależy mi na lyricalu! |
|
|
|
|
 |
beatam
Nowicjusz
|
Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 4:56 pm
|
|
|
oooooj MEGA ciężki wybór ja byłam u obydwóch i absolutnie nie do wybrania. Ale Allan lubi robić różne formy bo to nie jest czysty balet jazz. był jeden lyrical,jeden modern,jeden zwykły jazz..a nie dwa jazzy. także różnie.
Luciano robi sam lyrical. |
|
|
|
|
 |
Calineczka
Adept Baletu

|
Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 10:10 pm
|
|
|
jako choreografa od lyricalu chyba bym wybrała Luciano bo układy robi nieziemskie, chociaż ja za Allanem pojadę wszędzie bo jest najcudowniejszym człowiekiem świata, ale jak powiedziała beatam miesza style i jak sam mówi chce nauczyć nas czegoś innego nawet jeśli zajęcia są z ballet jazzu czy lyricalu. |
|
|
|
|
 |
sisha945
Koryfej

|
Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 10:21 pm
|
|
|
Calineczka napisał/a: | zajęcia są z ballet jazzu |
balet jazz? pierwsze słysze |
_________________ It is our choices… that show what we truly are, far more than our abilities. |
|
|
|
|
 |
Calineczka
Adept Baletu

|
Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 10:54 pm
|
|
|
No tak do tej pory Allan na warsztatach w Kielcach miał zajęcia pod nazwą balet jazz . Uwielbiam Go jest niesamowicie miły, sympatyczny, wszystko tłumaczy dokładnie, rozgrzewka jest prowadzona naprawdę porządnie. Do tego jest strasznie skromny. Mogłabym wymieniać tak godzinami ale może akurat tobie bardziej się spodoba ktoś inny. |
|
|
|
|
 |
beatam
Nowicjusz
|
Wysłany: Czw Wrz 09, 2010 12:14 am
|
|
|
no to widzę Calineczka, że mamy to samo podejście:)
Allan to moja wieeelka miłość, jest niesamowitym człowiekiem,prawdziwy artysta, chce przekazać coś więcej i zależy mu na tym żeby widzieć postęp u ludzi nawet jeśli warsztaty trwają 4 dni. naprawdę zajęcia u niego są bezcenne, on jest bezcenny. Ja po warsztatach w Kielcach pojechałam za nim odrazu na 2gi dzień na warsztaty do Wawy.
no i tak-Allan zawsze prowadzi właśnie balet jazz, dosyć popularny styl;)
Ma też bardzo indywidualne podejście do "uczniów" koooocham!
Luciano też jest nieziemski, bardzio charyzmatyczny i kochany i w ogóle;)
a tutaj przesyłam linka to tego co zrobił w Kielcach w lipcu, a potem jak widać-w EDSie, w sierpniu, nieziemska choreo.
http://www.youtube.com/wa...player_embedded |
|
|
|
|
 |
iinnkkaa
Nowicjusz
|
Wysłany: Pią Wrz 24, 2010 2:53 pm
|
|
|
Niestety nie miałam okazji tańczyć ani u Allana ani u Luciano ( co muszę szybko nadrobić). Za to oglądałam ich zajęciaze łzami w oczach i wyrzutami sumienia , że do nich nie poszłam !! Na szczęście Luciano pojawi się na warsztatach w listopadzie !! Bosko bosko . W ogóle te warsztaty zapowiadają się cudownie ! I co najważniejsze - bedzie Erick Bacon <3 Jeden z najcudowniejszych chorografów na świecie - zarówno pod względem choreografii jak i sposobu prowadzebua zajęć. Jest niesamowity i też go polecam ( dziewczyna , która wspminała , że zalezy jej na lirycalu - Erick jest niezawodny ! ) Pozdrawiam wszytskich i BeateM hahh <3 ( nie wierze klonie że tu jesteś ! ) hahahah |
|
|
|
|
 |
Nataszaa
Corps de Ballet

|
Wysłany: Pią Wrz 24, 2010 3:02 pm
|
|
|
Chciałam pójść na 2 kursy, a mam do wyboru trzech nauczycieli: Katarzynę Skrzyniarz, Stacy Boedecker i Erick Bacon.
Czy ktoś słyszał o contemporary lyrical? I którego wybrać? |
|
|
|
|
 |
|