www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
KRAKOWSKIE CENTRUM BALETOWE I TAŃCA WSPÓŁCZESNEGO
Autor Wiadomość
Monia
Adept Baletu

Wysłany: Pon Lut 19, 2007 3:03 am   

wspolczesnego

Julia
Adept Baletu

Wysłany: Sro Lut 21, 2007 12:36 pm   partner

Perszing jest świetnym partnerem zarówno z tańca współczesnego jak i klasycznego :-) Zresztą ma ogromne doświadczenie jako tancerz. I muszę powiedzieć, że aby być świetnym tancerzem, partnerem wcale nie trzeba skończyć OSB. Czego najlepszym przykładem jest właśnie Perszing :-) Wiele z Was mogłoby się bardzo dużo od niego nauczyć...

Bajaderka 
Pierwszy Solista

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Sro Lut 21, 2007 11:06 pm   Re: partner

Mhm, Julio, szczerze powiedziawszy to brzmi zachęcająco, wiesz? 8)
Może trafią się kiedyś jakieś warsztaty z Perszingiem? :wink:

Julia
Adept Baletu

Wysłany: Czw Mar 01, 2007 2:16 pm   

Może, nie wykluczone.

Julia
Adept Baletu

Wysłany: Czw Mar 15, 2007 7:16 pm   Obóz letni

Cześć,

Od 23 czerwca do 7 lipca organizujemy w Centrum obóz taneczny nad morzem w Jastrzębiej Górze. W ramach obozu prowadzone będą zajęcia z tańca klasycznego oraz współczesnego, być może nawet lekcje z partnerowania oraz zajęcia językowe i lekcje tenisa. Przewidziano również wiele atrakcji takich jak wycieczka do Trójmiasta, konkursy, zabawy, plażowanie. Koszt obozu to 1450 zł. Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy. Ze względu na duże zainteresowanie obozem letnim osoby chętne prosimy o jak najszybsze zgłoszenia i rezerwację miejsc pod numerem telefonu: (0) 510-711-461.

Pozdrawiam :-)

karolinkaaa 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik,uczeń
Wysłany: Wto Mar 20, 2007 12:47 pm   

Ktoś się z Was wybiera?

Ja,ja jadę:)Boję się tylko,że nie dam rady,bo nie jestem zaawansowana w tańcu klasycznym,no i,że nie znajdę sobie tam towarzystwa:(Ale liczę na wyrozumiałość.

gonia 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Wto Mar 20, 2007 2:22 pm   

buu... :cry: :cry: mi nie pasuje :evil: :evil: bo akurat będę w Rzymie.

a czy za rok też będzie taki obóz? tzn. on jest organizowany co roku?

aankaa_baletnica=) 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Sob Mar 24, 2007 10:21 am   

A ja jade na pewno :D
W tamtym roku był obóz, w tym jest, za rok pewnie też będzie...

śnieżka_balerina 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Nie Mar 25, 2007 12:51 pm   

ja też na na pewno jade. Ja i ankaa_baletnica jeździmy zawsze. A karolinoo ile masz lat?? Na pewno będziesz sie świetnie czuła:) :)

Proponuję załatwiac sprawy tego typu przez PM - Cz.

~ balerinka ~ 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
Uczennica
Wysłany: Nie Mar 25, 2007 7:05 pm   

Ja też prawdopodobnie pojadę, na 99,5 % :D

Suzanne Farrell

coppelia 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
studentka
Wysłany: Czw Mar 29, 2007 7:22 pm   

Ja też jadę ;)
Ostatnio zmieniony przez coppelia Nie Maj 06, 2012 8:47 pm, w całości zmieniany 1 raz  

śnieżka_balerina 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Czw Mar 29, 2007 8:32 pm   

Balerinko musisz pojechać :* ;* Pamiętam jak na początku obozu siem nie znałyśmy i żeśmy sie tak na siebie patrzyły... :) POtem was wszystkie tak polubiłam

~ balerinka ~ 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
Uczennica
Wysłany: Nie Kwi 01, 2007 6:50 pm   

Ja was też polubiłam. Poznałam naprawdę wiele osób, już nie mogę się doczekać obozu :D

Suzanne Farrell

Carmen
Nowicjusz

Wysłany: Pon Kwi 09, 2007 6:44 pm   

A ja mam pytanie odnoście zaawansowania na tym obozie??? Czy trzeba posiadać duże umiejętności czy też będzie to tzw. obóz dla tancerzy, którzy potrafią więcej lub mniej ( czyli mieszanka)??? :)

aankaa_baletnica=) 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Pon Kwi 09, 2007 6:51 pm   

Na obóz jadą głownie osoby z Centrum... Ciężko jest określić swój własny poziom, ale wszystkie ćwiczymy już troche lat, zajęcia mamy 3 razy w tyg, starsze 5 razy. Raczej wszyscy troche umieją... Sama nie wiem jak ten poziom określić, ale myślę, że taki średniozaawansowany... (?)

kiki
Nowicjusz

Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 12:37 am   

hejka
jestem zainteresowana uczestnictwem w obozie letnim z tym ze ja jestem chyba juz za stara(23) no i z klasyka bardzo srednio u mnie;(jak na wasz poziom...
Poradzcie cos...

Dancer in the rain
Adept Baletu

Wysłany: Pią Kwi 13, 2007 1:01 pm   

PYTANIE... jak to jest z tymi zajęciami dla starszych wiekiem... Wie ktoś ??
ten nigdy
nie tańczył w deszczu
¸.•* ¸.•*´`*•.¸*•.¸

aankaa_baletnica=) 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Pią Kwi 13, 2007 4:49 pm   

Właściwie nie wiem jak do końca jest ze starszymi osobami... Ale to jest raczej obóz, a nie warsztaty i raczej jadą osoby z gimnazjum, liceum. Myślę, że to forma wypoczynku raczej dla niepełnoletnich... Jest opieka, jakieś tam zasady, nie wychodzimy same z ośrodka itp... W tamtym roku były z nami 3 dziewczyny około 20 roku życia... Ale one są uczennicami centrum...

Natalia4;)
Nowicjusz

Wysłany: Sob Kwi 14, 2007 6:13 pm   

Niespecjalnie się orientuję w tej sprawie, ale z ciekawością przeczytałam cały ten temat i bardzo mnie zainteresował. Co to jest to Krakowskie Centrum Baletu I Tańca Współczesnego, bo nie do końca rozumiem- to jest szkoła baletowa czy raczej jakieś studio? Bo piszecie że tam są klasy i w ogóle, ale pisze też że są przyjmowane osoby do 22lat., czyli wnioskuję że w różnym wieku? Można się zapisać mając np. 15, 18 lat nie mając wcześniej za wiele doczynienia z klasyką? I jak to w ogóle jest, macie oceny itd.? A ten obóz- bardzo ciekawa propozycja, podoba mi się, niestety raczej to nie dla mnie :(

aankaa_baletnica=) 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Sob Kwi 14, 2007 8:24 pm   

Ja też do końca nie wiem, chociaż się tam uczę :D
Ale tyle mogę powiedzieć... Mamy raz na pół roku egzamin... Na półrocze były oceny opisowe, na koniec były normalne... teraz chyba też tak będzie... Jak pisze, że są przyjmowane osoby do 22 roku życia to pewnie tak jest. Myślę, że możesz się zapisać, ale pewna nie jestem... Zadzwoń i się zapytaj :D

Natalcia
Nowicjusz

Wysłany: Sob Kwi 14, 2007 9:28 pm   

a przyjmuja tam na taniec klasyczny osoby w wieku 17 lat mniej wiecej?? czy juz nie:P??

Bajaderka 
Pierwszy Solista

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Nie Kwi 15, 2007 12:15 am   

Przyjmują, tylko zapewne trzeba przejść wstępny egzamin (ale napewno nie jest straszny :wink: ) najlepiej byłoby oczywiście, gdybyś miała wcześniej jakiś kontakt z klasyką, a jeśli nie miałaś to jestem pewna że dobrze się tobą zajmą:)

Natalia4;)
Nowicjusz

Wysłany: Nie Kwi 15, 2007 7:59 pm   

Tylko że ja nie mieszkam w Krakowie więc nie bardzo mogę :( Ale może kiedyś jakbym była tam np. na studiach to pomyślę :wink: A macie świadectwa na koniec roku? 8) A na ten obóz to mogą jechać tylko osoby zaawansowane? Początkujące raczej nie?

aankaa_baletnica=) 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Nie Kwi 15, 2007 9:50 pm   

W tamtym roku dostawałyśmy coś w rodzaju zaświadczenia ukończenia nauki w centrum w danym roku... Nie wiem gdzie to mam i nie mogę sprawdzić co to dokładnie było. Ale były na tym oceny.
A co do obozu... nie wiem do końca kto może jechać, ale jadą głównie osoby z centrum i poziom mamy jak już mówiła jakoś tak średniozaawansowany... Nie będzie osobnej grupy początkującej (chyba, że ja nic o tym nie wiem...), ale może możecie ćwiczyć z nami.

Natalia4;)
Nowicjusz

Wysłany: Sro Kwi 18, 2007 2:51 pm   

A ile kosztuje ten obóz? I czy są możliwe turnusy tzn. czy można jechać np. tylko na pierwszy tydzień?
W sumie to może fajnie by było tak ćwiczyć z takimi dobrymi tancerkami jak Wy :wink: W ogóle fajnie by było być na obozie w takim towarzystwie :) Tylko że nie wiem czy w moim wypadku byłoby to w ogóle możliwe :P Obawiam się że moje umiejętności są wyjątkowo zbyt niskie :P
A czy Ty i reszta dziewczyn z Centrum wypowiadających się w tym temacie tańczycie na pointach? :oops: Pewnie głupie pytanie, no ale tak chciałam spytać :wink: :oops:
PS. A macie może jakieś fotki/filmiki z poprzedniego obozu? :)

Odpowiedz do tematu