www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
XV Międzynarodowa Konferencja Tańca Współczesnego
Autor Wiadomość
aaniuchnaa 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
<3
Wysłany: Pią Cze 13, 2008 1:11 pm   

A ja mam pytanie odnosnie nauczycieli. Na stronie warsztatow napisane jest, ze Barbara Sier Janik od baletu zajmuje sie grupa poczatkujaca, a w grafiku, pod jej nazwiskiem jest zaawansowana... Gdzies sie chyba pomylili? Pewnie z ta poczatkujaca, a tak chcialam pojsc na taniec klasyczny :(

maaartaaa
Nowicjusz

Wysłany: Pią Cze 13, 2008 10:48 pm   

mam pytanie do kogos kto juz byl na warsztatach :) czy ogolnie,na cale wasztaty zapisujemy sie do grupy poczatkujaca/zaawansowana czy na kazde zajecia oddzielnie wybieramy poziom 'wtajemniczenia'? :P

meja911
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Pią Cze 13, 2008 10:49 pm   

mnie sie wydaje ze oddzielnie. Tylko ja sie zastanawiam czy na poczatkujacym sa same podstawy i czy ktos z podstawami jakimis moze isc do zaawansowanej czy niebardzo... ?

maaartaaa
Nowicjusz

Wysłany: Pią Cze 13, 2008 11:26 pm   

a no i jeszcze ile tych zajec mozemy wybrac? i czy jak mi nie bede opowiadaly to nie bedzie tez zadnego problemu w zamianie na inne? olaaa boga :P ja juz sie pogubilam w tym wszystkim a co dopiero bedzie jak tam pojade :) tylu tych instruktorow ze nie mam pojecia ktorego wybrac.

a co do tego okreslenia poziomu zaawansowania to musisz sama stwierdzic, bo to dla siebie okreslasz swoj poziom zeby jak najwiecej sie nauczyc, watpie zeby ktos mial jakies zastrzezenia :) sadze ze jak pojdziesz na poczatkowa i stwierdzisz ze juz to umiesz to przejdziesz do wyzszej i na odwrot :)

Nemo 
Adept Baletu

Wysłany: Sob Cze 14, 2008 9:32 am   

Wybiera się tyle zajęć ile jest czasu - czyli 5. Każde może być na innym poziomie. Stopień zaawansowania często zależy od instruktora, więc nie ma się co bać, że nie dasz rady na zaawansowanym, bo wcale to nie musi byc takie trudne.
Grafik pewnie sie jeszcze zmieni.
Przepisywac się można, a zapisy w STT.
Ja jadę z Gdańska i jestem w Katowicach około 8-9. Jeżeli ktoś będzie w tym samym pociągu to zapraszam :)
i jeszcze jedno:
Nie stresujcie się tak!

nathaliye 
Pierwszy Solista

Wysłany: Sob Cze 14, 2008 3:02 pm   

ja nie rozumiem tego waszego ogromnego stresu, przecież wszystko jest dla ludzi i dla kogoś powstał poziom początkujący, a po konsultacjach poziomy można zmienić jak będzie taka możliwość

sukces? 100% talentu, 100% pracy

meja911
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Sob Cze 14, 2008 6:20 pm   

nathaliye napisał/a:
ja nie rozumiem tego waszego ogromnego stresu

yyy?? :roll: czyjego? bo ja nie widze zeby ktos tu sie ogromnie stresowal

::ja::
Nowicjusz

Wysłany: Sob Cze 14, 2008 9:21 pm   

a co byscie polecali z bloku porannego?

[ Dodano: Sob Cze 14, 2008 9:23 pm ]
i co to jest i na czym polega technika limona??

maaartaaa
Nowicjusz

Wysłany: Sob Cze 14, 2008 10:59 pm   

jedyne czym sie stresuje to podroza :) bo to spory kawal drogi tym bardziej jak bede sama jechac :)

no ten blok poranny to dla mnie jakos troche zwalili... bo wydaje mi sie sednio ciekawy a natomiast na dwa nastepne wrzucili mnostwo fajnych zajec i nie wiem z czego wybierac

nie mam pojecia co to ta technika limona ale w opisie instruktorow o ile dobrze pamietam to pisali ze ten instrunktor naucza techniki graham. marty graham :) czyli wspolczesny. o marcie graham mozesz sobie poczytac na necie. wiec podejrzewam ze to moze miec cos z tym wspolnego ale nie dam sobie reki uciac :) moge gadac glupoty wiec jak ktos wie to prosze niech sprostuje :) :P

basiawysocka1 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Cze 15, 2008 7:13 pm   

Technik limona jest związana z grawtacją. Tam różne sposoby upadania na Ziemię itp.
Jest to współczesny taka podstawa. Bardzo polecam.

Nie jestem pewna czy dobrze wytłumaczyłam. Pamiętam to z jakiś zajęć które odbywały się 5 lat temu z tego powodu mogłam coś pokręcić. :lol:

Iris
Adept Baletu

Wysłany: Nie Cze 15, 2008 7:17 pm   

Jeżeli chodzi o stres to wiele rzeczy może się na niego składać. W moim przypadku jest to strach i stres przed nieznanym. :) Nowe wymagania, ludzie, tyle technik i do tego posługiwanie się obcym językiem. Ale bariery trzeba łamać i piąc się do przodu. DAMY RADĘ! :*

Nowicjusz

Wysłany: Nie Cze 15, 2008 8:51 pm   

a ja mam jeszcze takie pytanie: ...

pewnie zaraz powiecie ze sie stresuje ale nigdy tam nie bylam i wogle... poza tym moi znajomi sa raczej niechetni na tego typu wypady a ja bardzo bym chciala jechac. tylko boje sie ze bd tam sama bo wszyscy bd kogos juz znali i bd sie 3mali razem...

dlatego czy jest ktos kto jedzie sam, nigdy tam nie byl i nie zna nikogo? czy tylko ja tak mam?

i 2: czy ten ktos bedzie moze spal na sali zbiorowej bo mnie raczej na nic innego nie stac, a boje sie ze bd tam sama... :P

aaniuchnaa 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
<3
Wysłany: Pon Cze 16, 2008 12:07 am   

::ja::, najwazniejsze sa checi :D jak chcesz jechac, to jedz i tyle. Takie wyjazdy sa tez przeciez po to, zeby poznawac ludzi o tych samych zainteresowaniach. Ja tak samo mam obawy, bo nikogo nie znam i nigdy na warsztatach nie bylam, ale staram sie o tym nie myslec, nie ma co sie laaamac. :)
Hmm i tak sie zastanawiam, jak mozesz byc sama na sali zbiorowej? :P nie no, wiem o co chodzi, ale bedzie dobrze ;)

maaartaaa
Nowicjusz

Wysłany: Pon Cze 16, 2008 1:08 pm   

ja tez jade na te warsztaty pierwszy raz, tez sama i tez bede spac na sali zbiorowej. damy rade. bedzie fajnie :)

za to nie moge sie zdecydowac zupelnie na instruktorow. ktos mial juz moze zajecia z ktoryms z tych? moglby ktos w razie czego opisac czy warto i czy fajnie. : Barbara Sier- Janik, Sylwia Hefczyńska, Lee Sher, John Utans, Jacek Łumiński, Slava Krichmarew, Joe Alter, Byron Van Jones, Georg Blaschke, Janusz Skubaczewski, Noibis Licea, Caro Dialo, Kopański :) zastanawiam sie miedzy tymi instruktorami i szczerze mowiac nie mam pojecia kogo wybrac, zwlaszcza jezeli chodzi o współczesny

ja osobiscie moge doradzic ze jesli ktos chce poszalec poruszac sie to nie polecam Werner'a Bechter'a. zajecia u niego sa bardzo spokojne, opieraja sie na rozluznianiu, improwizaji, ale generalnie chodzi o badanie i poznawanie ciala, niby na swiadomosc ciala ma to dzialac, ale no ja niestety troche sie u niego wynudzilam, jak dla mnie zajecia byly za bardzo 'uduchowione' :)

a i co to jest te gyrokinesis?

Nemo 
Adept Baletu

Wysłany: Pon Cze 16, 2008 1:16 pm   

maaartaaa napisał/a:

ja osobiscie moge doradzic ze jesli ktos chce poszalec poruszac sie to nie polecam Werner'a Bechter'a. zajecia u niego sa bardzo spokojne, opieraja sie na rozluznianiu, improwizaji, ale generalnie chodzi o badanie i poznawanie ciala, niby na swiadomosc ciala ma to dzialac, ale no ja niestety troche sie u niego wynudzilam, jak dla mnie zajecia byly za bardzo 'uduchowione' :)

Też byłam na tych zajęciach :) O ósmej rano! O mało co nie zasypiałam.

A co do reszty instruktorów, to już kikla postów wyżej pisałam o niektórych.

kręcioła 
Nowicjusz

Wysłany: Pon Cze 16, 2008 9:59 pm   

Ja też jadę pierwszy raz i będę spać na sali zbiorowej :wink:

A propos gyrokinesis znalazłam coś takiego gyrokinesis

Cytat:
A ja mam pytanie odnosnie nauczycieli. Na stronie warsztatow napisane jest, ze Barbara Sier Janik od baletu zajmuje sie grupa poczatkujaca, a w grafiku, pod jej nazwiskiem jest zaawansowana... Gdzies sie chyba pomylili? Pewnie z ta poczatkujaca, a tak chcialam pojsc na taniec klasyczny :(

Też bym chciała pójść na klasyczny. Ale nie rób smutnej minki. Gdzieś się pomylili na pewno, trzymajmy kciuki, żeby się pomylili z zaawansowanym ;)

Ladybirt
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
nałogowiec
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 12:40 pm   

Osobiscie bardzo polecam Anię Majcher :)
to-to jest bardzo mało."
Maria Pawlikowska-Jasnorzewska

Nowicjusz

Wysłany: Wto Cze 17, 2008 11:20 pm   

a sa tez zajecia w weekend ??

[ Dodano: Wto Cze 17, 2008 11:23 pm ]
i czy 12 lipca bd jeszcze jakies zajecia ...?

maaartaaa
Nowicjusz

Wysłany: Sro Cze 18, 2008 12:08 am   

a ktos mial zajecia z jackiem łumińskim?

aaniuchnaa 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
<3
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 1:18 am   

::ja:: napisał/a:
a sa tez zajecia w weekend ??
"8.W weekendy warsztaty nie odbywają się (z pewnymi określonymi wyjątkami)." :)
i
"6.Warsztaty rozpoczynają się 30 czerwca (poniedziałek) w godzinach porannych i kończą się 11 lipca (piątek) w godzinach wieczornych."
ze str konferencji

staace 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczennica, tancerka
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 9:33 pm   

Jak myślicie, kto byłby najlepszy jeśli chodzi o taniec współczesny dla pocz.:
Chikako Kaido
John Utans
Victoria Fox
Anna MAjcher
Eric Geiger
czy
LeeSaar the company...???

inscrutable.m 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
zakochana po uszy
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 10:16 pm   

a ja bym się chciała zapytać, czy będzie ktoś może jechał z Warszawy? a dokładnie 29 czerwca o 6 rano pociągiem do Katowic? :)

P.S. a co, jeśli ktoś nie jest ani początkujący, ani zaawansowany..?
to find new feelings, new realities, new dimensions. "

Jirí Kylián

drCoppelius 
Corps de Ballet

Wysłany: Czw Cze 19, 2008 12:16 am   

maaartaaa napisał/a:
za to nie moge sie zdecydowac zupelnie na instruktorow. ktos mial juz moze zajecia z ktoryms z tych? moglby ktos w razie czego opisac czy warto i czy fajnie. : Barbara Sier- Janik, Sylwia Hefczyńska, Lee Sher, John Utans, Jacek Łumiński, Slava Krichmarew, Joe Alter, Byron Van Jones, Georg Blaschke, Janusz Skubaczewski, Noibis Licea, Caro Dialo, Kopański :) zastanawiam sie miedzy tymi instruktorami i szczerze mowiac nie mam pojecia kogo wybrac, zwlaszcza jezeli chodzi o współczesny

Hefczynska - mi sie nawet podobala. Na pewno mozna sie zmeczyc.
Utans - zasypialam
Byron Van Jones - super
Skubaczkowski - masakra, wyszlam na poczatku
Kopanski - to zalezy czy wspolczesny (b.fajny) czy ogolnorozwojowka (b.meczacy wf)

;)

cynamonek
Adept Baletu

Wysłany: Czw Cze 19, 2008 2:34 am   

jak ja sie cieszę że nie mam problemu i nie muszę wybierać zajeć... ;)

a co do wymienionych to dodam jeszcze ze ja uwielbiałam zajęcia u Georg'a Blaschke najbaaaardziej.
zresztą zajęcia z Noibisem też bardzo miło wspominam, czasem troszkę jednostajnie ale bardzo egzotycznie.
Skubaczewski - potwierdzam - masakra....
Slava Krichmarew uwielbiam jak próbuje mówić po polsku tak fajnie, a co do zajeć to w zeszłym roku zrobił grupę początkującą co dla mnie - tańczącej raczej tylko współczesny było super, ale z tego co słyszałam to dość ciężko u niego bylo na zajęciach we wczesniejszych latach w grupie zaawansowanej.
Kopański - zgadzam się kolejny raz, w-f. byłam raz a potem kolejnego dnia rano musiałam sobie pierwsze zajęcia odpuścić bo moje cialo umierało.
Byron - patrząc po ilości ludzi na jego zajęciach ewidentnie zrobił furore na zeszłorocznej konferencji.

4.leaf.clover
Nowicjusz

Wysłany: Czw Cze 19, 2008 9:48 am   

hej;)

jedzie ktos moze z 3miasta pociagiem o 6 coś do katowic?

Odpowiedz do tematu