Balet dla dorosłych Kraków |
Autor |
Wiadomość |
Elliot
Adept Baletu

Związek z tańcem: zaręczeni
|
Wysłany: Czw Mar 24, 2011 10:07 am
|
|
|
pewnie, że dobre tyle, że jeśli to są Twoje pierwsze baletki lub masz zamiar ćwiczyć raz w tygodniu, to lepiej kupić o połowę tańsze, np. z akcesu. nie będziesz tak szybko ich niszczyć, żeby wymagało to od Ciebie "baletek o podwyszonej trwałości"
a odnośnie napisanego maila: radziłabym przejść się do sekretariatu, bo możesz czekać i czekać na odpowiedź, a czas ucieka, a od kwietnia bez problemu mołabyś zacząć ćwiczyć |
|
|
|
|
 |
Megara
Nowicjusz
Związek z tańcem: miłośnik
|
Wysłany: Czw Mar 24, 2011 11:21 am
|
|
|
Też właśnie myślałam o czymś tańszym, ale na stronie tej ediuty nic nie widziałam.
Może w sklepie będą mieć więcej. |
|
|
|
|
 |
sisha945
Koryfej

|
|
|
|
 |
agta
Nowicjusz
|
Wysłany: Sob Maj 07, 2011 7:51 pm
|
|
|
Megara napisał/a: | Cześć, jestem całkowicie zielona, jeżeli chodzi o balet. Mam już 19 lat i rzecz jasna zerową szansę na jakąkolwiek karierę Po prostu chciałabym tańczyć dla przyjemności i dla sylwetki. Znalazłam taką ofertę http://www.sempretaniec.pl/baletdorosli.html
i teraz czy ktoś mi może powiedzieć, jak to może wyglądać? Czy mogę przyjść taka zupełniwe bez przygotowania? |
No i jak, chodzisz na te zajęcia? Jesteś zadowolona? |
|
|
|
|
 |
miss.reception.
Nowicjusz
|
Wysłany: Wto Cze 07, 2011 12:05 pm
|
|
|
Cześć,
Świeże info dla wszystkich zainteresowanych zajęciami z klasyki u p. Niedźwiedzia (zajęcia w ArtColorBallet, Rynek 34).
Do końca czerwca zajęcia poranne (pocz-śr) odbywają się w:
pon.-8.00
wt-8.00
śr-9.00
pt-8.30
sob-9.00
Można dołaczyć w dowolnym momencie.
popołudniowe (śr-zaawans)
wt-17.15
pt-17.00
zajęcia trwają 1,5h. cena 2x tyg=150zł
W tym momencie zbiera się grupa na lipiec. Zajęcia są planowane 2 lub 3 x tyg., cena będzie uzależniona od liczby osób. Jeśli ktoś ma ochotę na klasyczny trening w wakację, zapraszamy, grupy są raczej małe (do 10 osób, a czasem połowa z tego), więc zdecydowanie warto.
UWAGA!ArtColorBallet nie jest organizatorem tych zajęć, więc raczej nie będzie odpowiadał na maile. Jeśli ktoś ma jakieś pytania, to raczej do mnie tutaj lub na priv. |
|
|
|
|
 |
kfviatek
Adept Baletu

Związek z tańcem: uczeń, miłośnik
|
Wysłany: Wto Cze 07, 2011 12:40 pm
|
|
|
miss.reception. napisał/a: |
zajęcia trwają 1,5h. cena 2x tyg=150zł
|
to jest cena za miesiąc? czy za tydzień?
i przy okazji... może ktoś się orientuje o innych wakacyjnych zajęciach z baletu w krk? |
_________________ Angels... do they know the places where we go? |
|
|
|
|
 |
miss.reception.
Nowicjusz
|
Wysłany: Wto Cze 07, 2011 3:39 pm
|
|
|
Za miesiąc oczywiście:) |
|
|
|
|
 |
kfviatek
Adept Baletu

|
Wysłany: Sro Cze 29, 2011 12:22 am
|
|
|
czy wiadomo już coś na temat grupy lipcowej? |
|
|
|
|
 |
ayako
Nowicjusz
Związek z tańcem: tancerz (hip-hop)
|
Wysłany: Sro Cze 29, 2011 4:29 pm
|
|
|
A czy na te wakacyjne zajęcia u p. Niedźwiedzia to będzie grupa podstawowa czy zaawansowana? Bardzo chętnie bym się podszkoliła, tylko jestem laikiem (lajkonikiem jak kto woli ) w tej dziedzinie. I gdzie można się zapisywać? |
|
|
|
|
 |
miss.reception.
Nowicjusz
|
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 11:46 am
|
|
|
zajecia w lipcu sa
pn, czw, sob-o 9.00.
2 x tyg-160zl/mc
3 x tyg-230zl/mc
grupa jest łączona (z ciązeniem w stronę początkującej), moze na nią przyjsc każdy i każdy wyciągnie z zajęć coś dla siebie |
|
|
|
|
 |
karolinkaaa
Adept Baletu
Związek z tańcem: miłośnik,uczeń
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 8:57 pm
|
|
|
A ile kosztują pojedyncze zajęcia?Chciałabym przyjść jutro i sprawdzić czy mi zajęcia pasują |
_________________ Spotkanie człowieka z kotem czyni człowieka lepszym,a kota gorszym. |
|
|
|
|
 |
miss.reception.
Nowicjusz
|
Wysłany: Pią Wrz 23, 2011 1:50 pm nowy sezon u p. Niedźwiedzia
|
|
|
Od września:
Zajęcia z klasyki u p. Niedźwiedzia (Rynek 34, siedziba Art Color Ballet)
PON, CZW, SOB
9.00-10.30
pocz/śr
PON CZW
17.00-18.30
gr. łączona
cena: 150zl/m-c (zaj. 2 razy w tyg); 25 zl-pojednycza lekcja |
|
|
|
|
 |
kfviatek
Adept Baletu

|
Wysłany: Czw Wrz 29, 2011 9:52 pm
|
|
|
ktoś chodzi na te zajęcia? wiecie może czy raz w tyg to cena jakoś wychodzi taniej czy wtedy już trzeba kupować pojedyncze wejściówkki?
ja się zastanawiam od października... więc bardzo prosze o jakieś opinie na temat |
|
|
|
|
 |
miss.reception.
Nowicjusz
|
Wysłany: Pon Paź 03, 2011 8:33 pm
|
|
|
Ja chodzę. Jeśli raz w tygodniu, to chyba raczej pojedyńcze wejsciówki, ale nie wiem na pewno, trzeba zapytać. |
|
|
|
|
 |
agta
Nowicjusz
|
Wysłany: Sob Paź 08, 2011 11:04 am
|
|
|
A czy ktoś planuje chodzić na sobotnie zajęcia w Novej?
http://www.novaszkolatanca.pl/balet_krakow
Zajęcia miały się rozpocząć dziś, ale ze względu na małą liczbę chętnych przesunięto rozpoczęcie. |
|
|
 |
Muguet
Nowicjusz
|
Wysłany: Sob Paź 08, 2011 9:14 pm
|
|
|
.
.
. |
Ostatnio zmieniony przez Muguet Sro Lut 08, 2017 11:01 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
 |
agta
Nowicjusz
|
Wysłany: Nie Paź 09, 2011 3:27 pm
|
|
|
Muguet napisał/a: |
Właśnie w poniedziałek wybieram się tam w celu zapisania na zajęcia
|
Super!
Cytat: |
Zastanawiam się jak to będzie wyglądało - czy ktoś zaczynający od całkowitego zera nie będzie krótko mówiąc odstawał od grupy czy może cała grupa jest w takiej sytuacji ? |
Myślę, że większość będzie zaczynać od zera. |
|
|
 |
Muguet
Nowicjusz
|
Wysłany: Nie Paź 09, 2011 3:33 pm
|
|
|
.
.
. |
Ostatnio zmieniony przez Muguet Sro Lut 08, 2017 11:01 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
 |
agta
Nowicjusz
|
Wysłany: Pon Paź 10, 2011 11:27 pm
|
|
|
Muguet napisał/a: | agta, czyli mam rozumieć, że Ty też będziesz ? : ) | jęsli tylko ruszą to będę
Cytat: | + robiąc mały offtop - jeśli tak, to poza baletkami w co się przyodziewasz ? : ) | legginsy/spodnie dresowe plus podkoszulek |
|
|
 |
Muguet
Nowicjusz
|
Wysłany: Wto Paź 11, 2011 8:43 am
|
|
|
.
.
. |
Ostatnio zmieniony przez Muguet Sro Lut 08, 2017 11:18 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
 |
Lady_Gold_Moth
Adept Baletu

|
Wysłany: Pon Lis 14, 2011 10:54 pm
|
|
|
Zbieram grupę chętnych na zajęcia klasyki dla młodzieży i dorosłych; lekcje będą odbywać się raz w tygodniu w centrum Krakowa, najpewniej w poniedziałki lub czwartki. Program przewiduje podstawy tańca klasycznego uzupełnione elementami techniki ruchu i neoklasyki w dostosowanej do możliwości uczestników, interesującej formie
Zainteresowanych proszę o kontakt, udzielę szczegółowych informacji. |
|
|
|
|
 |
agta
Nowicjusz
|
Wysłany: Sob Lis 19, 2011 8:16 pm
|
|
|
Muguet napisał/a: | agta, Mam nadzieje, ze się jednak tego 29.10 zacznie, bo jakby na to nie spojrzeć, kupiłam karnet na 12 zajęć |
Mam nadzieję, że się doczekamy początku. |
|
|
 |
Unda
Nowicjusz
Związek z tańcem: romans w ukryciu
|
Wysłany: Sob Lis 19, 2011 10:38 pm
|
|
|
witam
Jestem bardzo zainteresowana nauka tanca klasycznego w Krakowie. Szukam grupy koniecznie dla poczatkujaych (tak totalnie od zera) doroslych. Przegladnelam ten watek, wiec juz przynajmniej wiem, gdzie mniej wiecej sa jakies osrodki. Jednak mam pytanie: czy kursy rozpoczynaja sie zawsze w lecie/pazdzierniku? Nie ma takich rozpoczynajacych sie wlasnie w zimie? Niestety wczesniej nie moglam sie zapisac, nie chce czekac pol roku, a dolaczyc do grupy niby poczatkujacej, ktora juz jednak toche lekcji miala tez nie widze sensu, w koncu bede stratna o te kilka cwiczen, a musze niestety uczyc sie od podstaw |
Ostatnio zmieniony przez Unda Sob Lis 19, 2011 10:58 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
 |
Unda
Nowicjusz
Związek z tańcem: romans w ukryciu
|
Wysłany: Sob Lis 19, 2011 10:56 pm
|
|
|
przepraszam, to z rozmachu, bo zawsze pisze na zielono, juz od lat... |
|
|
|
|
 |
kfviatek
Adept Baletu

|
Wysłany: Nie Lis 20, 2011 12:16 am
|
|
|
moim zdaniem szkoda tracić kolejne pół roku czy nawet rok. najlepiej pójdź po prostu na zajęcia takiej grupy początkującej (nawet jeśli zaczęła od października czy nawet września).
pójdziesz i sama się zorientujesz jak Ci idzie. a na takich grupach początkujących zwykle jest tak, że ciągle dochodzą nowe osoby, a poza tym powtarza się długo ćwiczenia te podstawowe ewentualnie dodając jakieś lekkie urozmaicenia.
sama zresztą zobaczysz, a nauczyciel na pewno też Ci powie jak Ci idzie.
ale próbuj! próbuj!
dla takiej radości, jaką daje balet szkoda czekać jeszcze kolejne miesiące
a co do miejsca, to jeśli chodzi o początkującą grupę polecam NCK. |
|
|
|
|
 |
|