www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
nowa szkoła - Trójmiasto
Autor Wiadomość
Nemo 
Adept Baletu

Wysłany: Nie Wrz 28, 2008 11:39 pm   

W Gdyni i w Gdańsku w Salsa Kings ucza różne osoby. Słyszałam, że dziewczyna z Gdyni idzie bardziej w stronę jazz/hip-hop - więc może o to chodzi. W Gdańsku uczyła Ania Steler, która chyba nie powinna budzić żadnych wątpliwości.

.:Agga:. 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 11:35 am   

Dokladnie.
Zalezy o ktorej szkole mowimy. Ja moge sie wypowiadac jedynie na temat szkoly w Gdyni, pozniewaz tam widzialam jak wygladaja zajecia.
Prowadzila je ta sama osoba. Z reszta dziewczyna miala 4 godziny zajec jednego dnia. Zastanawialam sie jak moze sobie z tym poradzic - nie tylko fizycznie. Jak zobaczylam, ze lekcja wyglada dokladnie tak samo, nie tylko ta sama rozgrzewka ale i ten sam uklad nie mialam wiecej pytan. Jak mozna robic ten sam uklad na roznych technikach?
W szkole w Gdyni moge polecic jedynie Salse, wysoki poziom, swietni nauczyciele. Bardzo zaluje, ze wlascicele szkoly zmienili swoje podejscie. Teraz liczy sie jedynie kasa i ilosc uczniow na zajeciach.
Moge jeszcze dodac, ze mialam prowadzic zajecia w tej szkole, wiec wiem od podszewki jak wszystko wyglada.

Czajori 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
na całe życie! :)
Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 2:01 pm   

Edka napisał/a:
Mam tez porownanie do zajec w operze i twierdze ze wspolczesny u kingsow jest lepszy.

To zależy, kto czego szuka. Byłam parę razy na zajęciach z modernu u Kingsów prowadzonych przez Joannę Czajkowską i nie podobały mi się, a w Operze ciągnę modern już czwarty rok, bo odpowiada mi estetyka proponowana przez pracujących tam nauczycieli.

Zresztą o Salsa Kings rozmawiamy w innym temacie :roll:

Edka
Nowicjusz

Wysłany: Wto Wrz 30, 2008 4:37 pm   

.:Agga:. napisał/a:
Dokladnie.
Zalezy o ktorej szkole mowimy. Ja moge sie wypowiadac jedynie na temat szkoly w Gdyni, pozniewaz tam widzialam jak wygladaja zajecia.
Prowadzila je ta sama osoba. Z reszta dziewczyna miala 4 godziny zajec jednego dnia. Zastanawialam sie jak moze sobie z tym poradzic - nie tylko fizycznie. Jak zobaczylam, ze lekcja wyglada dokladnie tak samo, nie tylko ta sama rozgrzewka ale i ten sam uklad nie mialam wiecej pytan. Jak mozna robic ten sam uklad na roznych technikach?
W szkole w Gdyni moge polecic jedynie Salse, wysoki poziom, swietni nauczyciele. Bardzo zaluje, ze wlascicele szkoly zmienili swoje podejscie. Teraz liczy sie jedynie kasa i ilosc uczniow na zajeciach.
Moge jeszcze dodac, ze mialam prowadzic zajecia w tej szkole, wiec wiem od podszewki jak wszystko wyglada.

Agga - kingsowie to nie organizacja charytatywna ale nie zgodze sie ze liczy sie jedynie kasa i ilosc uczniow. Nie wiem dlaczego tak twierdzisz ale na szczescie moje doswiadczenia z ta szkola sa znacznie bardziej pozytywne. Chociazby "Modern 2" ruszyl choc mieli zapisane "cale" 6 osob - nie zarobia bardzo na tych zajeciach a jednak je uruchomili. Poza salsa jest tam jeszcze kilka innych rzeczych wartych rekomendacji - chociazby same izolacje Przemka. Chodze na modern do Dagmary (w Gdynii) i to ze Dagmara prowadzi tez street'a nie ma zadnego wplywu na to jak wyglada modern :-) . Dziewczyna radzi sa swietnie z oboma technikami i bynajmniej nie ma tych samych ukladow :D .
Odnosnie Asi Czajkowskiej wspomnianej przez Czajori - to chodzilam do niej i Jacka Krawczyka na zajecia w Zaku w tamtym roku i sa one duzo blizej teatru tanca - mnie osobiscie to bardzo odpowiada (bardziej niz opera), ale zgodze sie ze ktos inny moze wolec troszke inne klimaty.

A przepraszam ze pociagnelam troche boczny watek niz w temacie, ale uwazalam ze opinia Aggi dot. kingsow jest delikatnie ujmujac "krzywdzaca". Pozdrawiam.

md
Nowicjusz

Wysłany: Nie Lis 16, 2008 11:45 am   

Witam
Czy miał ktoś zajęcia z Panem Sebastianem Białobrzeskim proszę o pinie jakim jest nauczyciele bo chce się do niego zapisać

martusia-s
Nowicjusz

Związek z tańcem:
milosnik
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 6:39 pm   

witam, prosze doradzcie mi miejscowke najlepiej w Gdansku, chce uczeszczac na zajecia baletu, dodam iz jestem po 20 roku zycia, dziekuje!

md
Nowicjusz

Wysłany: Pią Sty 16, 2009 2:24 am   

Witajcie
Ja mogę wam tylko polecić nowo otwartą szkolę w Gdyni Głównej przy Wolności 16/1 blisko dworca

Tanc... 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
Tancerz,choreo,naucz
Wysłany: Sob Sty 17, 2009 1:17 am   

Wydaję mi się że ta szkoła w Gdyni - prawie centrum - to będzie niebawem ( chyba już jest ) CENTRUM WARSZTATÓW TAŃCA W TRÓJMIEŚCIE - organizatorzy są bardzo dobrze zorganizowani i wiem ,że będzie się dużo działo w najbliższym czasie - także polecam - szkołę na ul. Wolności 16/1 - o nazwie "STUDIO TANGO" - Mają niesamowicie wielką salę z lustrami i wiele ciekawych pomysłów i ten kierunek ich działania podoba mi się bardzo .Oby więcej takich przedsiębiorczych osób w naszym trójmieście :) POLECAM i pozdrawiam wszystkich forumowiczów - Tanc... 8)

Odpowiedz do tematu