www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Klasyka - Bydgoszcz - zajęcia dla dorosłych
Autor Wiadomość
Tanc... 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
Tancerz,choreo,naucz
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 11:17 pm   

A o odswiezenie zajęc trzeba zapytać Wojtka. A póki co to właśnie odwiedzę - Bydgoszcz w najbliższą niedzielę 9.12.2007 - warsztaty 8) Pozdrawiam wszystkich ludków z BYDZI :)

Ola 1997 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Wto Cze 09, 2009 8:15 pm   

Witam.Mam pytanie....Czy ktoś może wie gdzie i kiedy odbywają się zajęcia baletowe dla dziewczyn w wieku 12 lat w Bydgoszczy????Bardzo proszę o odpowiedzi...to pilne.... :)
Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam!!!! :)

katka81
Nowicjusz

Wysłany: Nie Lis 01, 2009 7:19 pm   

Witam :)
Znalazłam w ofercie Sportway zajęcia baletu klasycznego! Sobota godzina 12.
http://www.sportway.pl/grafik

JOLKAG
Nowicjusz

Wysłany: Wto Maj 25, 2010 4:58 pm   tancerki do sesji

Witajcie,
chyba trafiłam w dobre miejsce. Poszukuje 3 dziewczyn chyba najlepiej tańczących balet do sesji zdjęciowej. Jeżeli jest ktoś zainteresowany proszę o kontakt: 661 119 964, gburczyk@ctdp.pl.

pozdrowionka

Sagittaire 
Pierwszy Solista

Wysłany: Wto Maj 25, 2010 5:00 pm   

po zajeciach dla doroslych? :D

primabalerina 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
miłośniczka
Wysłany: Nie Lut 20, 2011 4:07 pm   

chciałam zapytać, bo niestety dopiero teraz trafiłam na ten wątek...
czy zajęcia są dalej organizowane? a jeśli nie to czy istnieje możliwość aby znów były ?

pozdrawiam serdecznie

Wojtek4p 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik itp.itd...
Wysłany: Nie Lut 20, 2011 8:51 pm   

Witaj Primabalerino. Niestety muszę Ciebie zmartwić zajeć z tańca klasycznego aktualnie dla amatorów nie ma i raczej nie zanosi się aby takowe były.
Niestety co muszę stwierdzić ze smutkiem Bydgoszcz jest dziwnym miastem szkoda, że nikt nie chce spróbować podjąć się zorganizowania profesjonalnych zajęć z tańca klasycznego dla ludków nie mających z tą techniką tańca wcześniej żadnego doświadczenia, ale chcących się z nią zapoznać i poćwiczyć chocby dla własnej przyjemności czy satysfakcji.
Ale niestety nic na to nie poradzimy, a trzeba żyć dalej...
Pozdrawiam serdecznie.
Ostatnio zmieniony przez Wojtek4p Pon Lut 21, 2011 9:05 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Inulek 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Pon Lut 21, 2011 10:09 am   

Mam dobrą wiadomość. Od marca balet klasyczny dla dorosłych (poziom początkujący) na bank rusza za miedzą, czyli w Toruniu :) w Jagielski Dance Project. Szczegóły z tego co mi wiadomo, powinny pojawić się niebawem na ich stronie. Aha, być może filia szkoły zostanie wkrótce otwarta także w Bydgoszczy, więc wielbiciele klasyki - trzymajcie kciuki! :)

Wojtek4p 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik itp.itd...
Wysłany: Pon Lut 21, 2011 9:11 pm   

Witaj Inulek. O to dobra wiadomość dla sąsiadów zza miedzy, że w Toruniu ruszą zajęcia z klasyki, tylko może być problem z frekwencją.
Bo o ile dobrze pamiętam były już podobne zajęcia u Was w Toruniu w szkole tańca Dance Avenue School, ale sprawa upadła bo chyba zainteresowanie było liche.
Oby się wam udało, bo jak u was może pomysł wypali to jak wspomniałaś w naszej Bydzi też cosik drgnie-byłoby naprawdę fajnie.
Pozdrawiam Wojtek. :) :wink:
Ostatnio zmieniony przez Wojtek4p Wto Lut 22, 2011 5:55 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Inulek 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Wto Lut 22, 2011 10:19 am   

Cześć Wojtku. Faktycznie trudno niektóre rzeczy przeforsować i utrzymać w naszych miastach :/ Miejmy nadzieję, że jednak ruszy ta grupa baletowa. Zainteresowanie na razie jako takie jest - sporo osób pyta/szuka - zobaczymy jednak jak to będzie, kiedy przyjdzie stawić się na pierwsze zajęcia ;) Jeśli jednak do tego Nasi Sąsiedzi z Bydgoszczy wesprą nas frekwencją, to może się fajnie rozkręcić :) Będę informować na bieżąco, co w trawie piszczy.
Pozdrawiam

Tanc... 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
Tancerz,choreo,naucz
  Wysłany: Pon Lut 28, 2011 11:49 am   

Witajcie :) dawno mnie nie było na forum .Trzymam za Was kciuki za kontynuacje zajęc z tańca klasycznego i w Bydzi i w Toruniu 8) a jak ktoś z Was będzie w Gdańsku ,to zapraszam do mnie na klasykę w każdą środę o godz. 17.15
Pozdróweczki. Oki doki :D

Inulek 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Wto Mar 01, 2011 11:28 am   

Dzięki za dobre słowo ;) Na razie wszystko jest na dobrej drodze. W tym tygodniu będzie już szczegółowy grafik zajęć oraz info na stronie szkoły Jagielski Dance Project. A na razie wszystkich zainteresowanych zajęciami z baletu klasycznego z Torunia, Bydgoszczy i okolic zapraszam do zapisów telefonicznie: 723-16-16-16 lub e-mailowo: kontakt@dancepro.pl :)
Pozdrawiam

Inulek 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Sro Mar 02, 2011 2:30 pm   

Mała aktualizacja danych - od dziś ruszają zapisy na zajęcia z baletu oraz wszystkie inne formy tańca w Jagielski Dance Project 8) Nowy szczegółowy grafik i zapisy na stronie www.dancepro.pl :smile:
Serdecznie zapraszamy!

Wojtek4p 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik itp.itd...
Wysłany: Pią Mar 04, 2011 8:27 pm   

Witaj Inulek. Dziękujęmy za tak szczegółowe informacje, do Torunia na zajęcia to się raczej nie wybiorę bo troszkę za daleko dojeżdzać bo to podwyższa koszty zajęć-wiadomo trzeba też dotrzeć na zajęcia.
Oby jak wspomniałem wcześniej zajęcia udało się ruszyć z miejsca no i oby wytrwały jak najdłużej... Pozdrawiam serdecznie Wojtek. :) :wink:

Inulek 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Pon Mar 07, 2011 11:29 am   

Dzięki, Wojtku. Gdybyś jednak kiedyś był w okolicach Torunia, serdecznie zapraszamy na zajęcia :) Ja też mam nadzieję, że szkoła JDP (nie tylko zajęcia z baletu) się rozkręci, bo ofertę kursową mają bardzo ciekawą, a ludzi zwariowanych na punkcie tańca w Toruniu, jak widać na razie, nie brakuje ;) Oby tak dalej szło, bo ciężko będzie przeboleć ucieczkę z naszego miasta kolejnego fajnego projektu :/

Pozdrawiam serdecznie z Piernikowa! 8)

Ania_91 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
miłośniczka
Wysłany: Nie Kwi 24, 2011 3:45 pm   

Witam, witam, witam :D

ile trzeba osób żeby stworzyć grupę baletową dla dorosłych początkujących w Bydgoszczy?
Tak mi się chce tańczyć i się uczyć baletu klasycznego, że jak będzie trzeba to coś wymyślę żeby grupę zebrać!
Mówcie co i jak, czekam na jakieś wieści niecierpliwie!!
Dlaczego tak późno trafiłam na to forum...

Wojtek4p 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik itp.itd...
Wysłany: Wto Maj 03, 2011 4:01 pm   

Witaj Ania_91. Postaram się Tobie Aniu coś doradzić jeżeli chodzi o kwestię zebrania grupy ludków aby móc rozpocząć zajęcia, napiszę to na podstawie własnych doświadczeń z organizowanymi przezemnie własnymi zajęciami z klasyki.
Oczywiście jak wiadomo aby zajęcia miały sens przetrwania to wskazana jest jak największa ilość ludzi, bo zdarzyć się może, że ludzie będą się decydować na odejście z tych zajęć bo jakaś decyzja ich do tego zmusi.
Ja na swoich zajęciach maksymalnie miałem 10 osób i to było dobre i komfortowe dla moich zajęć bo była jakaś grupka, ale pojawiły się problemy jak zaczęli odchodzić ludzie.
Jak odeszły1-2 osoby to jeszcze nie było tak źle, ale jak odeszły kolejne np. 2 bo tak też się stało a nikt nowy do grupy nie dołączył, to zapaliło się czerwone światełko dla kontynuacji zajęć bo zostało mi tylko 6 osób a to było minimum do przetrwania i opłacalności zajeć.
A jeżeli chodzi o kwestię opłacalności zajęć to wyjaśnię tobie Aniu, że to bardzo ważna rzecz o, której trzeba bardzo pamiętać jeżeli jest się np. organizatorem tego typu zajęć.
Bo żeby zajęcia mogły ruszyć z miejsca trzeba pomyśleć o wielu sprawach min: trzeba pomyśleć o znalezieniu i wynajęciu jakiejś sali do zajęć a to są koszta nie małe jeżeli miała to by być w miarę sala profesjonalnie wyposażona w te podstawowe elementy typu równa i dobra podłoga wraz z lustrami i drążkami do ćwiczeń.
Owszem można i poćwiczyć na zwykłej sali gimnastycznej, ale to jest dobre, ale nie tak do końca.
Druga ważna sprawa to dobry pedagog, który poprowadzi zajęcia znalezienie go Ja takową osobę na szczęście znalazłem i byłem zadowolony, ale dla niej trzeba również przygotować jakieś wynagrodzenie, bo nie oszukujmy się nikt w tych czasach raczej charytatywnie nie chce poświęcać swego czasu.
No i trzecia sprawa jeżeli jest taka możliwość to fajnie jest również mieć na zajęciach osobę, która poprowadzi akompaniament na żywo na takich zajęciach, napewno to napiszę ze swojego doświadczenia, lepiej się ćwiczy przy muzyce na żywo niż z takiej np. odtwarzanej z jakiegoś nośnika.
Choć nie twierdzę, że nie można i przy tego typu akompaniamencie ćwiczyć, bo u mnie jak musiałem ciąć koszty na zajęciach jak się rozpoczął na nich kryzys, to też korzystałem z tej formy, ale to nie było już to.
Także organizacja zajęć to nie taka prosta sprawa, oczywiście nie zniecęcam nikogo, bo choć moje tylko trwały ok. 1,5 roku to twierdzę, że i tak było warto bo to co poznałem na zjęciach z tańca klasycznego pozwoliło mi min. zweryfikować wiele stereotypów na temat tej techniki, np. że tancerki tylko skaczą i biegają w dziwnych spódniczkach, a panowie to zniewieściałe istoty w rajstopkach.
A całą istotę tańca klasycznego dopiero się zrozumie jak najlepiej się samemu go spróbuje, a ile trzeba się namęczyć żeby zobaczyć choć minimalne postępy.
Życzę Tobie Aniu dużo wytrwałości, determinacji, zapału i powodzenia w organizacji tych zajęć, oby się Tobie powiodło.
Pozdrawiam wojtek4p. :) :wink:
Ostatnio zmieniony przez Wojtek4p Wto Maj 03, 2011 9:41 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Ania_91 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
miłośniczka
Wysłany: Wto Maj 03, 2011 9:26 pm   

A mógłbyś w przybliżeniu podać koszt miesięczny takich zajęć, łączny - wynajem sali, pedagog, muzyk? Wiem ze z roku na rok pewnie wypada to drozej jednak pozwol mi sie dowiedziec i ocenic :) dziekuje bardzo za informacje

Wojtek4p 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik itp.itd...
Wysłany: Wto Maj 03, 2011 9:38 pm   

Witaj ponownie Aniu_91. O ile dobrze pamiętam to łączny koszt pojedyńczych zajęć w tygodniu zamykał się w kwocie 100 zł.
A zajęcia średnio odbywały się cztery razy w miesiącu no chyba, że trafił się piąty poniedziałek to było ich pięć, bo zajęcia miałem w poniedziałki.
Także Aniu_91 masz m/w orientację cenową jak to u mnie wyglądało, a jakie są stawki teraz to nie orientuję się w tym aktualnie, a i zapomniałem dodać, że lekcja trwała 45 min.

Ania_91 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
miłośniczka
Wysłany: Sro Maj 04, 2011 7:33 am   

mhm dziekuje za informacje, teraz sie nie dziwie dlaczego tak szybko ludzie odpadaja, bynajmniej nie sa zawiedzeni jak sadze tylko ich nie stac, bo to rozumiem koszt od osoby jest. hmm musze przemyslec

Wojtek4p 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik itp.itd...
Wysłany: Sro Maj 04, 2011 9:43 pm   

Witaj Aniu_91. Sorry Aniu źle się wyraziłem, nie na szczęście to nie był koszt dla jednej osoby, u mnie na zajęciach, które organizowałem wstęp wynosił ok. 20 zł. mniejszy był jak była większa ilość chętnych, a proporcjonalnie te koszta wzrastały przy ilości mniejszej, ale i tak dla niektórych osób były to koszta zbyt wielkie za jednorazowy wstęp na zajęcia.
Ale niestety przy zbyt małej ilości chętnych osób obniżyć koszt zajęć nie można było bo poprostu stało by się to nie opłacalne dla mnie jako organizatora i sam musiałbym dokładać do tych zajęć a na to mnie nie było poprostu stać.
Wiadomo jeżeli uda się zebrać w miarę ilościowo stałą grupkę ludzi to można wprowadzić elastyczność w cenie zajęć, z korzyścią dla ćwiczących.
To co mogłem to postarałem się Tobie wyjaśnić jak najlepiej potrafiłem, jeżeli będziesz miała jakieś pytania to śmiało pytaj-napewno chętnie odpowiem i pomogę.

Szmaragd
Nowicjusz

Wysłany: Pon Maj 09, 2011 8:18 pm   

Również byłabym zainteresowana takimi zajęciami. :)

oliwka7711 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
miłośnik, uczeń
  Wysłany: Nie Sty 29, 2012 8:33 pm   

Pozwólcie, że odświeżę.

Czy jest gdzieś w Bydgoszczy możliwość rozpoczęcia nauki baletu dla 15 latki? :)

Buziak dla: Gość ;*

Wojtek4p 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik itp.itd...
Wysłany: Czw Mar 01, 2012 10:37 pm   

Witaj Oliwka7711. Już spieszę się z odpowiedzią, czy konkretnie dla 15-latki są zajęcia z tańca klasycznego w Bydgoszczy to tego nie wiem i o takowe mi się o moje uszy nic nie obiło.
Ale z tego co pamiętam działa przy Operze Nova studium baletowe, które prowadzi chyba nadal sympatyczna pani Ola Mioduska, i proponuję zadzwonić do Opery i zapytać o kontakt z panią Olą i z nią w tym temacie dalej porozmawiać.
W końcu piętnaście lat to nie żaden wiek i może udałoby się Tobie wkręcić do jakiejś grupy jeżeli interesuje Ciebie taniec klasyczny.
Kurczę żeby nie moje zbliżające się wkrótce 41 wiosenek sam bym się zgłosił na takowe zajęcia jak by była tylko taka możliwość i po ćwiczył sobie znowu klasykę tak dla własnej przyjemności i rownież satysfakcji a poza tym miałem dzięki tym zajęciom i lepszą sprawność no i kondycję.
Życzę Oliwka7711 powodzenia i oczywiście szczęścia.
Pozdrawiam serdecznie forumkowy wojtekfourp. :lol: :wink:

Aleksandra 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
pedagog baletu
Wysłany: Sob Mar 03, 2012 10:42 pm   

Dziękuję Wojtkowi za miłe słowa. Oczywiście, że nadal prowadzę Studio Baletowe przy Operze Nova. Kontakt: studio.operanova@wp.pl
:wink: Aleksandra Mioduska

Odpowiedz do tematu