Usztywnianie czubka w pointach |
Autor |
Wiadomość |
nin(j)a
Adept Baletu

Związek z tańcem: milośnik-uczeń
|
Wysłany: Sro Kwi 20, 2011 9:24 pm Usztywnianie czubka w pointach
|
|
|
Wasze sposoby na szybkie "podreperowanie" puent. Potrzebuję pomocy!!! Do piątku (29.04)muszę coś zrobić z czubkami puent,one sa tj. rozmoczone,chociaz nie wiem od czego- nie czyściłam ich ani nic takiego. Nie mogę stanąć na całym czubku,zostałam zrugana nawet ,że w takich puentach tańczę. Ale nie mogę kupić nowych w najbliższym czasie(krucho z kaska ),więc muszę podreperować przynajmniej na jeden raz puenty.
PS moja nauczycielka powiedziała,że one maja tak rozwalone czubki, że nie trzymają palców
PS2 są to grishko elite m
PS3 gdzieś na forum przeczytałam,że ktoś podklejał czubki,ale jak? |
_________________ "Człowiek nie może latać- tancerz musi, po to otrzymał ciało" |
|
|
|
|
 |
Lorenzo
Corps de Ballet

Związek z tańcem: tancerka
|
Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 7:40 am
|
|
|
Ja wlewam klej do czubków point, mam taką dużą tubę (chyba UHU:)) i wlewam - trochę pomaga, ale napewno nie całkiem. Poza tym możesz dodatkowo podkleić je czymś (plastrem, skórą) i obszyć muliną dookoła czubka (w sumie nie wiem czy to coś da jeśli chodzi o usztywnienie, ja tak robię, ale zeby się mniej ślizgać i żeby satyna brzydko się nie zrywała.
Grishko elite akurat to są pointy, którym bardzo i szybko mięknie czubek (mi też bardzo szybko się zniszczyły). |
|
|
|
|
 |
nin(j)a
Adept Baletu

|
Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 3:44 pm
|
|
|
wcześnie piszesz dziękuję, to tak jakby robisz dodatkową warstwę z kleju...(jezeli dobrze zrozumiałam |
_________________ "Człowiek nie może latać- tancerz musi, po to otrzymał ciało" |
|
|
|
|
 |
Lorenzo
Corps de Ballet

|
Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 4:13 pm
|
|
|
Tak, ten klej trochę wsiąka w gips pointy i też go usztywnia. |
|
|
|
|
 |
nin(j)a
Adept Baletu

|
Wysłany: Sob Kwi 23, 2011 4:02 pm
|
|
|
puenty mają gips wg mnie to na czubku to karton,jezeli to gips to jakiś badziewny jeszcze raz dzięki, jestes chyba jedyna użytkowniczką,która naprawia czuby xD |
|
|
|
|
 |
Lorenzo
Corps de Ballet

|
Wysłany: Sob Kwi 23, 2011 4:07 pm
|
|
|
Z tego co wiem to mają one warstwy tkaniny przełożone gipsem i sklejona razem, tak to wyglądało na filmiku, gdzie można obejrzeć jak robi się pointy.
Naprawiam czubki, bo to pozwala jeszcze przedłużyć żywot point o 3-4 lekcje, a przy moim zużyciu (1 para starcza mi na ok. 2-3 tyg.) to ma znaczenie:) |
|
|
|
|
 |
|