www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
"Ca Ira" w Poznaniu
Autor Wiadomość
carewna
Adept Baletu

Wysłany: Sob Sie 26, 2006 8:46 pm   "Ca Ira" w Poznaniu

Wczoraj byla swiatowa premiera,sporo tam tez sie tanczylo i to w roznych stylach.Jezeli ktos ogladal to ciekawa jestem zdania.Pozdrawiam

carewna.bloog.pl

Kasia :)) 
Pierwszy Solista

Związek z tańcem:
oby wieczny!
Wysłany: Sob Sie 26, 2006 9:35 pm   

Myśle, że bardziej by to pasowało do "Życia baletomana" ;)

makova_panienka 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Sob Sie 26, 2006 9:47 pm   

wczorajsza Ca Ira była nie-sa-mo-wi-ta! niezmiernie podobał mi się temat wybrany przez Józefowicza, genialnie dobrane były animacje. najbardziej podobały mi się momenty kiedy na scenie było bardzo dużo ludzi, podobał mi się chór ministrantów (zwłaszcza pierwszy utwór), świetna postać papieża. nie ma co się rozwodzić nad strojami czy światłami, bo superlatyw nie starczy :wink: uważam za świetny pomysł z napisaniem tekstu w języku angielskim - brzmi zupełnie inaczej niż inne opery, moim zdaniem bardzo ładnie.
tancerze-rewolucjoniści byli prześwietni. i jeszcze postać symbolizująca wolność francji na czele końcowego pochodu - wspaniały pomysł, naprawdę...
wild thing!!!

raisa
Solista Baletu

Związek z tańcem:
Uczeń OSB
Wysłany: Sob Sie 26, 2006 10:11 pm   

Tak, zgadzam się ale nie oglądałam do końca. Świetne pomysły, świetnie zrealiozwane ;)

Scarpia 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
Scarpia
Wysłany: Wto Sie 29, 2006 10:45 am   

Ponieważ to forum o tańcu a nie operze, to ograniczę się do wyrażenia zadowolenia z popisów taneczno-akrobatycznych członków grupy artystycznej „Ocelot”. 8) Ich praca na scenie „Ca Ira” bardzo mi się podobała: poprzez swój kunszt dodali przedstawieniu tak potrzebnego zapierającego dech efektu scenicznego. A chyba o to w tym konkretnym wydaniu premierowym chodziło. Brawa dla nich.
(A o wrażeniach z poczynań moich ulubionych twarzyczek z baletu TW Poznań, których obecność także zauważyłem na scenie pisał nie będę bo przecież kto tam by lubił i szanował opinie widza któremu zawsze wszystko się podoba. Phi!) :twisted:

Cheryl 
Solista Baletu

Wysłany: Wto Sie 29, 2006 8:23 pm   

Ja to oglądałam i powiem, że nie byłam zachwycona. Chór jest po to by śpiewać a nie się ruszać ;? Nie podobało mi się!

majka m
Nowicjusz

Wysłany: Sob Wrz 09, 2006 2:17 pm   

uwazam, ze Ca Ira byla swietna, zrobiona widowiskowo, wciagala widza w swoja dramaturgie; józefowicz, jak zawsze bardzo dobry; bilety dosc drogie, ale bylo warto; fantastyczne zdjecia z historii swiata, Polski, Poznania w tle spektaktlu to bardzo trafiony pomysl; nie rozumiem tak srednich recenzji w prasie

gonia 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Wto Wrz 12, 2006 3:29 pm   

ostatnio widziałam jakąś płytę w empiku o takowym tytule, ale nie wiem, czy to była muzyka, czy cała ta opera (na dvd), czy co to tam jest.... :oops:

makova_panienka 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Sro Wrz 13, 2006 4:43 pm   

soundtrack, nie wiem czy wogóle są plany wydania dvd (sprytniejsi włączyli dvd recorder w porę ;) )
wild thing!!!

Odpowiedz do tematu