|
www.balet.pl
forum miłośników tańca
|
dziekujemy za Zorbę! |
Autor |
Wiadomość |
forum.balet.pl
ADMINISTRATOR

|
Wysłany: Pią Paź 06, 2006 6:29 pm dziekujemy za Zorbę!
|
|
|
Ponieważ wraz ze zmianą dyrekcji Teatru Wielkiego – Opery Narodowej zmieniło się (jak na razie) nastawienie do baletu na tej scenie i zapowiedziano powrót takich tytułów jak Dziadek do orzechów, Córka źle strzeżona i Grek Zorba proponujemy, żeby każdy, kto zadowolony jest z tej decyzji wysłał do dyrekcji TW list z podziękowaniem. Sądzimy, że będzie to ładny i niespotykany normalnie u nas gest, ze pisaliśmy nie tylko listy w obronie zdjętych baletów (http://www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?t=1548&highlight=zorby), ale potrafimy także napisać z podziękowaniem za zwrot tych przedstawień nam – widzom. Pokazy, ze zauważamy takie działanie i że balet jest dla nas ważny. Twórzmy lobby baletowe!
Poniżej proponowany gotowy tekst listu (oczywiście każdy jesli ma taką chęć i inwencję może napisać własny – to tylko sugestia):
Szanowna Dyrekcjo Teatru Wielkiego w Warszawie
Pragnę wyrazić moją radość z zapowiedzi, że na scenę Opery Narodowej powrócą zdjęte niedawno z afisza balety: Dziadek do orzechów”, „Córka źle strzeżona” i „Grek Zorba”. Brałem (brałam) udział w listownej akcji protestacyjnej w obronie tych spektakli, jednak na próżno. Cieszę się bardzo, że teraz te piękne przedstawienia mają szansę znów pojawić się na warszawskiej scenie. Jako miłośnik baletu mam nadzieje, ze jest to sygnałem, ze sztuka tańca będzie nareszcie traktowana z należną jej uwagą, na równi z operą.
Jeszcze raz dziękuję
Z poważaniem |
_________________ Forum Balet.pl |
|
|
|
|
 |
gonia
Solista Baletu

Związek z tańcem: miłośnik
|
Wysłany: Pią Paź 06, 2006 6:35 pm
|
|
|
a może by wysłać jeden list, ale podpisany przez wszystkich członków balet.pl? |
_________________ Na forum wróciłam po 2 latach, widać nie da się żyć bez tańca, chociaż już zapewne do niego nie wrócę. Trochę jakby nowe życie.
Nie wiem, czy wróciłam na stałe, może za chwilę znów zniknę. Ale co jakiś czas zaglądnę. |
|
|
|
|
 |
Kasia G
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem: krytyk
|
Wysłany: Pią Paź 06, 2006 6:55 pm
|
|
|
myślę, ze to powinna być decyzja kazdego z nas. W koncu ktos z Wrocławia wcale nie musi dziekowac za Zorbę w Warszawie Poza tym sądzę, ze chodzi o to, zeby pokazac, zę troche ludzi interesuje się tym co dsię dzieje z baletem w TW-ON i o tym najlepiej będa świadczyć pojedyncze listy. Z tego co wiem to w "obronie Zorby" do dyrekcji TW przyszło około 300 listów!!! |
_________________ Niech pamięta elita, że każda śmietanka na deser jest bita.
Lec |
|
|
|
|
 |
|
|