Gdzie tańczycie wspołczesny? |
Autor |
Wiadomość |
Ladybirt
Corps de Ballet

Związek z tańcem: nałogowiec
|
Wysłany: Czw Lis 17, 2005 7:47 pm Gdzie tańczycie wspołczesny?
|
|
|
Gdzie tańczycie/ tańczyliście taniec współczesny? Które zajecia bedziecie dobrze wspominac, a których nie polecacie? |
|
|
|
|
 |
sisi
ADMINISTRATOR

|
Wysłany: Pią Lis 18, 2005 2:43 pm
|
|
|
zawsze dobrze wspominam zajęcia u Leszka Bzdyla, Natalii Draganik, Elizy Hołubowskiej, Kasi Chmielewskiej, Melissy Monteros, Roberta Andersona, Pale Dyrvalla i Iwony Olszowskiej - do nich warto wybrać się na lekcje. Fajnie jest też spróbować zajęć u Wojtka Mochnieja, Sarah Grey czy Juhy Marsalo, ale oni mają dość specyficzny sposób prowadzenia zajęc, więc już lepiej coś umieć. |
_________________ you broke my heart cause I couldn't dance
you didn't even want me around
but now I'm back to let you know
I CAN REALLY SHAKE THEM DOWN!! |
|
|
|
|
 |
Neta
Nowicjusz
Związek z tańcem: choreograf, tancerz
|
Wysłany: Sob Lis 19, 2005 8:48 pm
|
|
|
Ja dodam tylko Witka Jurewicza i Jacka Gęburę(któty jest dla mnie po prostu magiczny)
Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
czekoladka
Corps de Ballet

|
Wysłany: Pon Lis 21, 2005 1:31 pm
|
|
|
ja polecam u Morawca poprostu świetnie |
_________________ tu warto zajrzec zapraszam www.ktt.pl (Kielecki Teatr Tanca) |
|
|
|
|
 |
Czajori
Solista Baletu

Związek z tańcem: na całe życie! :)
|
Wysłany: Pon Lis 21, 2005 1:55 pm
|
|
|
Ladybirt, z zajęć w Trójmieście b. dobrze wspominam pracę z Moniką Leśko-Mikołajczak w Teatrze Muzycznym w Gdyni, w ramach działalności tzw. Teatru Junior. Na tych zajęcich na pewno poznasz jeszcze elementy klasyki, jazzu, pantomimy itp.
jeśli chodzi Ci o współczesny sensu stricto, spróbuj skontaktować się z Bożeną Eltermann. |
_________________ Anna Pawłowa nigdy nie zakręciła więcej niż dwa piruety, ale jakiż wyraz miały jej arabeski! |
|
|
|
|
 |
Ladybirt
Corps de Ballet

Związek z tańcem: nałogowiec
|
Wysłany: Pon Lis 21, 2005 4:11 pm
|
|
|
Chodze do Juniora tłumy na zjęciach, ale naprawde jest fajnie |
|
|
|
|
 |
aankaa_baletnica=)
Solista Baletu

Związek z tańcem: uczennica
|
Wysłany: Sro Lis 30, 2005 6:50 pm
|
|
|
a ja mam zajęcia w szkole baletowej=) |
|
|
|
|
 |
Misour
Adept Baletu

|
Wysłany: Nie Gru 18, 2005 9:34 am
|
|
|
Ja zajęcia tańca wspolczesego mam w domu kultury w mojej miejscowosci..jednak na nie nie uczęszczam..wolę balet |
_________________ A méchant ouvrier, point de bon outil
"Pewnik filozofii polskiej: tańczę, więc jestem."
J. Baudouin de Courtenay |
|
|
|
|
 |
Paula
Solista Baletu

Związek z tańcem: instruktor fitness
|
Wysłany: Nie Gru 18, 2005 9:48 am
|
|
|
Ja tez mam zajęcia u siebie w szkole...(W Ognisku) i zawsze jest to miłe oderwanie od klasyki... |
_________________ denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych
Kiedyś tancerka teraz instruktor fitness: w tym też można się spełniać :) |
|
|
|
|
 |
Kasia :))
Pierwszy Solista

Związek z tańcem: oby wieczny!
|
Wysłany: Nie Gru 18, 2005 12:21 pm
|
|
|
taak, czasami potrzebne sa te 2 godzinki jazzowego... tak dla odprezenia... szkoda ze my go na razie nie mamy <ze wzgledu na proby> |
_________________ wieczny tańcogłód. |
|
|
|
|
 |
Joanna
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem: tancerka?
|
Wysłany: Nie Gru 18, 2005 1:35 pm
|
|
|
Kasia napisał/a: | taak, czasami potrzebne sa te 2 godzinki jazzowego... tak dla odprezenia... szkoda ze my go na razie nie mamy <ze wzgledu na proby> |
Gwoli ścisłości przypomnę, że taniec jazzowy to nie to samo, co współczesny |
_________________ "Plié is the first thing you learn and the last thing you master" Suzanne Farrell |
|
|
|
|
 |
tenebra
Adept Baletu

|
Wysłany: Nie Gru 25, 2005 1:52 am
|
|
|
A czy mówi wam coś nazwisko Krzysztof Zawadzki? ja zajęcia z nim wspominam bardzo fajnie, ma taki swoj "odrebny styl" ktory mi odpowiada, no i do tego jas bardzo ciekawa osoba |
_________________ Mater Mater Inferorum, Mater Mater Sospirorum, Mater Mater Lapidarum, Mater Mater Tenebrarum... |
|
|
|
|
 |
*Julinka*
Adept Baletu

|
Wysłany: Sob Gru 31, 2005 3:19 pm
|
|
|
Ja też mam zajęcia z tańca wspólczesnego w swojej szkole baletowej Mozna się trochę oderwać od klasyki |
_________________ .::Dance is my passion::. |
|
|
|
|
 |
Joanna
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem: tancerka?
|
Wysłany: Sob Gru 31, 2005 3:25 pm
|
|
|
Te osoby, które mówią, że mają w swoich szkołach jeszcze t. współczesny - powiedzcie jeszcze z kim
Na pewno trudno jest się wam przestawić (tym, którzy na co dzień dużo więcej ćwiczą klasyki), ale jak wam się podoba taka technika, w porównaniu do klasyki? |
_________________ "Plié is the first thing you learn and the last thing you master" Suzanne Farrell |
|
|
|
|
 |
Kasia :))
Pierwszy Solista

Związek z tańcem: oby wieczny!
|
Wysłany: Sob Gru 31, 2005 4:00 pm
|
|
|
Joanna napisał/a: | Kasia napisał/a: | taak, czasami potrzebne sa te 2 godzinki jazzowego... tak dla odprezenia... szkoda ze my go na razie nie mamy <ze wzgledu na proby> |
Gwoli ścisłości przypomnę, że taniec jazzowy to nie to samo, co współczesny |
ale u nas to nie jest taniec czysto jazzowy...
Uczy nas p. Marzena Luisetto-naprawdę fajna kobitka
W porównaniu z klasyką współczesny jest luźniejszy, swobodniejszy i mniej się człowiek męczy <nie ma też tak sztywnych zasad techiniki>... Bardzo lubię współczesny... |
_________________ wieczny tańcogłód. |
|
|
|
|
 |
*Julinka*
Adept Baletu

|
Wysłany: Sob Gru 31, 2005 4:05 pm
|
|
|
Ja też uważam, ze na współczesnym mozna sie fajnie rozluźnić itp.Ale ja jakoś tak wolę balet |
_________________ .::Dance is my passion::. |
|
|
|
|
 |
blacktutu
Nowicjusz
|
Wysłany: Wto Sty 03, 2006 3:57 pm
|
|
|
tenebra napisał/a: | A czy mówi wam coś nazwisko Krzysztof Zawadzki? ja zajęcia z nim wspominam bardzo fajnie, ma taki swoj "odrebny styl" ktory mi odpowiada, no i do tego jas bardzo ciekawa osoba |
gdzie i kiedy uczestniczylas w jego zajeciach?? |
|
|
|
|
 |
makova_panienka
Solista Baletu
Związek z tańcem: uczennica
|
Wysłany: Wto Sty 03, 2006 4:04 pm
|
|
|
ja mam współczesny z tą samą osobą co klasykę - pani Monika Myśliwiec |
_________________ wild thing,
you make my heart sing,
you make everything groovy,
wild thing!!!
|
|
|
|
|
 |
tenebra
Adept Baletu

|
Wysłany: Wto Sty 03, 2006 4:08 pm
|
|
|
Pan Krzysztof to miał z naszym zespołem baardzo dużo warsztatów, jeździł z nami na obozy, przyjeżdżał na ferie i kiedy sie tylko dalo nasz pani instruktor organizowala z nim wersztaty... niestety ostatnio nie mialam z nim zajec juz dluzszy czas |
_________________ Mater Mater Inferorum, Mater Mater Sospirorum, Mater Mater Lapidarum, Mater Mater Tenebrarum... |
|
|
|
|
 |
Bajaderka
Pierwszy Solista

Związek z tańcem: tancerz
|
Wysłany: Sro Sty 11, 2006 2:11 pm
|
|
|
my mamy modern raz w tyg. z Pania Ania, jest spoko, takie oderwanie sie od klasyki chociaz ja nie przepadam za modernem a klasyke KOCHAM
ale adagio na modernie jest cudowne..ah... |
_________________ You can take the Dancer out of the Dance, but you can't take the Dance out of the Dancer |
|
|
|
|
 |
Monia
Adept Baletu

|
Wysłany: Sro Sty 11, 2006 6:44 pm
|
|
|
co do tego co małym drukiem to się zgodze
ale Bajaderko przecież adagio robimy na warsztatach |
_________________ ..::Plan-coś co potem wygląda zupełnie inaczje::.. |
|
|
|
|
 |
merce
Nowicjusz

|
Wysłany: Czw Sty 19, 2006 10:49 am
|
|
|
witam wszystkich, jestem tu nowa
we wrocławiu tam gdzie mieszkam są grupy z tańca współczesnego i to nawet kilka
ja chodze teraz do Waldemara Staszewskiego na zajęcia i musze przyznać że jest naprawde super [/img] |
_________________ "How could I dance if I didn't force myself to do things that I can't ?"
Rudolf Nurjejew |
|
|
|
|
 |
tenebra
Adept Baletu

|
Wysłany: Czw Sty 19, 2006 2:59 pm
|
|
|
chcialabym sie spytac kto z was ma zajecia z Pauliną Andrzejewską? mam wlasnie teraz przez ferie z nia zajecia i baaaardzo mi sie podobaja. |
|
|
|
|
 |
Gość
Solista Baletu

Związek z tańcem: tancerka
|
Wysłany: Czw Sty 19, 2006 6:13 pm
|
|
|
Ja z Pauliną chodziłam do szkoły, a później miałam z Nią modern. Lubiłam jej zajęcia, były moim zdaniem bardzo rozwijające. A poza tym Ona sama jest bardzo fajną osobą.
A w ramach czego masz te zajęcia?? |
|
|
|
|
 |
tenebra
Adept Baletu

|
Wysłany: Czw Sty 19, 2006 9:34 pm
|
|
|
co roku w ferie (i nie tylko) nasza instruktorka zaprasza innych nauczycieli/instruktorow/choreografow na warsztaty w ramach dodatkowego szkolenia. czasami jest to jedna osoba a czasami wiecej. zajecia z Pauliną są świetne i chcialabym miec wiecej takich warsztatow. |
|
|
|
|
 |
|