Przesunięty przez: inaenka Nie Sie 05, 2012 6:44 pm |
Klasyczna czy romantyczna? |
Autor |
Wiadomość |
Cheryl
Solista Baletu
|
Wysłany: Nie Sie 06, 2006 1:58 pm Klasyczna czy romantyczna?
|
|
|
Mam pytanie
Jaki rodzaj paczki najbardziej się Wam podoba? Nie mówię tutaj, że do jakiegoś konkretnego baletu. Tylko po prostu: Co wolice? Klasyczną czy romantyczną?
Ja osbiście wolę klasyczną |
_________________ Klawisze pianina są czarne i białe, ale grają niczym milion kolorów w Twojej podświadomości. |
|
|
|
|
|
Agasiek
Koryfej
|
Wysłany: Nie Sie 06, 2006 2:27 pm
|
|
|
Ja wolę klasyczną, chociaż obie są piękne. Trudne pytanie.. |
|
|
|
|
|
Bajaderka
Pierwszy Solista
Związek z tańcem: tancerz
|
Wysłany: Nie Sie 06, 2006 9:27 pm
|
|
|
Zdecydowanie klasyczną, ale romantyczne też są przepiękne. TO zależy wszystko od rodzaju paczki, kroju, ozdób, koloru itp.
Noi oczywiście od tego, czy ma gorset czy nie;) (W moim przypadku) |
_________________ You can take the Dancer out of the Dance, but you can't take the Dance out of the Dancer |
|
|
|
|
|
Nena
Koryfej
Związek z tańcem: miłośnik
|
Wysłany: Nie Sie 06, 2006 9:29 pm
|
|
|
A ja chyba wolę romantyczną... Taka piękna, lekka w ruchu... I pięknie wygląda przy skokach, szczególnie przy Grand Pas de Chat |
|
|
|
|
|
Agasiek
Koryfej
|
Wysłany: Pon Sie 07, 2006 12:30 pm
|
|
|
Aha, tak Bajaderko. Zawsze zależy od kroju. |
|
|
|
|
|
Cheryl
Solista Baletu
|
Wysłany: Pon Sie 07, 2006 6:44 pm
|
|
|
Nena, no cóż paczka romantyczna jest przepiękna w pas de chat... WQygląda tak pięknie |
_________________ Klawisze pianina są czarne i białe, ale grają niczym milion kolorów w Twojej podświadomości. |
|
|
|
|
|
Kasia :))
Pierwszy Solista
Związek z tańcem: oby wieczny!
|
Wysłany: Pią Sie 11, 2006 9:51 am
|
|
|
moze nie tyle w pas de chat, jak w GRAND pas de chat..
ale mi się chyba jednak bardziej podobają klasyczne
Może można by zrobić ankiete? |
_________________ wieczny tańcogłód. |
|
|
|
|
|
raisa
Solista Baletu
Związek z tańcem: Uczeń OSB
|
Wysłany: Pią Sie 11, 2006 9:10 pm
|
|
|
Zastanawiam się czy w ogóle do tej tablicy ten temat pasuje...trochę w innym kierunku ale o tutu rozmawialiśmy w Teorii i czy tam nie bardziej pasował ten temat?
Tak w ogóle to czasem mam napady że kocham romantyczną. Ale klasyczna jest taka, taka... |
_________________ "Ale próbować warto"
William Wharton |
|
|
|
|
|
Marysia W
Koryfej
|
Wysłany: Sob Sie 12, 2006 9:26 am
|
|
|
Ja wolę klasyczną. Nie wiem dlaczego, po prostu bardziej mi się podoba, chociaż romantyczna pięknie wygląda w arabesque... |
|
|
|
|
|
raisa
Solista Baletu
Związek z tańcem: Uczeń OSB
|
Wysłany: Sob Sie 12, 2006 11:13 am
|
|
|
Dokładnie to samo chciałam napisać Marysiu...
Powiem wam, że choć nigdy na sobie żadnej paczki nie miałam, a mam podobną sukienkę w stylu paczki romantycznej, to bardzo romantyczna jest wygoda. Ale to tylko na podstawie sukienki tak twierdze. Fajnie się tańczy...tak...hm...tak...jakby się leciało...tak lekko... |
_________________ "Ale próbować warto"
William Wharton |
|
|
|
|
|
.:Odylia:.
Koryfej
Związek z tańcem: tancerka
|
Wysłany: Sob Sie 12, 2006 9:39 pm
|
|
|
moim zdaniem i klasyczna i romantyczna ma swoje wady i zalety:klasyczna jest zazwyczaj bogato zdobiona i mozna ja podpasowac pod wiecej stylow ale za to pokazuje cale nogi co zobowiązuje...za to romantyczna juz nie posiada tak wielu opcji zdobien i stylow ale skrywa np kolana czy za bardzo rozbudowane uda...ale osoboscie wole klasyczna |
_________________ "Chcemy tylko tańczyć i milczeć..." |
|
|
|
|
|
Cheryl
Solista Baletu
|
Wysłany: Sob Sie 12, 2006 11:02 pm
|
|
|
Okey poznałam już Wasze zdanie na ten temat i myślę, że temat można zamknąć żeby nie zaśmiecał forum. Dziękuję za odpowiedzi. |
|
|
|
|
|
Nena
Koryfej
Związek z tańcem: miłośnik
|
Wysłany: Nie Sie 13, 2006 7:54 am
|
|
|
Hmm... A moim zdaniem nie ma sensu zamykać tematu: może ktoś jeszcze chce dodać coś coś od siebie i wyniknie z tego jakaś ciekawa dyskusja?
Ale niech zadecydują Modzi.
nie zamykamy. s. |
|
|
|
|
|
tenebra
Adept Baletu
|
Wysłany: Wto Sie 15, 2006 6:51 pm
|
|
|
to może ja się wypowiem jako osoba nie tańcząca w paczkach m się bardziej podobaja romantyczne są takie zwiewne i.... romantyczne |
_________________ Mater Mater Inferorum, Mater Mater Sospirorum, Mater Mater Lapidarum, Mater Mater Tenebrarum... |
|
|
|
|
|
Floren
Nowicjusz
|
Wysłany: Wto Sie 15, 2006 7:37 pm
|
|
|
Teraz moja kolej:)Też jestem osobą nie tanczącą ale bardziej podoba mi się klasyczna.... |
|
|
|
|
|
Agasiek
Koryfej
|
Wysłany: Wto Sie 15, 2006 7:39 pm
|
|
|
przewagę ma klasyczna. Ciekawę czy tak zostanie? |
_________________ Taniec jest najwznioślejszą, najbardziej wzruszającą, najpiękniejszą ze wszystkich sztuk, bo nie jest tylko prostą interpretacją czy wyobrażeniem życia; jest samym życiem. Havelock Ellis |
|
|
|
|
|
drCoppelius
Corps de Ballet
|
Wysłany: Wto Sie 15, 2006 7:42 pm
|
|
|
Mi sie bardzo podobają paczki klasyczne, może dlatego, ze jeszcze nigdy w niej nie tanczyłam, a najlepsze to co niedostępne w każdym razie podoba mi się w nich to, ze jak podkresliła odylia moze miec mnóstwo wzorów i widac w niej cale nogi... |
|
|
|
|
|
Cheryl
Solista Baletu
|
Wysłany: Sro Sie 16, 2006 8:33 pm
|
|
|
drCoppelius moim zdaniem klasyczne urzekają! A życzę Tobie żebyś założyła choć raz klasyczną!! Moim zdaniem żeby tańczyć w klasycznej paczce trzeba mieć także predspozycje. Smukłe i długie nogi z dobtym podbiciem. Mam koleżnakę, która mimo tego, że w tańcu jest dobra nie pasuje do klasycznej!! To także zdanie fachowców a nie tylko moje! |
|
|
|
|
|
sari
Adept Baletu
Związek z tańcem: uczennica KT
|
Wysłany: Sro Sie 16, 2006 9:41 pm
|
|
|
Mnie się bardziej podoba romantyczna, zdecydowanie! jak już się wypowiedziała poprzedniczka-do klasycznej trzeba (!) mieć predyspozycje. Choć teraz dopuszcza się różne innowacje i można zobaczyć w paczce klasycznej dziewczyny niekoniecznie smukłe, to jednak mnie się to nie podoba.
I tak ogólnie, to myślę, że rzadko zdarza się tancerka, która we wszystkich fasonach, paczkach itd. wygląda równie pięknie. tak więc wszystko zależy od indywidualnych predyspozycji.
Może tak- sama wolę nogi zakrywać , ale tancerki lubię oglądać w każdej odsłonie i wtedy obie paczki mi się podobają, choć większy "sentyment" mam do tych romantycznych... |
|
|
|
|
|
Cheryl
Solista Baletu
|
Wysłany: Sro Sie 16, 2006 10:07 pm
|
|
|
Ja wolę widzieć nogi tancerki! Tak ładnie wyglądają!!! Oczywiście jeśi są ładne |
|
|
|
|
|
Bajaderka
Pierwszy Solista
|
Wysłany: Sro Sie 16, 2006 11:13 pm
|
|
|
sari napisał/a: | Choć teraz dopuszcza się różne innowacje i można zobaczyć w paczce klasycznej dziewczyny niekoniecznie smukłe, to jednak mnie się to nie podoba.
|
Dzięki Sari
To mnie dobiłaś.
Ja nawet nie chcę kasety z występów oglądać!!!!!!!!!!!
Podeptam ją i wyrzuce.
To było totalne amatorstwo w moim wykonaniu i w dodatku niekoniecznie ładne dla oczu ponieważ byłam w paczce klasycznej,a w niej to ja wogóle wyjść nie powinnam.
Ps. Przepraszam drogich moderatorów za offtop i wszystkich innych na forum, ale nie mogłam się powstrzymać żeby teog nie napisać. |
_________________ You can take the Dancer out of the Dance, but you can't take the Dance out of the Dancer |
|
|
|
|
|
sari
Adept Baletu
Związek z tańcem: uczennica KT
|
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 10:00 am
|
|
|
Bajaderko, czyś ty zwariowała???? Jeśli uważasz, że z twoimi nogami jest coś nie tak, to jesteś w wieeeelkim błędzie. Wyglądasz tak, jak wyglądać powinnaś i ślicznie tańczysz. Ślicznie!! Niejedna ci to powie!
Proszę cię, bo takim gadaniem to mnie dobijasz...
Proszę wybaczyć, że napisałam to w tym temacie (cd na pw;)), ale wszystkich tu należy uświadomić, że Bajaderka jest zbyt ostra w ocenianiu samej siebie.
Zresztą, ja miałam na myśli przede wszystkim balety już profesjonalne, nie coroczne występy szkółek, gdzie czasem cała grupa ubrana jest w krótkie paczki.
pozdr |
|
|
|
|
|
Cheryl
Solista Baletu
|
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 11:46 am
|
|
|
Bajadero, a możesz mi przesłać tę kastę? Chętnie Cię zobaczymy!! |
|
|
|
|
|
Bajaderka
Pierwszy Solista
|
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 11:49 am
|
|
|
Na razie kasety nie ma.... będzie na początku roku.
Ale nie wyślę nikomu i proszę, aby nikt posiadający ją mnie nikomu nie pokazywał, bo dla mnie to jest porażka i tyle!
KONIEC I KROPKA. |
|
|
|
|
|
Cheryl
Solista Baletu
|
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 11:56 am
|
|
|
Bajaderko na pewno nie!!! |
|
|
|
|
|
|