Pryatna szkola w trojmiescie? |
Autor |
Wiadomość |
Agatka_
Nowicjusz
|
Wysłany: Pią Wrz 22, 2006 10:46 pm Pryatna szkola w trojmiescie?
|
|
|
chodze juz na zajecia z baletu przy operze baltyckiej, ale wydaje mi sie ze to nie to samo co szkola prywatna. Moim marzeniem jest tanczyc na piontach, ale nie wiem czy na takich zajeciach jest to mozliwe? dopiero zaczynam przygode z klasyka, powiedzcie mi czy jest przywatna baletowka w trojmiescie i czy majac 14lat sie tam dostane no i czy bede tanczyc na pointach?
Przenoszę temat do Kursów, warsztatów... itp., gdzie bardziej pasuje. |
_________________ ... So, you must think about it so hard, as your brain can't understand it and your body can't stop your move ... |
|
|
|
|
 |
Marysia W
Koryfej

|
Wysłany: Sob Wrz 23, 2006 8:52 pm
|
|
|
Niestety nie ma. Jest tylko państwowa, ale to wiesz. btw, w Twoim wieku zajęłabym się raczej tańcem współczesnym... |
|
|
|
|
 |
.:Agga:.
Solista Baletu

Związek z tańcem: uczeń
|
Wysłany: Nie Wrz 24, 2006 10:01 pm
|
|
|
Dlaczego wspolczesnym? Jesli interesuje ja klasyka i chce sprobowac to drzwi otwarte, duzo pracy, mnostwo checi, dobre zajecia i bedzie ok. |
|
|
|
|
 |
.:tutu:.
Corps de Ballet
|
Wysłany: Nie Wrz 24, 2006 10:31 pm
|
|
|
Tak, tylko po pierwsze. W gdansku nie znajdzie na tyle dobrych zajec [bez obrazy Sebi ], zeby potem moc zdawac do OSB ( a na tym jej zalezy, chyba ). Po drugie w takim wieku jesli nie dostanie sie do OSB w klasyce jest skonczona. Na 100 % nie bedzie wystepowac na scenie w jakiejs operze, w baletach ( mowie o takich przedstawieniach profesjonalnych ). Po trzecie jak mowi Marysia, we wspolczesnym moze jeszcze naprawde wiele osiagnac. Nawet bez nauki w OSB. I jezeli Agacie chodzi o profesjonalny taniec na scenie to wspolczesny jest najlepszym rozwiazeniem |
|
|
|
|
 |
Joanna
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem: tancerka?
|
Wysłany: Nie Wrz 24, 2006 11:09 pm
|
|
|
Albo jakiś jazzowy, nowoczesny - zależy co lubi. Po tym jest o tyle łatwiejsza sprawa, że można tańczyć w różnych musicalach, bo po współczesnym to przede wszystkim teatr tańca, więc trzeba mieć zacięcie również w tę stronę 'teatralną'. |
_________________ "Plié is the first thing you learn and the last thing you master" Suzanne Farrell |
|
|
|
|
 |
Bajaderka
Pierwszy Solista

Związek z tańcem: tancerz
|
Wysłany: Nie Wrz 24, 2006 11:16 pm
|
|
|
.:tutu:. napisał/a: | Po drugie w takim wieku jesli nie dostanie sie do OSB w klasyce jest skonczona. Na 100 % nie bedzie wystepowac na scenie w jakiejs operze, w baletach ( mowie o takich przedstawieniach profesjonalnych |
Tutu, wiesz, w takim razie już po mnie.... |
_________________ You can take the Dancer out of the Dance, but you can't take the Dance out of the Dancer |
|
|
|
|
 |
Solista Baletu

|
Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 7:57 am
|
|
|
Nie zgodzam sie do konca z Wami, sa ludzie ktorzy nie maja ukonczonej baletowki a zdali na np. pedagogike baletu i radza sobie. Jesli jest dobra to moze jej sie udac i trzymam za Ciebie kciuki Agatko!
A jesli klasyka nie wyjdzie to zostaje wspolczesny.
Poszukaj zajec, rozciagaj sie, duzo cwicz w domu. |
|
|
|
|
 |
Marysia W
Koryfej

|
Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 1:19 pm
|
|
|
.:Agga:. napisał/a: | Nie zgodzam sie do konca z Wami, sa ludzie ktorzy nie maja ukonczonej baletowki a zdali na np. pedagogike baletu |
Ale ci ludzi nie tańczyli wszesniej w teatrach.
Bajaderka napisał/a: | Tutu, wiesz, w takim razie już po mnie.... |
Bajaderko, ale ty chodzisz do prywatnej SB i już dużo umiesz- a jak sama Agatka napisała, zajęcia baletowe to nie szkoła prywatna, więc się nie załamuj. |
|
|
|
|
 |
Solista Baletu

|
Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 3:36 pm
|
|
|
Czy ma jakies znacznie cz tanczyli wczesiej w teatrach? Nie do konca Ciebie rozumiem Marysiu.
Moze powrocimy do tematu niz toczyc rozmowy dotyczace tego czy "lepsza jest klasyka czy wspolczesny dla kogos powyzej 14 roku zycia". Szkoly prywatnej w Trojmiesie nie ma i jak narazie nic na to nie poradzimy, trzeba wyszukac cos dla siebie z tego co narazie jest dostepne. |
|
|
|
|
 |
Corps de Ballet
|
Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 4:18 pm
|
|
|
A propo Bajaderki. Ostatni offtopic
Bajaderko, po pierwsze chodzisz do szkoly prywatnej. Po drugie juz duzo umiesz bo o ile mi wiadomo to kiedys chodzilas do panstwowej OSB... A to naprawde duzo daje. Wiec Ty masz jeszcze droge otwarta w kierunku klasyki [nie tak jak uczennice panstwowych OSB] ale zawsze cos |
|
|
|
|
 |
Gość
Solista Baletu

Związek z tańcem: tancerka
|
Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 6:26 pm
|
|
|
.:tutu:. napisał/a: | Po drugie w takim wieku jesli nie dostanie sie do OSB w klasyce jest skonczona. Na 100 % nie bedzie wystepowac na scenie w jakiejs operze, w baletach ( mowie o takich przedstawieniach profesjonalnych |
.:Agga:. napisał/a: | Nie zgodzam sie do konca z Wami, sa ludzie ktorzy nie maja ukonczonej baletowki a zdali na np. pedagogike baletu i radza sobie |
Co mają studia do występowania w profesjonalnym teatrze?? |
|
|
|
|
 |
Corps de Ballet
|
Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 9:55 pm
|
|
|
To, ze podczas rekrutacji inaczej patrza na czlowieka, ktory ma piapier ukonczonych studiow a inaczje na takiego, ktory go nie posiada |
|
|
|
|
 |
Tanc...
Corps de Ballet

Związek z tańcem: Tancerz,choreo,naucz
|
Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 11:45 pm
|
|
|
[quote=".:Agga:."]Nie zgodzam sie do konca z Wami, sa ludzie ktorzy nie maja ukonczonej baletowki a zdali na np. pedagogike baletu ....
I tak było w " moim " roczniku studentów na A.M. na wydziale PEDAGOGIKI BALETU były 2 dziewczymy ,które nie miały nic wspólnego z O.S.B i dostały się i skończyły te studia ...!!! |
|
|
|
|
 |
Nefretete
Solista Baletu

|
Wysłany: Wto Wrz 26, 2006 5:46 pm
|
|
|
.:tutu:. napisał/a: | Po drugie w takim wieku jesli nie dostanie sie do OSB w klasyce jest skonczona. Na 100 % nie bedzie wystepowac na scenie w jakiejs operze, w baletach ( mowie o takich przedstawieniach profesjonalnych ). |
a ja znam tancerza, który baletówki nie skonczyl, a był solistą w Operze i kreował wiele partii z repertuaru klasycznego. no ale to facet, a tych, wiadomo, trudniej. |
_________________ We are never more human than when we are dancing. (Jose Limon) |
|
|
|
|
 |
Marysia W
Koryfej

|
Wysłany: Wto Wrz 26, 2006 6:25 pm
|
|
|
Nefretete.
Jak on to zrobił?????????? |
|
|
|
|
 |
Nefretete
Solista Baletu

|
Wysłany: Wto Wrz 26, 2006 6:58 pm
|
|
|
wrodzony talent chyba
zaczynał w Pantomimie Tomaszewskiego, potem kilka lat w PTT - BP (już wtedy tańczył partie Zygfryda w Jeziorze, Pierwszego w Święcie wiosny, poza tym w choreografiach Birgit Cillberg i Matsa Eka),, a potem zaczął prace w Operze Poznańskiej tańcząc repertuar klasyczny.
no ale to chyba offtop jest, więc już milkne. |
_________________ We are never more human than when we are dancing. (Jose Limon) |
|
|
|
|
 |
Solista Baletu

|
Wysłany: Wto Wrz 26, 2006 8:43 pm
|
|
|
.:tutu:. napisał/a: | To, ze podczas rekrutacji inaczej patrza na czlowieka, ktory ma piapier ukonczonych studiow a inaczje na takiego, ktory go nie posiada |
Tak jak napisala .:tutu:. na czlowieka z papierkiem patrza inaczej. Wszedzie tak jest. Licza sie umiejetnosci. Agatko w Trojmiesie powstaje coraz wiecej zajec (o ktorych pewnie juz sie dowiedzialas co i jak znajdz takie ktore Ci odpowiadaja i cwicz. Powodzenia. |
|
|
|
|
 |
AleksandraM
Nowicjusz
Związek z tańcem: nowicjusz
|
Wysłany: Sob Lis 15, 2008 4:23 pm Re: Pryatna szkola w trojmiescie?
|
|
|
Agatka_ napisał/a: | chodze juz na zajecia z baletu przy operze baltyckiej, ale wydaje mi sie ze to nie to samo co szkola prywatna. Moim marzeniem jest tanczyc na piontach, ale nie wiem czy na takich zajeciach jest to mozliwe? dopiero zaczynam przygode z klasyka, powiedzcie mi czy jest przywatna baletowka w trojmiescie i czy majac 14lat sie tam dostane no i czy bede tanczyc na pointach?
Przenoszę temat do Kursów, warsztatów... itp., gdzie bardziej pasuje. |
Mam identyczny problem. Jest prywatna szkołą w trójmieście, ale przyjmują tam tylko 10 latki>. A zajęcia przy operze bałtyckiej na czym polegają? bo mi zależy na czymkolwiek co pomogłoby mi zrobić krok do przodu. także marzę o puentach, ale na początek chciałabym się rozciągnąć i nauczyć podstaw. |
_________________ W końcu o swoim życiu zadecydować może tylko sześciolatek... |
|
|
|
|
 |
Solista Baletu

|
Wysłany: Sob Lis 15, 2008 5:48 pm
|
|
|
Szkola o ktorej mowisz nie jest prywatna. To panstwowa OSB w Gdansku.
Poszukaj informacji na forum. Sa trzy miejsca w ktorych mozesz sie czegos nauczyc. |
_________________ "artystą nie jest się dzięki szkole, ale bez niej można być w ogóle pozbawionym takiej szansy..." |
|
|
|
|
 |
4.leaf.clover
Nowicjusz
|
Wysłany: Nie Lis 16, 2008 11:09 pm
|
|
|
a jakie to sa te trzy miejsca?
[ Dodano: Nie Lis 16, 2008 11:10 pm ]
i..
czy jest prywatna szkola baletowa w gdansku? |
|
|
|
|
 |
Solista Baletu

|
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 8:01 am
|
|
|
Prywatnej szkoly baletowej nie ma i z tego co mi wiadomo to nie ma planow utworzenia.
Zajecia z klasyki sa m.in. w szkolce tanca Smooth moves w Orlowie. Raz w tygodniu, ale nie polecam |
_________________ "artystą nie jest się dzięki szkole, ale bez niej można być w ogóle pozbawionym takiej szansy..." |
|
|
|
|
 |
4.leaf.clover
Nowicjusz
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 10:03 pm
|
|
|