a la seconde - ćwiczenia |
Autor |
Wiadomość |
Giselle97
Adept Baletu

Związek z tańcem: tancerka/uczennica
|
Wysłany: Sro Lut 13, 2013 9:10 pm a la seconde - ćwiczenia
|
|
|
Witam !
Cały czas ćwiczę podnoszenie nogi na a la seconde. Podnoszenie na 90* już opanowałam i ćwiczę dalej ale jakoś nie mogę tego pogłębić czy możecie mi polecić jakieś ćwiczenia na wzmocnienie mięśni ? I wogóle jaki mięśnie wtedy pracują?
Dzięki za wszelkie rady |
|
|
|
|
 |
martini_rosso
Adept Baletu

Związek z tańcem: amatorski, z pasją
|
Wysłany: Sro Lut 13, 2013 9:22 pm
|
|
|
Gdzieś już ktoś pisał, ale nie przypomnę sobie gdzie: na pewno trzeba ćwiczyć mięśnie skośne brzucha, a i nie zaszkodzić popracować nad pośladkami i, analogicznie do brzucha, mięśniami pleców. Tak naprawdę to przy a'la seconde dużą rolę gra korpus, górna część ciała.
Chętnie poczytam rad pozostałych użytkowników, sama walczę o wyższe podnoszenie nóg w a'la seconde, na razie mam niewiele ponad 90 stopni na lewą nogę, która jest nieco lepsza od prawej. |
_________________ Życie jest raczej walką niż tańcem – powiada Marek Aureliusz. Ale nie jestem pewien, czy to prawda. Życie jest najczęściej nie tyle walką, ile męczącym balansowaniem – tanecznym krokiem na palcach - pośród niebezpiecznych sytuacji. |
|
|
|
|
 |
inaenka
Koryfej

Związek z tańcem: bliski
|
|
|
|
 |
Giselle97
Adept Baletu

Związek z tańcem: tancerka/uczennica
|
Wysłany: Pią Lut 15, 2013 5:50 pm
|
|
|
dzięki sprawdzałam w wyszukiwarce ale jakoś nie mogłam znaleźć w takim razie możecie usunąć ten temat |
|
|
|
|
 |
|