Jake tańce tanczycie ?? |
Autor |
Wiadomość |
KCtaniecJuja
Nowicjusz
Związek z tańcem: zwykła Tancerka
|
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 8:31 pm Jake tańce tanczycie ??
|
|
|
Cześć ! Jestem ciekawa jakie TAŃCE tańczyć ? Ja tańcze hip-hop i street Dance Kocham to jeszcze przez rok tańczyła balet-gimnastyke Artystyczną i zdawałam do szkoły Baletowej ale się nie dostałam Niestety |
Ostatnio zmieniony przez Kasia G Pią Maj 14, 2010 11:49 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
 |
sisha945
Koryfej

|
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 9:13 pm
|
|
|
Hip Hop i street dance to to samo |
_________________ It is our choices… that show what we truly are, far more than our abilities. |
|
|
|
|
 |
Relena
Adept Baletu

Związek z tańcem: tancerz, miłośnik
|
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 9:33 pm
|
|
|
no nie do końca.
street dance to ogół tańców ulicznych, a hiphop jest jednym z nich. zresztą sam hiphop też dzieli się na kilka różnych styli. |
_________________ one day i'll go dancing on the moon |
|
|
|
|
 |
sisha945
Koryfej

|
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 10:02 pm
|
|
|
to w takim razie co wg ciebie jest street dance, skoro nie hip hop
hip hop dance dzieli sie jak wiadomo na old school hip hop i new school zwany new stylem.
i tak na przykład new school jest wlasnie ogółem tanców ulicznych tzn połączeniem old schoolu z funk styles,rocking'iem, b-boying'iem, dancehallem a nawet housem. i to wszystko to wlasnie STREET DANCE dlaczego? -bo powstalo na ulicy. |
_________________ It is our choices… that show what we truly are, far more than our abilities. |
|
|
|
|
 |
Relena
Adept Baletu

Związek z tańcem: tancerz, miłośnik
|
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 10:53 pm
|
|
|
właśnie o to mmi chodziło.
jeśli mówisz, że hiphop i street dance to to samo, równocześnie ograniczasz street dande tylko do hiphopu.
do tego co wymieniłaś dodałabym jeszcze chociażby locking, krumping. |
_________________ one day i'll go dancing on the moon |
|
|
|
|
 |
alexa07
Adept Baletu

Związek z tańcem: tancerka
|
Wysłany: Pią Maj 14, 2010 1:25 pm
|
|
|
Klasyka [lecz niestety nie w SB tylko w zespole baletowym], modern, jazz i kiedys towarzyski przez te lkila ladnych lat troche technik sie przewinelo |
_________________ "Tańczy i tańczy... i tańczy, a poza tym przygląda się, jak inni tańczą, i tańczy jeszcze więcej..." |
|
|
|
|
 |
calawtrawie
Adept Baletu

Związek z tańcem: uczeń, tancerz
|
Wysłany: Pią Maj 14, 2010 4:32 pm
|
|
|
Przez ostatnie 7 lat hip hop itp. A od września balet, współczesny, jazz...
I jeszcze miałam do czynienia z salsą. |
|
|
|
|
 |
sisha945
Koryfej

|
Wysłany: Pią Maj 14, 2010 5:05 pm
|
|
|
Relena napisał/a: | do tego co wymieniłaś dodałabym jeszcze chociażby locking, krumping. |
oczywiscie elementy krumpa tez , a o lockingu ne zapomniałam, tylko wrzuciłam do jednego worka z poppingiem i resztą stylów funkowych |
|
|
|
|
 |
|