"Chicago" i "Dirty Dancing" |
Autor |
Wiadomość |
gonia
Solista Baletu

Związek z tańcem: miłośnik
|
Wysłany: Wto Lut 13, 2007 3:59 pm
|
|
|
dzisiaj o 22:35 chicago w tvp2 |
_________________ Na forum wróciłam po 2 latach, widać nie da się żyć bez tańca, chociaż już zapewne do niego nie wrócę. Trochę jakby nowe życie.
Nie wiem, czy wróciłam na stałe, może za chwilę znów zniknę. Ale co jakiś czas zaglądnę. |
|
|
|
|
 |
Książe Benno
Corps de Ballet

|
Wysłany: Wto Lut 13, 2007 4:12 pm
|
|
|
A w sobote (17.02) o 20:15 Dirty Dancing 2 -- ja już oglądałem ale oglądne jeszcze raz. B. fajny film.
EDIT:
TVP 1 oczywiście. |
_________________ Where there is discord, may we bring harmony. Where there is error, may we bring truth. Where there is doubt, may we bring faith. And where there is despair, may we bring hope. |
Ostatnio zmieniony przez Książe Benno Sro Lut 14, 2007 4:14 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
 |
Kasia :))
Pierwszy Solista

Związek z tańcem: oby wieczny!
|
Wysłany: Wto Lut 13, 2007 9:08 pm
|
|
|
Oba filmy oglądałam na ostatnim ENEMEFie Chicago - b.dobry film, chociaz dosyc brutalny. najbardziej mi zal jej meza
Dirty Dancing 2 to wręcz kocham! i mam na komputerze oglądałam wiele razy... |
_________________ wieczny tańcogłód. |
|
|
|
|
 |
Nusia
Adept Baletu

|
Wysłany: Sro Lut 14, 2007 11:49 am
|
|
|
Książe Benno napisał/a: | A w sobote (17.02) o 20:15 Dirty Dancing 2 -- ja już oglądałem ale oglądne jeszcze raz. B. fajny film. |
Ale na jakim kanale?
Bardzo lubię muzykę z tego filmu |
|
|
|
|
 |
gonia
Solista Baletu

Związek z tańcem: miłośnik
|
Wysłany: Sro Lut 14, 2007 4:18 pm
|
|
|
Chocago było cudowne.... najbardziej mi się podobał moment jak więźniarki 'opowiadały' jak i dlaczego zabiły... 'dwa ostrzegawcze strzały. prosto w głowę' 'dźgnął się nożem. dziesięć razy.' |
_________________ Na forum wróciłam po 2 latach, widać nie da się żyć bez tańca, chociaż już zapewne do niego nie wrócę. Trochę jakby nowe życie.
Nie wiem, czy wróciłam na stałe, może za chwilę znów zniknę. Ale co jakiś czas zaglądnę. |
|
|
|
|
 |
Estera
Nowicjusz
|
Wysłany: Sro Lut 14, 2007 9:18 pm
|
|
|
Też oglądałam Chicago... rewelacja przemijająca sława...eh, to chyba najbardziej boli...
PS. Mi także najbardziej było szkoda jej męża...:/ |
_________________ Taniec jest dla mnie jak narkotyk... uzależnia i znieczula... |
|
|
|
|
 |
Książe Benno
Corps de Ballet

|
Wysłany: Sro Lut 14, 2007 9:55 pm
|
|
|
Też oglądałem "Dlaczego niezrobili mi zdjęcia".
A mnie się podobał moment z więźniarkami i z tym marionetkowym występem. |
_________________ Where there is discord, may we bring harmony. Where there is error, may we bring truth. Where there is doubt, may we bring faith. And where there is despair, may we bring hope. |
|
|
|
|
 |
Estera
Nowicjusz
|
Wysłany: Czw Lut 15, 2007 2:37 pm
|
|
|
Książe Benno napisał/a: |
A mnie się podobał moment z więźniarkami i z tym marionetkowym występem. |
marionetki były genialne... najlepsze show całego musicalu |
_________________ Taniec jest dla mnie jak narkotyk... uzależnia i znieczula... |
|
|
|
|
 |
milton
Corps de Ballet

Związek z tańcem: uczeń-ekstern w osb
|
Wysłany: Czw Lut 15, 2007 3:45 pm
|
|
|
Co do dirty dancing 2 to szczerze mówiąc średnio mi się podobało...taki zwykły, dość płytki film i tańcu (z którym szczerze mówiąc nie przepadam, szczególnie w tej wersji) w (ch)amerykańskim stylu.
Za to chicago..........oglądałem poraz kolej (już sam nie wiem ile razy widziałem) ale za każdym razem jestem caraz bardziej zachwycony. W sumie chyba mój ulubiony film z tańcu. Film jest świetny rówież w warstwie fabularnej. Ale taniec, muzyka, kostiumy.......Moje kochane lata 20, 30....kabarety...broadway'owski klimat. Długo by wymieniać. Zagrać w tym musicalu jest jednym z moich marzeń (w sumie nie....ja nie mam marzeń, ja mam cele do zrealizowania).
Ja akurat jednego numeru ulibionego nie jestem w stanie wymienić ponieważ kilka mi się szczególnie podobało:
- oczywiście all that jazz
- cudowne marionetki http://www.youtube.com/watch?v=FzFOBgo3Hp0
- boskie wprost tango cell the block http://www.youtube.com/watch?v=bekPlGy0ZoY
- no i fantastyczne Razzle Dazzle cudowny rewiowy klimat ( mój zachwyt wynika poniekąt z tąd, że sam obecnie zajmuję czymś w tym stylu - tańczę w rewi) http://www.youtube.com/watch?v=Rn5-VN3SH1o
To moje ulubione......a cały film 11pkt na 10 możliwych. Najlepsza ekranizacja musicalu wszech czasów. |
_________________ Bycie TANCERZEM nie jest kwestią posiadanych w danej chwili umiejętności, lecz STANEM UMYSŁU i gotowości poświęcenia życia dla tańca..... |
|
|
|
|
 |
Książe Benno
Corps de Ballet

|
Wysłany: Sob Lut 17, 2007 9:41 pm
|
|
|
Teraz się skończył Dirty Dancing 2. Po tym filmie wzieło mnie tak na tańcowanie że hejjj... tak kręciłem tyłkiem że zostałem królem wykładziny mojego pokoju. |
|
|
|
|
 |
Marysia W
Koryfej

|
Wysłany: Nie Lut 18, 2007 3:30 pm
|
|
|
Moim zdaniem Dirty Dancing I było lepsze od Havana Nights... nie wem dlaczego... może do pierwszej części mam jakiś sentyment |
|
|
|
|
 |
drCoppelius
Corps de Ballet

|
Wysłany: Nie Lut 18, 2007 4:54 pm
|
|
|
Mi sie bardzo podobala ta druga czesc. Jakas taka inna, oryginalna, ale bardzo, bardzo ciekawa. |
|
|
|
|
 |
.:Agga:.
Solista Baletu

Związek z tańcem: uczeń
|
Wysłany: Pon Lut 19, 2007 10:11 pm
|
|
|
Ja osobiscie wole pierwsza czesc D.D. W drugiej czesci bardzo podobala i sie muzyka ale nic wiecej. Fabula obeznana - wiekszosc filmow ma podobna. Niby w pierszej czesci fabula byla podobna ale jednak bardziej mi sie to spodobalo, moze dlatego ze ogladalam to jako pierszy film z tej "serii". |
|
|
|
|
 |
kleo
Adept Baletu

Związek z tańcem: Uczennica
|
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 4:34 pm
|
|
|
"chicago" oglądałam bardzo ciekawe faktycznie najciekawszy moment to "Roxie" i "cell block tango" |
_________________ "miej serce , patrzaj w serce" |
|
|
|
|
 |
nathaliye
Pierwszy Solista

|
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 4:49 pm
|
|
|
Havana Nights zawieral piekna muzyke, swietne uklady i byl zywiolowy ale Dirty Dancing byl pierwszy i jakos sentyment wiekszy do niego zostanie |
_________________ http://www.funpic.hu/swf/monitor_cleaner.swf
sukces? 100% talentu, 100% pracy |
|
|
|
|
 |
|