Szkoły w rosji - prezentacja |
Autor |
Wiadomość |
RasteSig
Nowicjusz

Związek z tańcem: tańcząca myślami :)
|
Wysłany: Sob Maj 26, 2012 3:47 pm Szkoły w rosji - prezentacja
|
|
|
Potrzebuję waszej pomocy. Muszę zrobić prezentację na temat szkół baletowych w Rosji. Wybrałam ten temat, ponieważ uważam go za dosyć interesujący. Sama jednak nie dam rady zebrać informacji, a wiem że są tu osoby, które się interesują, co więcej wy 'siedzicie' w tym temacie. Na razie nie mam pojęcia jaki układ będzie miała ta prezentacja, trochę trudno mi to wszystko ogarnąć, więc wszelkie wskazówki są mile widziane.
Mam nadzieję, że mi pomożecie,
Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
Chiaranzana
Corps de Ballet
|
Wysłany: Sob Maj 26, 2012 8:40 pm
|
|
|
To czemu bierzesz temat o ktorym nic nie wiesz? Twoja prezentacja i sama musisz wiedziec jak ma wygladac. Wybierajac temat zazwyczaj sie juz jakies pojecie o tym ma, "siedzi sie w temacie". Nie rozumiem tez dlaczego ktos ma dawac swoja wiedze, dlaczego ma sie nia dzielic, skoro sam ja zdobywal z trudem. Poza tym wystarczy poszukac forum, inspiracji jest az nadto i wystarczy poszukac zrodel. To zaden problem. |
|
|
|
|
 |
Estelle1
Nowicjusz
|
Wysłany: Pon Maj 28, 2012 9:07 am
|
|
|
Powiem ci tylko tyle:
najlepsze szkoly baletowe to: vaganova, moskiewska akademia tańca, perm ballet school, ewentualnie w nowogrodzku. Opisz dokladnie vaganova i surowe zasady jakie tam panują, bo mi wydaje sie to najciekawsze |
_________________ Sprzedam pointy recitale sansha rozmiar 13 W (rozmiar od 40.5-42) stopa szeroka Pointki idealne dla początkujacych super stan! Bylam w nich moze 10 razy czyli niecale 2 tygodnie. Cena około 45-50 zł Przesyłka 1 zł Zdjęcia: |
|
|
|
|
 |
Lienka
Adept Baletu

Związek z tańcem: miłośnik, uczeń
|
Wysłany: Wto Maj 29, 2012 9:05 pm
|
|
|
Estelle1 napisał/a: | vaganova i surowe zasady jakie tam panują |
A znasz jakieś wiarygodne źródła na ten temat? |
_________________ Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieli co z tobą zrobić - św. Augustyn |
|
|
|
|
 |
Father
Solista Baletu

|
Wysłany: Sro Cze 06, 2012 8:17 pm
|
|
|
Na poczatek nalezy pojść po najmniejszej lini oporu czyli wklepać w Google "Ballet Schools of Russia" albo jeszcze lepiej "Baletnyje uczyliszcza Rosiji"( oczywiście cyrylicą) Jedyna trudność to konieczność znajomości przede wszystkim rosyjskiego i angielskiego. Zaręczam Ci, że znajdziesz tam więcej niż potrzebujesz. |
_________________ To mnie przerasta!
Ale da sie udżwignąć |
|
|
|
|
 |
Kasia G
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem: krytyk
|
Wysłany: Czw Cze 07, 2012 5:36 pm
|
|
|
... linii najmniejszego oporu... ale to off top |
_________________ Niech pamięta elita, że każda śmietanka na deser jest bita.
Lec |
|
|
|
|
 |
Father
Solista Baletu

|
Wysłany: Czw Cze 07, 2012 8:48 pm
|
|