|
www.balet.pl
forum miłośników tańca
|
Czy mogę zrezygnować z tańca współczesnego? |
Autor |
Wiadomość |
Optimistiq
Nowicjusz
Związek z tańcem: Uzależniona
|
Wysłany: Czw Sie 29, 2013 11:16 pm Czy mogę zrezygnować z tańca współczesnego?
|
|
|
Chodzę do ogniska baletowego. Grupa, w której jestem to Wiolinki. Mamy zajęcia 2 razy w tygodniu. Balet i współczesny. Myślicie, że mogłabym chodzić tylko na balet, a ze współczesnego zrezygnować? Nie lubię współczesnego, nie kręci mnie. A po co mam wydawać niepotrzebnie kasę? Porozciągać do baletu to ja się mogę w domu-za darmo. Jak myślicie? ;| |
_________________ Nietzsche powiedział, że czasem dochodzimy do momentu, w którym robi się tak źle, że można uczynić tylko jedno z dwojga - śmiać się albo oszaleć. Dzisiaj trzecią możliwością jest taniec. |
|
|
|
|
 |
sansa
Nowicjusz
|
Wysłany: Pon Wrz 09, 2013 1:52 pm
|
|
|
z tego co napisałaś wnioskuję, że Twój współczasny to "rozciąganie się za kasę". absolutnie to nie o to chodzi, że współczesny to dodatek do klasyki.
w szkołach baletowych wspóczesny jest wymogiem (oczywiście nie wchodzę już czy jest to bardziej wspóczesny, teatr tańca, czy modern). w dzisiejszych czasach tancerz musi być tancerzem wszechstronnym, nie wolno ograniczać się do jednej formy.
tak więc jeśli hobbistycznie chodzisz sobie na zajęcia z klasyki, możesz zrezygnować ze wspóczesnego, czy modernu. jeśli natomiast w jakikolwiek sposób wiążesz swoją przyszłość z tańcem, nie rezygnuj. nigdy nie wiesz do czego może Ci się dana forma taneczna przydać |
|
|
|
|
 |
|
|