"Dziadek do orzechów" |
Autor |
Wiadomość |
Majki7
Nowicjusz
|
Wysłany: Czw Lis 08, 2012 9:30 pm "Dziadek do orzechów"
|
|
|
Witam, jestem kompletnym laikiem w sprawie baletu. Byłem na nim tylko raz, choć naprawdę bardzo mi się podobało.Moje pytanie będzie dość żałosne i banalne nawet dla osoby średnio interesującej się baletem, a co dopiero dla znawców za co z góry przepraszam. Czy "Dziadek do orzechów" jest tylko dla dzieci, czy może nadaje się też dla dorosłego widza. Z pewnością może ją oglądać każdy, ale może jednak osób dojrzalszych nie zainteresuje? Jak to jest? Warto zobaczyć? |
|
|
|
|
 |
venus-in-furs
Koryfej

|
Wysłany: Pią Lis 09, 2012 4:32 pm
|
|
|
Na pewno warto iść i samemu sobie wyrobić opinię To zależy w dużej mierze od gustu. Myślę też, że dziecko będzie zainteresowane innymi aspektami niż dorosły, ale nie przypuszczam, żeby "osoba dojrzalsza" miała się nudzić |
|
|
|
|
 |
Kasia G
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem: krytyk
|
Wysłany: Sob Lis 10, 2012 9:39 pm
|
|
|
Oczywiście, ze sa tez rózne inscenizacje Dziadka - jedne bardziej pod dzieci, inne pod dorosłych. Generalnie jednak pamietaj, ze w czasach, kiedy powstawał Dziadek nie bylo spektakli dla dzieci, bo dzieci nie zabierano do teatru - zatem z zasady TO JEST spektakl dla dorosłych A iśc warto na pewno! |
_________________ Niech pamięta elita, że każda śmietanka na deser jest bita.
Lec |
|
|
|
|
 |
Midnight
Adept Baletu
Związek z tańcem: skazana na dożywocie
|
Wysłany: Pią Sty 24, 2014 12:59 am
|
|
|
Są różne odsłony spektakli!
Np. Takie jezioro łabędzie!
To w oryginale był dramat, a przerobili je na bajkę barbie dla małych dziewczynek! |
_________________ Always be yourself. |
|
|
|
|
 |
|