co musze umiec do V kl osb? |
Autor |
Wiadomość |
natala122000
Nowicjusz
Związek z tańcem: przyszły uczeń
|
Wysłany: Sob Lis 16, 2013 12:40 pm co musze umiec do V kl osb?
|
|
|
Witam, obecnie jestem w I kl gimnazjum czyli IV kl OSB. Chciałambym isc w czerwcu na rekrutacje. I moje pytania. Jak taka rekrutacja wygląda? co musze wiedzieć z WOT? I najważniejsze co musze umiec? macie może jakies filmiki z ćwiczeniami? Czy OSB wydało moze płyte z programem kl od 1 do 9? plis pomóżcie. dziekuje i pozdrawiam wszystkich. |
_________________ Chęci nie wystarczą, trzeba działać |
|
|
|
|
 |
balletlover
Adept Baletu
Związek z tańcem: uczeń
|
Wysłany: Czw Gru 05, 2013 8:34 pm
|
|
|
Rekrutacja ma dwa etapy. Na pierwszym sprawdzają predyspozycje kandydata (rozciągnięcie, budowę ciała, budowę stopy, skoczność), a drugi etap to etap sprawdzający umiejętności z przedmiotów artystycznych. Najczęściej wygląda on tak, że po prostu bierzesz udział w lekcji z klasą, do której zdajesz. Tzn. ćwiczenia z drążka, środek sali, skoki i pointy (nie wiem czy to ostatnie też, ale te trzy pierwsze na 100%). Pełno jest na YouTube filmików, na których przedstawione są poszczególne ćwiczenia np. z drążka czy też skoki. Wystarczy poszukać. Tylko najczęściej są po angielsku. |
_________________ "Great dancers aren't great because of their technique. They're great because of their passion." |
|
|
|
|
 |
Nicole1223
Nowicjusz
Związek z tańcem: choreograf , tancerz
|
Wysłany: Sro Gru 11, 2013 7:58 pm
|
|
|
Jestem teraz w klasie V Wawa jak coś
WOTU FRANCUSKIEGO NIE MUSISZ ZDAWAĆ NA REKRUTACJI ZDAJESZ W CZASIE ROKU SZKOLNEGO .
Program klasy obejmuje : ćwiczenia przy drążku na półpalcach , środek półpalce , piruety przynajmniej 2 jak nie trzy ( zwykłe , dedaun , fuere , alasekont , atitit , arebesque , pike , degaże , szene , fuete , atitit z przodu ) skoki ( duże i małe ) pointy
Jeśli chodzi o Warszawę to zależy kto będzie cię rekrutował jak trafisz p.Rybarską to będzie dobrze
Mam nadzieję że pomogłam , NIE POTRZEBA TEORII !!!!! ( pewnie widzisz że nawet ja nie umiem pisać ćwiczeń ) |
|
|
|
|
 |
Midnight
Adept Baletu
Związek z tańcem: skazana na dożywocie
|
Wysłany: Pią Sty 24, 2014 10:02 pm
|
|