SB w Szczecinie?
SB w Szczecinie?
Po ostatniej Gali Baletowej w Szczecinie zaczęły chodzić słuchy o możliwości utworzenia szkoły baletowej w Szczecinie właśnie przez Fundację "Balet". Czy ma ktoś na ten temat jakieś dogłębniejsze informacje. Z góry dziękuję. :)
A skąd się o tym dowiedziałaś, Paulo? Nawiasem mówiąc też o tym słyszałam, ale myślę, że o poważnych planach stworzenia tutaj szkoły baletowej mozna mówić dopiero za kilka lat. Nie wiadomo przecież, gdzie mogłaby ona powstać, bo w Szczecinie jest niewiele obiektów z chociaż jedną salą baletową. Słyszałam, że jakaś podstawówka ma salę, więc myślę, że tam na początku zostaną utworzone klasy baletowe. Co potem - zobaczymy. :) Chociaż ja juz się raczej do tej szkoły nie załapię :wink:
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Wczoraj się dowiedziałam, że od 1 września w Szczecinie ruszy Studio Baletowe dla dzieci. Będą zapisywane dzieci z 1 klas podstawówki, planuje się przyjąć ich ok. 60. Zajęcia będą dwa razy w tygodniu. Z tej sześćdziesiątki zostanie nastepnie wybrana najlepsza dwudziestka, która będzie miała zajęcia 4 razy w tygodniu - będą oni przygotowywani do wystepów np. na scenie Opery...
Narazie próbuję dowiedzieć się, czy powstanie coś dla nieco starszych miłośników tańca..Jak tylko coś wywęsze, natychmiast napiszę :D
Narazie próbuję dowiedzieć się, czy powstanie coś dla nieco starszych miłośników tańca..Jak tylko coś wywęsze, natychmiast napiszę :D