Anoreksja i bulimia

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Ariodante

Post autor: Ariodante »

Link do tego blogu byl podany w temacie "Pomozmy tej dziewczynie", o ile dobrze pamietam. Jest przerazajacy, ale co mozna w tej sytuacji zrobic. czytalam wpisy osob, ktore udzielaja jej rad - ona tego nie slucha i sluchac pewnie dlugo nie bedzie. czasem odnosilam nawet wrazenie, ze ktos sie po prostu bawi w tego bloga, ale moze sie myle.
Tego typu blogi to dla mnie swego rodzaju terroryzm emocjonalny - czytajac je, zaczynamy sie obwiniac za to, ze nie mozemy nic zrobic. A z drugiej strony - co mamy zrobic? Pisac codziennie do niej, zeby sie przebudzila?

A swoja droga, gdyby Kate Moss (zreszta, moim skromnym zdaniem, jedna z najbrzydszych i najmniej ciekawych postaci wielkiego swiatka) wreszcie przytyla, moze poszlyby za jej przykladem wszystkie biedne anorektyczki ;-)....
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

ja podawałam adres tego bloga, bo ona zkomentowała u mnei na blogu.... weszłam tam i się przeraziłam. Ona nie słucha. Ja jej skopiuje z tego artukułu objawy anoreksji cho to raczej i tak nic nie da bo ona nie zwraca na nic uwagi..........
Tranquility

Post autor: Tranquility »

niestety, tak to już bywa z ludźmi chorymi na takie choroby... nie chcą nikogo słuchać... :cry:
sisi

Post autor: sisi »

wlasnie na tym polega specyfika tej choroby - to nie cialo jest chore tylko psychika i dlatego tez tak trudno sie wyleczyc.
Żabka

Post autor: Żabka »

Żabka

Post autor: Żabka »

poważna jest tylko w tedy gdy sie wymiotuje wszystko
makova_panienka

Post autor: makova_panienka »

a to można sobie regulować ile sie zwymiotuje?
ODPOWIEDZ