jak znosicie adagio???

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
śnieżka_balerina

jak znosicie adagio???

Post autor: śnieżka_balerina »

Adagio jest jednym z najważniejszych ćwiczeń baletowych. Jak je znosicie?? Opowiedzcie!!! :P

Ja naprzykład jak robię adagio to wmawiam sobie że jak upuszczę noge to mnie wyrzucą ze szkoły albo wmawiam sobie że jestesm np. w bytomiu a wy?

[color=violet:3fb03b4c75]Post zmieniony przez moderatora. Przypominam o funkcji EDIT! Cz.[/color:3fb03b4c75]
Nena

Post autor: Nena »

Przypominam o edytowaniu postów...

Ja zwykle nie mam żadnych problemów z adagio...
just_me

Post autor: just_me »

No ja też nie mam... Tzn., oczywiście, czasami jest ciężko, ale ja lubię adagio.
śnieżka_balerina

Ja kiedyś nie lubiałam adagio, ale wtedy miałam jeszcze nogi na 90 stopni. Teraz jest już coraz lepiej...Chociaż jeszcze nie lubie develope do boku bo musze jeszcze popracować nad tym
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Ja dawniej nie lubiłam adagio... nienawidziłam...
Ale od czasu obozu baletowego w ferie bardzo je lubie. Na obóz nasza pani ułożyła takie super adagio do super muzyki i od tego czasu wszystkie polubiłysmy adagio :D
drCoppelius

Post autor: drCoppelius »

ja przez całe adagio nie moge się doczekać końca, a jak usłysze "i od tyłu" to mi sie płakać chce....nienawidze trzymać nogi do przodu i do boku (może dlatego że nie umiem :D:D)
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Ja najbardziej lubie do tyłu (chyba mi też najlepiej wychodzi...), a do przodu nienawidze, bo nie moge nawet na 90* podnieśc... :(
Tanc...

Post autor: Tanc... »

nie lubiłem ,nie lubię i chyba nie polubie ADAGIO !!!!! :lol: 8)
Nena

Post autor: Nena »

Mi najlepiej wychodzi podnoszenie do boku :P Do przodu to nawet mi się nie chce próbować na zajęciach, bo tylko się na mnie wydzierają ;) A do tyłu... do też w sumie nieźle.
śnieżka_balerina

Ja uwielbiam do tyłu i nawet dobrze mi to wychodzi. Do przodu też nawet lubie bo mam minimalnie więcej od 90 stopni. Za to do boku lubie tylko przez develope
ODPOWIEDZ