Czy 24 lata to za dużo na współczesny????

Dyskusje na temat tańca współczesnego; zagadnienia praktyczne i teoretyczne; aktualne zjawiska i trendy;
Dancer in the rain

Czy 24 lata to za dużo na współczesny????

Post autor: Dancer in the rain »

Witajcie!

Coz... powiem szczerze ze przegladajac to forum... mam mieszane uczucia.. nie zrozumcie mnie zle kochani... tu jest naprawde bardzo milo... tylko ze wy wszyscy jestescie tacy mlodzi... a z drugiej strony ja majac 24 lata takze uwielbiam taniec... bardzo zaluje ze odkrylam to tak pozno... no ale co tu duzo mowic, tam gdzie mieszkalam nie mialam takiej mozliwosci :cry: Zaczelam tu w Krakowie kilka miesiecy temu , majac 24 lata.... zajawilam sie niesamowicie tancem wspolczesnym.... (choc tancze jeszcze inne formy) i co ja mam biedna poczac... uwazacie ze za pozno na mnie??? Wiem ze baletnica to ja nie bede... o profesionalizmie tez nie mysle... sama to widze... czasami chce sie tanczyc ale cialo na to nie pozwala... ale lubie to co robie... widze postepy i nie chce tego przerywac!

Czekam na opinie :)
Nefretete

Post autor: Nefretete »

skoro chcesz to robić wyłącznie z pasji i dla przyjemności, to nie widzę żadnego problemu. Ja też mam prawie 24 lata, tańczę od niecałych 3, ale mam koleżanki na zajęciach, które liczą sobie 30 i więcej wiosen. :)
Joanna

Post autor: Joanna »

To zależy, co chcesz osiągnąć. Jeśli myślisz o tym poważniej - wiele zależy od Twoich predyspozycji, kreatywności, itd.
W zeszłym roku na festiwalu Rozdroże była np. tancerka (Kitt Johnson), która zaczynała właśnie w wieku 24 lat, chociaż to czym zajmuje się obecnie to bardziej teatr ruchu, ale współpracowała m.in. z Sashą Waltz, więc jak ktoś jest zdolny, to sporo może osiągnąć.

Tańczyć dla przyjemności możesz w każdym wieku, nawet klasykę, więc współczesny tym bardziej, bo jest bardziej 'przyjazny' dla ciała ;)

A to, że ciało nie zawsze raguje Ci tak, jakbyś chciała, może też wynikać z tego, że dopiero zaczynasz tę technikę, ciało potrzebuje trochę casu na oswojenie się z nowym rodzajem ruchu.
Tanc...

Post autor: Tanc... »

Tańczyć dla przyjemności możesz w każdym wieku, nawet klasykę, więc współczesny tym bardziej, bo jest bardziej 'przyjazny' dla ciała

Zgadzam się w całej rozciągłości z JOANNĄ 8)
dream

Post autor: dream »

Dancer in the rain, 24 to NIE za dużo na taniec, goń swoje marzenia :)
pzdr
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

o, to stanowczo nie jest za dużo!
Tańczyć można zacząc nawet mając 99 lat. W KAŻDYM WIEKU. Tylko trzeba mieć kondycję i siłę...
Czarna

Post autor: Czarna »

Ja tez jestem starsza od wiekszosci na tym forum (mam 22 lata) ,troszke sie tu rozgladam ostatnio.
Kiedys chodzilam na zajecia tanca nowoczesnego,ale jakies 3 lata temu przerwalam,planuje od wrzesnia znow zaczac i tez sie troszke boje ze an poczatku bedzie ciezko ale troche ciezkiej pracy i moze jakos pujdzie
ja mam taka zaprzyjazniona szkole tanca ktora goraco polecam jesli ktos mieszka w Łodzi.

www.lillahouse.com
Wojtek4p

Post autor: Wojtek4p »

Witaj Czarna . Dziewczyno nawet się nie zastanawiaj tylko pędź na zajęcia .
Nie chcę się zbytnio powtarzać , ale tak jak napisali inni forumkowicze na taniec dla przyjemności czy może z pasji nigdy nie jest za późno .
A piszę to Tobie forumkowicz czyli wojtek4p , który rozpoczął swoją przygodę z tańcem w wieku 34 lat , przynajmniej o te 20 za późno :) ale żałuję tylko , że się nie da cofnąć czasu .
Pozdrawiam i czemprędzej pomykaj w tany na zajęcia . :D :wink: .
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Myślę, że tańczyć można prawie w każdym wieku...
A tym bardziej współczesny. Tak ja mówi Wojetek nie czekaj tylko leć :]
Ishani

Post autor: Ishani »

a zaczynając w wieku 17 lat, czy można tanczyc wspolczesny zawodowo? wczesniej mialam stycznosc z tancem: hip hop, disco, troche towarzystkiego, troche z gimnastyką artystyczną..
czy juz jest za pozno?
ODPOWIEDZ