Pointy - rozrabianie
[quote:4e818f9c4f="Gość"] Zwykle osoby, które maja nienajlepsze podbicie nie mogą stanąć w nowych pointach na pełnych czubkach, muszą najpierw wyrobić pointy.
[/quote:4e818f9c4f]
O, tak! Potwierdzam na własnym przykładzie!
Wystarczy trochę ćwiczeń i stanie na pełnej poincie daje zupełnie nowe doznania... 8)
[/quote:4e818f9c4f]
O, tak! Potwierdzam na własnym przykładzie!
Wystarczy trochę ćwiczeń i stanie na pełnej poincie daje zupełnie nowe doznania... 8)
-
aankaa_baletnica=)
Ja różnie rozrabiam... Zgniatam drzwiami, szufladą, wyginam na nogach poręczy (poprostu tym pionowym czymś). Wyginam na stole (kładę jedną częśc pointy na stole, a na tym co wystaje siadam). No i jeszcze wyginam w rękach... No... i jeszcze jakiś na bierząco wymyślane sposoby...
Goniu: Jak stoisz na półpalcach to pointy zazwyczaj nie wyglądają tak cudownie... A jak stoisz na całej stopie to zależy od point, ale też nie koniecznie są wtedy takie cudowne... Myśle, że na to jak wygladają nie masz wpływu więc jeśli dobrze ci się na nich stoi to nie rozrabiaj ich bardzije bo to i tak nic nie da.
Goniu: Jak stoisz na półpalcach to pointy zazwyczaj nie wyglądają tak cudownie... A jak stoisz na całej stopie to zależy od point, ale też nie koniecznie są wtedy takie cudowne... Myśle, że na to jak wygladają nie masz wpływu więc jeśli dobrze ci się na nich stoi to nie rozrabiaj ich bardzije bo to i tak nic nie da.
-
Chat Gatto
No właśnie też mi się tak wydaje, najlepiej moim zdaniem po prsotu je wygiąć stopą np.:
Założyć pointy na nogi i ukucnąć przy drązku tak żeby rękoma trzymać się drążka i żeby pośladki dotykały pięt i maksymalnie przesuwać ciężar ciała do przodu.
[size=9:8159574ef6]Mam obrazek ale nie moge go przehostować. Spróbuję póxniej wrzucić ;)[/size:8159574ef6]
Założyć pointy na nogi i ukucnąć przy drązku tak żeby rękoma trzymać się drążka i żeby pośladki dotykały pięt i maksymalnie przesuwać ciężar ciała do przodu.
[size=9:8159574ef6]Mam obrazek ale nie moge go przehostować. Spróbuję póxniej wrzucić ;)[/size:8159574ef6]
To zależy od point, ale najczęściej stopami rozrabiam pół palce i troszkę point. Chodzi o to, że stopy męczą się rozrabiając taki twardy materiał i podejrzewam że także niszczą (jak kiedyś rozrabiałam pointy stopami to później mnie bolało śródstopie) także w większości przypadków rozrabiam je w rękach.