nie wiem ale jakos na przyklad mnie zadna sila nie moze przekonac do jezyka niemieckiego :D
a co do biologii to im wiecej sie jej ucze tym czesciej uwazam ze to straszny przedmiot i tym bardziej sie przekonuje do tego ze chce sie jej uczyc
taki maly paradoks :D
Ja dlatego mam angielski (bo jest w szkole-najbardziej przydatny, miałam i niedługo tez będę mieć dodatkowe zajęcia) a ucze się francuskiego dla przyjemności - jest to piękny język. No i francuski przydaje mi się gdy marzę żeby wyemigrować do Francji... xd
[quote:07ff7c8763="Marysia W"][quote:07ff7c8763="kosssela"]Ehh czemu ludzie wybierajac poszerzony jezyk decyduja sie na angielski??
[/quote:07ff7c8763]
Bo się najbardziej przydaje?[/quote:07ff7c8763]
jak ktos chce jechac do Francji czy Finlandii to angielski nic mu nie da, jak ktos chce zostac w Polsce to na razie mu wystarczy, tak na prawde przydaje sie w krajach anglojezycznych
Jak nic nie da? przecież w większości krajów wszyscy znają bardzo dobrze angielski!!! chociażby w Szwecji, na początku wszędzie mówiłam po angielsku i wszędzie się dogadałam - nie to co w Polsce... :roll:
No...szczegolnie, ze jak sie Francuza zapyta o cos po angielsku, bo nie zna sie jezyka, to on owszem uprzejmie odpowie. Tyle, ze po francusku :D
We Francji francuski, oni sa zakreceni na tym punkcie.