Rok szkolny 2007/08

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
kosssela

Post autor: kosssela »

Ehh czemu ludzie wybierajac poszerzony jezyk decyduja sie na angielski??
Zawsze mnie to zastanawiało :)
Jako uczennice kl. niemickiej oczywiscie :)

Swoja droga biologia to okropny przedmiot xD
To mi ułatwia wybór proflu w LO- nie bedzie to zadna kl z dodatkowa biologia :)
nathaliye

Post autor: nathaliye »

nie wiem ale jakos na przyklad mnie zadna sila nie moze przekonac do jezyka niemieckiego :D
a co do biologii to im wiecej sie jej ucze tym czesciej uwazam ze to straszny przedmiot i tym bardziej sie przekonuje do tego ze chce sie jej uczyc
taki maly paradoks :D
Marysia W

Post autor: Marysia W »

[quote:6fe05c2316="kosssela"]Ehh czemu ludzie wybierajac poszerzony jezyk decyduja sie na angielski??
[/quote:6fe05c2316]
Bo się najbardziej przydaje?
raisa

Post autor: raisa »

Ja dlatego mam angielski (bo jest w szkole-najbardziej przydatny, miałam i niedługo tez będę mieć dodatkowe zajęcia) a ucze się francuskiego dla przyjemności - jest to piękny język. No i francuski przydaje mi się gdy marzę żeby wyemigrować do Francji... xd
~ balerinka ~

Post autor: ~ balerinka ~ »

Francuski - może piękny, ale piekielnie trudny, przynajmniej dla mnie, bo jestem dość przyzwyczajona do używania angielskiego...:)
nathaliye

strasznie trudny dlatego wybralam znielubialy niemiecki niz trudny francuski choc lubie tylko angielski i hiszpanski jest super :D
kosssela

Post autor: kosssela »

[quote:762dac4ede="Marysia W"]kosssela napisał/a:
Ehh czemu ludzie wybierajac poszerzony jezyk decyduja sie na angielski??

Bo się najbardziej przydaje?[/quote:762dac4ede]

Niekoniecznie ale nie będę się kłócic

Swoją drogą niemiekciego mam całkiem dość :D
No ale czego się nie robi...
nathaliye

[quote:07ff7c8763="Marysia W"][quote:07ff7c8763="kosssela"]Ehh czemu ludzie wybierajac poszerzony jezyk decyduja sie na angielski??
[/quote:07ff7c8763]
Bo się najbardziej przydaje?[/quote:07ff7c8763]

jak ktos chce jechac do Francji czy Finlandii to angielski nic mu nie da, jak ktos chce zostac w Polsce to na razie mu wystarczy, tak na prawde przydaje sie w krajach anglojezycznych
Marysia W

Post autor: Marysia W »

Jak nic nie da? przecież w większości krajów wszyscy znają bardzo dobrze angielski!!! chociażby w Szwecji, na początku wszędzie mówiłam po angielsku i wszędzie się dogadałam - nie to co w Polsce... :roll:
Olimpia

Post autor: Olimpia »

No...szczegolnie, ze jak sie Francuza zapyta o cos po angielsku, bo nie zna sie jezyka, to on owszem uprzejmie odpowie. Tyle, ze po francusku :D
We Francji francuski, oni sa zakreceni na tym punkcie.
ODPOWIEDZ