Czy mam jeszcze szansę dostać się do szkoły baletowej?

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Piękna

Post autor: Piękna »

Ja sama nie wiem czy warto zaczynać w wieku 12 lat czy to już za późno jestem dość rozciągnieta ale to nie to samo co tańczyć od dziecka nie ??
Agnes

Post autor: Agnes »

12 lat to wcale nie jest tak dużo :)
Lirael

Post autor: Lirael »

[quote:e6c69bf7cb="Piękna"]Ja sama nie wiem czy warto zaczynać w wieku 12 lat czy to już za późno jestem dość rozciągnieta ale to nie to samo co tańczyć od dziecka nie ??[/quote:e6c69bf7cb]
Ja zaczynałam w wieku 12 lat (:
Teraz mam 14, nadal trenuję i daje mi to ogromną radość.
Nie zastanawiaj się dłużej, zapisz się jak najszybciej (:
veronik@

Post autor: veronik@ »

[quote:9661bf3a42="Lirael"][quote:9661bf3a42="Piękna"]Ja sama nie wiem czy warto zaczynać w wieku 12 lat czy to już za późno jestem dość rozciągnieta ale to nie to samo co tańczyć od dziecka nie ??[/quote:9661bf3a42]
Ja zaczynałam w wieku 12 lat (:
Teraz mam 14, nadal trenuję i daje mi to ogromną radość.
Nie zastanawiaj się dłużej, zapisz się jak najszybciej (:[/quote:9661bf3a42]
Ja też mam 12 lat i przekonałaś mnie ;]
Tylko już październik. Wszędzie pewnie już nie można się zapisać :?
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

Jak bedziesz dalej myslec nad tym, czy mozna sie zapisac czy nie to faktycznie bedzie juz zapozno.
veronik@

No chodzi o to ,że pierwsze zajęcia już na pewno się odbyły . Pierwsze , drugie , trzecie ...
A ja co ? Dopiero teraz się zapiszę :?
No , ale dzięki ,że uświadomiłyście mi ,że 12 lat to jeszcze nie tak dużo :wink:
kfviatek

Post autor: kfviatek »

lepiej mieć miesiąc w plecy niż czekać do kolejnego roku...
moim zdaniem powinnaś startować śmiało i to w tym tygodniu! co by już nie tracić kolejnego... nie ma na co czekać... ;)
Sylphide

Post autor: Sylphide »

To prawda, 12 lat to nieco pózno na rozpoczęcie nauki w szkole baletowej. Mimo to poradzę ci "veroni@", nie martw się na zapas. O tym czy będziesz uczennicą szkoły baletowej, zdecyduje ostatecznie pedagog tańca, szkoły do ktorej zamierzasz się zapisać. Sprawdzi czy posiadasz odpowiednie predyspozycje: poprawną budowę ciała, sprawność fizyczną, koordynacje, harmonię ruchów, muzykalność, pamięć ruchową... wdzięk :)
veronik@

No właśnie !
Tego się obawiałam.
Byłam w SOB i powiedziała mi dyrektorka ,że owszem są grupy w moim wieku , ale tańczą już od kilku lat.
Ja zaś natomiast z klasyką wcześniej nie miałam do czynienia , więc powiedziała ,że raczej nie ...
I co ja mam teraz zrobić ? Nie zrezygnuję.
Soko

Post autor: Soko »

12 lat to nie taka tragedia, przynajmniej w porownaniu ze mna. ja mam 18. ;d i jestem w o wiele gorszej sytuacji.
co prawda, tanczylam kilka lat, potem przestalam. obecnie od dwoch lat uprawiam gimnastyke, wiec mozna powiedziec ze jestem dosc wysportowana i gietka.
balet nie jest jakims tam wymyslem, zachcianka. chcialam tego od zawsze, ale moi rodzice zawsze byli temu przeciwni, mama zaproponowala mi taniec zamiast baletu. kocham tanczyc, ale chcialabym spelnic swoje prawdziwe marzenia, a nie marzenia podsuniete przez kogos.

w gliwicach, gdzie mieszkam jest szkola baletowa. i nie brak mi odwagi by do niej pojsc.
problem w tym, ze prawdopodobnie jest za pozno i nic z tego nie bedzie..
ODPOWIEDZ