Plan 100 dni

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Aga

Post autor: Aga »

Ja mój program 100 dni rozpoczęłam 30 VIII i jeszcze trwam przy ćwiczeniach (na mięśnie brzucha).Mam mały kryzys ale mysle,że bedzie dobrze. Mój brzuszek wygląda znacznie lepiej i to jest własnie motywacja do dalszej pracy :)
staace

Post autor: staace »

Polecam plan 100 dni. Naprawdę jeżeli komuś zależy i bedzie cwiczyc codziennie to efekty murowane!!! Ja cwicze ok. 15 minut dziennie szpagat na ścianie( tylek przy scianie, nogi rozkraczam-przepraszam za wyrazenie- i ta pozycja sie poglebia) i juz widze efekty male (bo nie mam rozciagnietych miesni wrecz przeciwnie) ale te efekty sa.
Życzę wszystkim powodzenia. PAMIĘTAJCIE żeby cwiczyc CODZIENNIE!!!
kfviatek

Post autor: kfviatek »

też mi się podoba ten pomysł z planem.. bo oprócz ćwiczenia fizycznie to ćwiczy się dużo silnej woli..
tylko mam takie pytanie... [b:f11c2ea202]czy to tak można w ogóle ćwiczyć rozciąganie po te np 5 minut bez wcześniejszej rozgrzewki[/b:f11c2ea202]? bo z tego co czytałam w innych tematach to można sobie bardziej zaszkodzić.. a z drugiej strony dokładając rozgrzewkę to zrobi się z tego pół godziny jak nie więcej... a tu już się czasem trudniej zmobilizowąć i znaleźć czas..
Joanna

Post autor: Joanna »

kfviatek - co do pytania o rozciąganie w rach '100 dni' - oczywiście, że można to włączyć do planu jak i oczywiście, że trzeba się wcześniej trochę rozgrzać... poza tym co Ci po rozciąganiu 'na zimno', jak i tak uzyskasz wtedy znacznie mniejszy zakres, niż po rozgrzewce...
kfviatek

no ja rozumiem.. i zdaję sobie sprawę że rozgrzewka jest potrzebna do rozciągania.. dlatego się zastanawiam czy ma sens tutaj ten plan 1oo dni.. skoro trzeba poświęcić na to znacznie więcej czasu.. a nie da się tego zrobić w te 3 minuty....
chociaż większość osób pisze że widać efekty z takiego rozciągania...
:?
nathaliye

Post autor: nathaliye »

[quote:99ce0f6aec="kfviatek"]dlatego się zastanawiam czy ma sens tutaj ten plan 1oo dni.. skoro trzeba poświęcić na to znacznie więcej czasu.. [/quote:99ce0f6aec]w zasadzie na wszystko potrzeba czasu a systematyczność jest w tym bardzo pomocna i w zasadzie to jest plan 100 dni
kfviatek

więcej czasu.. chodziło mi w sensie że więcej niż te 3 minuty... ale never mind ;p

a jak na razie to ten plan mi bardzo pomaga ;) nie opuściłam jeszcze żadnego dnia... (!) a to chyba wszystko dlatego że się nastawiam na te kilka ćwiczeń po 3 minuty... a potem z tego i tak się robi pół godziny albo godzina.... bo jakoś tak mi mało ;p
no a gdybym się nastawiała że muszę ćwiczyć godzinę to pewnie bym się usprawiedliwiała sama przed sobą że tyle czasu nie znajdę.
no a poza tym fajnie tak sobie odkreślić kolejny dzień w kalendarzyku ;)
Rytmiczka

Post autor: Rytmiczka »

A ja się zapytam- na czym polege ten plan 100 dniowego rozciagania. Macie moze jakąś rozpiskę tego, jakie ćwiczenia, jestem moze jakas strona? Jawidziałam jedną ale po angielsku, wiec tłumaczyć to mi się zabardzo nie chciało...
Agnes

Post autor: Agnes »

Ćwiczenia do tego planu każdy sam sobie dobiera indywidualnie.
Siunia

Post autor: Siunia »

Ekspresowe efekty daje ten plan 100 dni. Od 2 tygodni się rozciągam codziennie i już robię szpagat na lewą i prawą nogę. Niesamowite!

Adeptem jestem :D :D
ODPOWIEDZ