KRAKOWSKIE CENTRUM BALETOWE I TAŃCA WSPÓŁCZESNEGO

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Albert

Post autor: Albert »

Dzieki za posty:] Juz probowalem sie dostac do Poznanskiej Szkoly Baletowej, niestety, powiedzieli ze moje cialo nie wytrzyma rygoru szkoly baletowej i gdybym przyszedl rok albo dwa lata wczesniej to by jeszcze mnie przyjeli. Chodzilo im o to ze biodra mam juz uksztaltowane a rozciagniecia nie mam jak baletmistrz..szkoda.
CzarnoCzarna

Post autor: CzarnoCzarna »

Joanno warsztaty na wakacjach to coś, ale i tak za mało, a Albert chce coś więcej osiągnąć niż być amatorem, jak pojedzie na studia to owszem, mogą go gdzieś przyjąć ale o bardziej profesjonalnym tańcu, szczególnie balecie, nie będzie już mowy:)

Może i warto się przeprowadzić do Krakowa...Sama chcę to zrobić, bo do OSB mnie za Chiny nie wezmą;)
Joanna

Post autor: Joanna »

w balecie to szans nie ma juz i tak, a na profesjonalny taniec w niektorych innych technikach ma jeszcze szanse, jak sie mocno zawezmie do pracy, i okaze sie miec troche talentu. jesli wierz mi, ze z warsztatow mozna bardzo duzo skorzystac. tylko ja nie mowie o jednych, a o dziesiatkach. lepiej po prostu isc i probowac, zamiast siedziec i sie zastanawiac, gdzie by tu znalezc dobre zajecia.

i owszem, mozna nauczyc sie tanczyc na poziomie profesjonalnym, biorac konkretniejsze lekcje tanca dopiero w wieku maturalnym, studenckim.
Julia

Zdjęcia

Post autor: Julia »

Witam po wakacjach!

Umieszczam kilka zdjęć z tegorocznej pracy w Konserwatorium Tańca.
Myślę, że poziom naszej szkoły oceni każdy indywidualnie po ich obejrzeniu, a to pomoże mu w decyzji czy dołączyć do grona naszych uczniów.

O naszych absolwentach trudno jeszcze mówić, bo nikt do tej pory nie ukończył Konserwatorium :-))) gdyż jest to bardzo młoda szkoła. Dlatego o tym czy ktoś tańczy, czy będzie tańczyć w przyszłości nie można na razie nic powiedzieć.

W tym roku w Konserwatorium istnieją klasy profesionalne i średniozaawansowane baletowe oraz klasy nastawione stricte na taniec współczesny (modern, jazz, musical, hip-hop), a także grupy baletowe dla dzieci.
Nabór do grup i klas baletowych (dla dzieci od 8 roku życia i starszych) odbywa się tylko po przejściu wstępnego egzaminu, gdyż warunki odgrywają tu bardzo dużą rolę. Jeśli chodzi o maluchy (3,4,5,6,7 latki) przyjmujemy wszystkie dzieciaki, które maja pasję artystyczną.

Jeśli chodzi o przyszłość szkoły ... narazie nic nie zdradzę ... :-)

Życzę miłego oglądania zdjęć. (Autorem wiekszości fotografii jest pan A. Janikowski)

Maluchy w Konserwatorium Tańca
http://picasaweb.google.pl/Juliabalet/MaluchyWKonserwatoriumTaCa

Śpiąca Królewna
http://picasaweb.google.pl/Juliabalet/PiCaKrLewna

Bitter Sweet Symphony
http://picasaweb.google.pl/Juliabalet/BitterSweetSymphony

Show time
http://picasaweb.google.pl/Juliabalet/ShowTime

Konkurs Międzynarodowy 2008 rok
http://picasaweb.google.pl/Juliabalet/KonkursMiDzynarodowy2008

Pozdrawiam
Julia
BarbaraPrag

Post autor: BarbaraPrag »

PIERWSZE TAKIE ZAJĘCIA BALETOWE W KRAKOWIE!!!

Od 5 stycznia rusza w Konserwatorium Tańca nowa grupa dla dzieci w wieku 4-5 lat. Zajęcia będą realizowane według programu przedszkolnego RAD, rozwijając u dzieci pamięć i wyobraźnię ruchową z elementami rytmiki i pantomimy. Zajęcia będą prowadzone przez pedagoga z Wielkiej Brytanii, częściowo w języku angielskim i polskim. Lekcje zawierać będą także elementy "creative dance".

Liczba miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń. Zgłoszenia będą przyjmowane do końca stycznia 2009 r.
Wszelkich informacji można zasięgnąć pod numerem telefonu: 0 510 711 461

Serdecznie zapraszamy!!!
Gosia066

Post autor: Gosia066 »

Hej!Ile kosztują lekcje baletu w tym studiu i jeżeli mam 16 lat to mogę się zaoisać na balet? :)
dejlan

Post autor: dejlan »

Od 6 lat tańczę ale miałam 8 mies. :oops: czy możecie mi powiedzieć ile razy w tygodniu są zajęcia i jaki koszt.
Słyszałam :DDDDDD wiele dobrego o tej Szkole jednak trochę się bojeę :sad: ...
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Gosiu ja płacę 200 zł za miesiąc i w sumie chyba we wszystkich klasach o profilu baletowym tak się płaci. Bo jest jeszcze pion współczesny, tam nie wiem ile dokładnie płacą, ale chyba mniej. Myślę, że możesz się zapisać, są też grupy początkujące, ale najlepiej przyjdź i się sama dokładnie popytaj ;)
Dejlan zajęcia są różnie w różnych grupach, ale w sumie to od 3 do 5 plus ew. soboty. Koszt to tak jak już pisałam. Nie bój się i też po prostu przyjdź ;)
Domi

Post autor: Domi »

Nie macie jakiś nowych zdjęć z Konserwatorium, bo tamte już są stare (no może bez przesady ;) ale fajnie by było gdybyście pokazały z ostatniego koncertu), Słyszałam, że był fajny, więc się pochwalcie dziewczęta :)
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

ale ostatni koncert to ten z czerwca i z niego są zdjęcia ;) potem był tylko występ gwiazdkowy, ale to bardziej taki pokaz dla rodziców maluchów niż koncert ;)
ODPOWIEDZ