wstanie na palcach ?

Dyskusje na temat tańca współczesnego; zagadnienia praktyczne i teoretyczne; aktualne zjawiska i trendy;
Maron

Post autor: Maron »

no właśnie wiem o tym że to jest przejście przez podbicie na palce i umiem sobie to wyobrazić, tylko problem jest taki że te przejście sprawia naprawdę wielki ból... :/

a właśnie, stopa powinna być zupełnie obciągnięta czy może tak hmmm... nie do końca? xD
Lottie

Post autor: Lottie »

też to ćwiczę od dłuższego czasu i zatrzymałam się na pewnym etapie. umiem już wstać ale kiedy już jestem na górze (jakby na palcach) to nie mogę tego przeskoczyć i wracam znów na dół ;/ nie mam pojęcia co robię źle...
JustDance.

Post autor: JustDance. »

Dzisiaj próbowałyśmy z koleżanką... Na materacu wychodzi, ale na podłodze za Chiny nie chce. :<
Trudne w sumie.
.dulce.

Post autor: .dulce. »

Ja zaczełam robić w jazzówkach, na dywanie z odepchnięciem się i wychodzi ;)
Lottie

Post autor: Lottie »

a ja zaczęłam robić na boso i teraz mi już wychodzi.
Myślałam, że w skarpetkach będzie wygodniej, ale okazało sie, że tylko mi przeszkadzały. Polecam też robienie na np. karimacie- jest dużo łatwiej :)
TheRytmiczka

Post autor: TheRytmiczka »

Efekt jest niezły, ale kurcze... to jest dość niebezpieczne, przecież można sobie podbicie złamać jeśli ktoś nie ma go dobrze wytrenowanego... Trzeba na prawdę uważać.
Maron

Post autor: Maron »

lol podbicia się nie połamie raczej, jak już to będzie się miało siniaki na stopach...
TheRytmiczka

Post autor: TheRytmiczka »

To dobrze ;D Nie znam się na złamaniach podbicia, ale miałam pewne obawy...
Sheeda

Post autor: Sheeda »

wstanie przez palce jest latwe. nalezy pamietac o tym aby nogi byly rownolegle do siebie nie wolno wykrecac stop !!
aby dobrze to wykonac nalezy miec wyrobione palce. mozna stawac przy parapecie, scianie czym i opierac sie i stawac na podwinietych palcach do granic bolu i tak coraz dalej az kostki stopy beda lezec.
zeby wstac nalezy moxno wypchnac biodra i wygiac sie w tyl jakby sie chcialo wrocic.
niw polwcam odpychac sie bo pozniej trudno sie przestawic.

aby to zrobic potrzeba tylko lekkiego giecia (im mocnieksze tym ladniej wyglada) i wyrobionych stop.

jezeli ktos chce moge zamiescic zdjecia badz filmik.
howlife

Post autor: howlife »

Ja bym bardzo chciała zobaczyć filmik :)
ODPOWIEDZ