Jak to jest z tą wagą?!

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

[quote:0b7e8a47e8="Cheryl"][quote:0b7e8a47e8="ladybird"]całe mnóstwo osób, kiedy już się wkręci po prostu zauważa, że "wypadało by schudnąć"[/quote:0b7e8a47e8]

zaręczam Ci, że nie...
Po prostu nie potrafią spojrzeć prawdzie w oczy.
Choć nie jest to reguła, zazwyczaj tak właśnie jest.[/quote:0b7e8a47e8]
I czasem tak jest lepiej- człowiek lepiej żyje w spokoju ze sobą samym a nie zadręczając się bez przerwy. Gdyby każdy się tym przejmował, byłoby niezliczenie wiele chorób (oczywiscie mowa o wszelkich zaburzeniach odzywiania), a chyba tego nikt nie chce.
Agasiek

Post autor: Agasiek »

No nie wiem czy jest lepiej ;)
Warto jest wiedzieć czy jest się w normie wagowej, lepiej późno niż wcale. To zależy kto się zadręcza. Inny się zadręcza, a drugi do tego zdrowo podejdzie i ograniczy np. no nie wiem słodycze. Spróbuje zdrowiej żyć.
Nataszaa

Post autor: Nataszaa »

Ale nie zawsze ograniczenie słodyczy wystarcza. A co ma zrobić dziewczyna, jeśli ma tak zwane "grube kości", czy po prostu taką a nie inną budowę ciała?
Znam takie osoby, i wiem, że mimo prób odchudzania, chodzenia do dietetyka, itp. rezultatów nie ma. Kropka.
Agasiek

Podałam tylko przykład.
No jak ma taką, a nie inną budowę ciała no to trudno. Life is brutal :/
Do zawodowstwa trzeba mieć warunki ...
stokrotkaa

Post autor: stokrotkaa »

Kurcze, dziewczyny, nie okłamujmy się- waga i odpowiednia postura muszą być. Dla niektórych to jest łatwiejsze do osiągnięcia, dla innych trudniejsze... Ja ze swojego doświadczenia wiem, że gdy się już wpadnie w 'tans odchudzania', to nie jest łatwo z niego wyjść, dlatego trzeba ostrożnie, wiadomo...

Ale osobiście, ja również wolę oglądać szczuplutkie tancerki niż te grubsze. :)
inaenka

Post autor: inaenka »

Nie przejmujcie się wagą ;)

[img:364de659e8]http://2.bp.blogspot.com/_Km6Uko5WhAQ/Sj5gIqLXkiI/AAAAAAAAAG4/yGRI5QTUU0s/s320/IMG_0383.JPG[/img:364de659e8]

....żartowałam....
przyjaciolka

Post autor: przyjaciolka »

Ile powinna wg Was ważyć tancerka posiadająca wzrost 174 cm?
Agasiek

50-55kg?
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Tak. Zgadzam się z Agasiek.
Susanita

Post autor: Susanita »

Hm.. Zwykle ważę 55-57 kg, lecz nogi mam tak umięśnione, iż nawet jak zdarzało mi się skoczyć do 60, to "ogólne wrażenie", rzec można, zazbyt się nie zmieniało :lol: .

Znam osoby, które po intensywnych treningach nieco się "pogrubiły" udo-łydnie i zaraz wpadały w panikę, szukały diet...

Lecz, moim zdaniem, to chyba całkiem fajnie mieć te mięśnie. Metabolizm ma się ciekawszy i - faktycznie - można się "zakonserwować" bez wydawania fortuny na kosmetyki. :wink:
ODPOWIEDZ