Krakowska Akademia Tańca L''Art de la Danse

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Chat Gatto

Post autor: Chat Gatto »

Zajęcia odbywają się (przynajmniej w mojej grupie) 3 razy w tyg. - 2h, 1,5h, 2,5h - 6h (w tym 1 rytmiki, która już chyba wreszcie skończymy, a zamiast tego będzie charakterystyczny i 1h modern/jazz). Wpisowe kosztuje 150zł, miesiąc 163zł.
kleo

Post autor: kleo »

Tak wlaściwie to niewiadomo jak to bedzie z tym charakterystyczym poninewaz nie kazdy pedagog uwaza ze jestesmy do niego przygotowane .
Heterochromia

Post autor: Heterochromia »

A czy ta szkoła nie jest przypadkiem nastawiona bardziej na wpółczesny niż balet? Czy program tańca klasycznego nie jest pobieżny i podstawowy?
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Tak właśnie jest. Taniec klasyczny jest tam na jak najbardziej podstawowym poziomie.
Alya

Post autor: Alya »

a czy do tej szkoły przyjmują także starsze osoby czy tylko np. do 10 roku życia?
Bajaderka

starsze też, jak każda szkoła w krakowie
Gosia066

Post autor: Gosia066 »

[quote:be7543cb33="Heterochromia"]A czy ta szkoła nie jest przypadkiem nastawiona bardziej na wpółczesny niż balet? Czy program tańca klasycznego nie jest pobieżny i podstawowy?[/quote:be7543cb33]
Może teraz coś zmieniło,bo na stronie internetowej pisze:zwiększona ilość zajęć z tańca klasycznego .Ale nie wiem bo nie chodzę tam,więc mogę nie mieć racji.
Bajaderka

Ale zwiększona ilość nie jest równoznaczna z poprawą poziomu:) Nie zapominajmy że to nie profesjonalna szkoła- a prawdą jest, że na swoich koncertach pokazują przede wszystkim taniec współczesny.
kosssela

Post autor: kosssela »

Bajaderko może i jesteśmy szkołą nastawioną na taniec współczesny, ale są również tacy nauczyciele którzy potrafią postawić tylko na taniec klasyczny co było widać na tegorocznej gali np. w walcu kwiatów.

Zresztą Bajaderko czy ty przypadkiem nie powinnaś bardziej wypowiadac się o łąkowej :)?
Bajaderka

Ojoj, nie tak nerwowo:)
Nie było mnie w tym roku na gali, więc się nie wypowiadam :D

Ale mówię o tym co widziałam w poprzednich latach. A mianowicie, że na koncertach było b.mało tańca klasycznego a jak już był, to przede wszystkim w młodszych grupach.
ODPOWIEDZ