Typy point - opisy i opinie o różnych modelach point
Grishko - fouette czy 2007?
Waham się między zakupem grishko 2007 a grishko fouette. Macie jakieś typy :>?
Grishko 2007
2007 są plastyczne i - przynajmniej mi - szybko rozmiękły czubki; ale póki były w dobrym stanie, to były całkim wygodne
fouette - stabilne, średnio twarde, dobre na średnio szeroką stopę
a jakich szukasz - może inne (niż te 2) były lepsze?
fouette - stabilne, średnio twarde, dobre na średnio szeroką stopę
a jakich szukasz - może inne (niż te 2) były lepsze?
czubki w Sansha
które pointy (sanshy) mają najszerszy i najstabilniejszy czubek?
Freed of London
Używam poin Freed of London. Są cudowne. Mam dwa modele: Classic i Studios I i oba super. Piękne w nich wygląda stopa, super się wyrabiają, są wygodne i mimo raczej mniejszych czubków - stabilne. Polecam:)
Sansha Ovation 3/4
A jakie macie opinie na temat Ovation 3/4 ? Niedawne je sobie zamówiłam ale nie miałam okazji ich przymierzyć.
Pointy Ovation 3/4 to są najlepsze pointy jakie mam! Od razu można stanąć na półpalcach bez morderczych zabiegów :D Spokojnie mieści się w czubkach wkładka. Pod piętą po jednym pas de burre ładnie się uginają :) Są bardzo stabilne jak wcześniej napisała Agasiek. Dla słabych podbić są idealne w każdym calu :D I dodam że, nawet dla amatorów były by dobre :)
Grishko fouette
Ja używam pointes Grisho fouette i jestem zadowolona. Na początku trudno mi się w nich stało, bo było mi trudno złapać równowagę (zwracając uwagę na to, że są one moimi pierwszymi pointes), ale bardzo szybko się odnalazłam. No i ładnie prezentują się na stopie :wink:- nie są takie "kopytkowe" jak pointes z Sanshy.