Krakowska Zawodowa Szkoła Baletowa
Krakowska Zawodowa Szkoła Baletowa-odpowiedzi
Jest to szkoła prywatna ,a z takich szkół jako jedyna uzyskała od Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego uprawnienia publiczne,a to znaczy ,że działa na podstawie realnego programu, obejmującego 17 przedmiotów , który się faktycznie realizuje . Jako jedyna (podkreślam jedyna ze SZKÓŁ PRYWATNYCH !!!) ma prawo wydawania prawdziwych zatwierdzonych przez MINISTERSTWO świadectw i przeprowadzania dyplomów oraz nadawania tytułu TANCERZA ZAWODOWEGO dla swoich absolwentów. Proszę pochwalić się ,która ze szkół,akademii tańca ma takie prawo -jako prywatna ?
Szkoła ma także występy za granicami kraju, organizuje samodzielnie cykliczne imprezy-rok po roku.
Co do dyscypliny, konia z rzędem temu,kto uważa że dyscyplina przeszkadza nauczyć się więcej.
Która szkoła dba o to,aby balet przedstawić szerszej publiczności , o to chodzi chyba, aby w Krakowie zaistniał w końcu profesjonalny balet na dobre,a młodzi ludzie uzyskiwali dyplomy ,uznawane także i poza granicami Państwa , aby nazwiska podpisane na dyplomie były na tyle znane ,że zostaną uznane przez światowe autorytety.
Dodam,że prowadzić prawdziwą szkołę na wysokim poziomie nie jest łatwo i kosztuje to wiele wysiłku i trudu, o czym każdy pedagog wie, ten,który prawdziwie chce wydać uczniów godnych mistrza ...
Pozdrawiam wszystkich wielbicieli tańca szeroko pojętego.
Szkoła ma także występy za granicami kraju, organizuje samodzielnie cykliczne imprezy-rok po roku.
Co do dyscypliny, konia z rzędem temu,kto uważa że dyscyplina przeszkadza nauczyć się więcej.
Która szkoła dba o to,aby balet przedstawić szerszej publiczności , o to chodzi chyba, aby w Krakowie zaistniał w końcu profesjonalny balet na dobre,a młodzi ludzie uzyskiwali dyplomy ,uznawane także i poza granicami Państwa , aby nazwiska podpisane na dyplomie były na tyle znane ,że zostaną uznane przez światowe autorytety.
Dodam,że prowadzić prawdziwą szkołę na wysokim poziomie nie jest łatwo i kosztuje to wiele wysiłku i trudu, o czym każdy pedagog wie, ten,który prawdziwie chce wydać uczniów godnych mistrza ...
Pozdrawiam wszystkich wielbicieli tańca szeroko pojętego.
-
śnieżka_balerina
-
aankaa_baletnica=)
Byłam niedawno na przesłuchaniu w Zawodowej Szkole. Trzeba napisać maila albo zadzwonić i się umówić. Każą Ci wysłać coś w stylu artystycznego CV, a potem umówią na lekcje. Przynajmniej tak było w moim wypadku. Szanse są pewnie większe niż np. w Warszawie, ale też podchodzą do tego profesjonalnie i podkreślają, że to jednak zawodowa szkoła, a nie tak dla każdego. Ja niby zostałam wstępnie przyjęta, ale ostatecznie się nie zdecydowałam.
No i raczej długo czeka się na umówienie, na to się na pewno przygotuj, a tak to powodzenia;)
No i raczej długo czeka się na umówienie, na to się na pewno przygotuj, a tak to powodzenia;)