Odchyły forumowiczów :)
-
Shecharchoret
ja się zajmowałam kiedyś magią i wróżbiarstem, jak byłam młodsza, niestety jednak złe rzeczy jednak się zaczęły dziać w domu więc zostawiłam to. moja mama też kiedyś się podobnymi rzeczami zajmowała i zauważyła również, że w domu niestety niedobre rzeczy się dzieją, natomiast inni domownicy tego nie odczuwali. jakiś czas temu powróciłam jednak do wróżenia - czasem sobie stawiam sobie kabałę klasyczną, umiem też wróżyć z ręki i z kształtu głowy, ale tego raczej nie praktykuję już tak często, bo z reguły nie wróżę ludziom [no chyba że mnie na przykład jakiś chłopak interesuje xD]. jednak biorę to już na większy dystans.
-
Shecharchoret
[b:d345052943]Maron[/b:d345052943] uczyłaś się chiromancji? Ja też wiele książek na ten temat przeczytałam, ale interpretuje na swój sposób...niestety męczy mnie to bardzo i muszę odpocząć po kilku takich seansach...kabały stawiać nie potrafię, ale za to za pomocą kryształu (mianowicie ametystu, bo jest moim kamieniem)...ale z kształtu głowy? Nigdy o czymś takim nie słyszałam...opowiedz mi o tym, bo jestem niezmiernie ciekawa...i skąd czerpiesz wiedzę :D
Okultyzmem zajmuję się od pięciu lat i muszę powiedzieć, że z tym się skończyć nie da...raz chciałam rzucić całkowicie to wszystko, ale po, dokładnie, pół roku zaczęły mnie prześladować w nocy jakieś głosy, cienie...mogłam nawet poczuć na sobie dziwny chłód jakby ktoś nade mną sapał...gdy wróciłam - ucichło...
Okultyzmem zajmuję się od pięciu lat i muszę powiedzieć, że z tym się skończyć nie da...raz chciałam rzucić całkowicie to wszystko, ale po, dokładnie, pół roku zaczęły mnie prześladować w nocy jakieś głosy, cienie...mogłam nawet poczuć na sobie dziwny chłód jakby ktoś nade mną sapał...gdy wróciłam - ucichło...
[b:cacb726c50]Shecharchoret[/b:cacb726c50], z całym szacunkiem, ale chyba nie mogę przejść obok tego obojętnie czy ty zajmujesz się "złem"?-może źle to ujęłam, ale sama nazwałaś to okultyzmem, a okultyzm dotyczy oddaniu się złym mocom, diabłu.
Jeżeli tak jest to może spróbuj jednak to rzucić-porozmawiaj z kimś dorosłym, doświadczonym, może księdzem lub zakonnikiem. Mieszanie się w złem moce jest bardzo, ale to bardzo niebezpieczne.
sorry za ot
Jeżeli tak jest to może spróbuj jednak to rzucić-porozmawiaj z kimś dorosłym, doświadczonym, może księdzem lub zakonnikiem. Mieszanie się w złem moce jest bardzo, ale to bardzo niebezpieczne.
sorry za ot
-
Shecharchoret
[b:642a9cad34]Giselle12[/b:642a9cad34], Okultyzm nie jest niczym złym...ja zajmuję się białą magią...i nie ma potrzeby rozmawiania z Waszymi przewodnikami duchowymi, gdyż ich nie potrzebuję...zajmuję się tym już od pięciu lat, jak zresztą pisałam powyżej, i cały czas staram się poszerzać swą wiedzę na ten temat...katoliccy przewodnicy duchowi wmawiają iż magia i satanizm to coś złego...otóż nie...już wiele lekcji religii poprowadziłam na ten temat i nawet księża czasem przyznają rację...może nie tak do końca, ale brakuje im kontrargumentów...
Otóż w złe moce mieszanie się nie jest złe...jednakże musi być to osoba odpowiedzialna za swe czyny i świadoma swych postępowań...ja, jak mówiłam, zajmuję się białą magią...nie jest ona ani trochę niebezpieczna...jest to przede wszystkim astrologia, zielarstwo, lecznictwo niekonwencjonalne, etc...
Otóż w złe moce mieszanie się nie jest złe...jednakże musi być to osoba odpowiedzialna za swe czyny i świadoma swych postępowań...ja, jak mówiłam, zajmuję się białą magią...nie jest ona ani trochę niebezpieczna...jest to przede wszystkim astrologia, zielarstwo, lecznictwo niekonwencjonalne, etc...
-
Sagittaire
proponuję ten temat zakończyć. Każdy jak widać zostanie przy swoim zdaniu. Tak czy inaczej, jakby jakaś młoda osoba czytała i się po tych słowach zaczęła interesować magią itd to odradzam i przestrzegam. Z moich skromnych obserwacji ludzi wynika, że prędzej się przez to można wpędzić w melancholię i depresję i niezadowolenie z życia niz w coś ciekawego. Są dużo ciekawsze i przynoszące dużo przyjemności i zadowolenia rzeczy jak np sport czy taniec czy balet :) . To tak dla mlodych osob, ktore moze chcialyby spobowac.
[b:7a42e1e231]Shecharchoret[/b:7a42e1e231], któraś z nas nie rozumie pojęć
o ile ja wiem to satanizm jest wyznawaniem diabła jako bóstwa, a nie powiesz mi, że to jest ok i całkiem w porządku.
przemyśl to jeszcze-głosy, cieni nie są zbyt naturalne (pomijam głosy ludzi i cienie ze słońca ;) )
koniec ot-ponieważ się rozgadałyśmy o magii można zrobić nowy temat, ale tu już nie róbmy bałaganu
o ile ja wiem to satanizm jest wyznawaniem diabła jako bóstwa, a nie powiesz mi, że to jest ok i całkiem w porządku.
przemyśl to jeszcze-głosy, cieni nie są zbyt naturalne (pomijam głosy ludzi i cienie ze słońca ;) )
koniec ot-ponieważ się rozgadałyśmy o magii można zrobić nowy temat, ale tu już nie róbmy bałaganu