um, to w takim razie ja powinnam byc w otchlani rozpaczy, bo mam niecale 160cm zwrostu, a waze 40kg! julianka, tanczysz balet, czyli czesc twojej wagi stanowia miesnie!
za kilka lat Twoje proporcje się zmienią, odchudzając się teraz możesz zrobić sobie krzywdę, zamiast kroić listki sałaty na czworo zrób dwa razy więcej ćwiczeń przy drążku a wyjdzie Ci to na dobre
No to ja się może wytłumaczę. Nie jestem na diecie, ani się nie odchudzam. Nie jem słodyczy (no może czasem), nie jem "śmieciowego" jedzenia i tyle. Poza tym chodzę do OSB gdzie ćwiczeń baletowych mamy... sporo
Ciesze się i tak, bo ważę mniej niz na początku zeszłego roku szkolnego, a jestem o 10 (i jeszcze troche) cm wyższa, jednakże ze względu na baletową estetykę i własne zdrowie muszę schudnąć jeszcze troszkę (np. 1kg), bo ja niestety nie chudnę tak jak chcę (głównie nogi) tylko z rąk, szyi, dekoltu i pleców, przez co mam wystające obojczyki i takie paski z kości na dekolcie,no i widać mi łopatki na plecach, ale to co wymieniłam, jest w OSB czymś normalnym..
[quote5c="julianka"]No to ja się może wytłumaczę. Nie jestem na diecie, ani się nie odchudzam. bo ja niestety nie chudnę tak jak chcę (głównie nogi) tylko z rąk, szyi, dekoltu i pleców,[/quote5c]
jejku przerażacie mnie...
julianko czy da się wydzielić miejsca gdzie się chudnie?
własnie o to chodzi ze nie da sie wydzielić - za to każdy chudnie z innych miejsc ciała najszybciej. Inaczej mezczyźni, inaczej kobiety, inaczej nastolatki a inaczej dorosli. Tak nas zaprogramowała natura. Dlatego mnie np. w wieku 34 lat najtrudniej pozbyc się tłuszczu z brzuszka, choć ogólnie jestem całkiem szczupła no ale nie narzekam
julinko, 1 kilogram to spokojnie uda Ci się zrzucić, generalnie piszesz mądrze więc wiem ze nie bedziesz się nadmiernie odchodzac - jestes w tym wieku że jeszcze ciało się kształtuje - 10 cm wzrostu więcej to dla ciała spore wyzwanie więc nie przesadzaj z odchodzaniem. Ćwiczenia w OSB robią swoje, dopiero kiedy zobaczysz ze zamiast trzymac wage - tylesz - mozesz delikatnie podziałac odpowiednią dietą. Genealnie - zbilansowana dieta o nieduzej zawartości łuszczu i brak "śmieciowego jedzenia" powinien wystarczyć
Spotkałam raz dziewczynę która miała 158 cm wzrostu i 35 kg. oczywiście była w szkole baletowej. ale ktoś już wcześniej napisał, że wzrost minus 120 daje odpowiednią wagę, więc to nawet norma. Ja powinnam warzyć 40 więc zrzucam 4 kilogramy . w ostatnim tygodniu pozbyłam się 2,5 kg więc troszkę już za mną