OSB W POZNANIU ;)

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
estelle

Post autor: estelle »

Mam pytania. Za rok chcę przystąpić na egazamin do tej szkoły, Niestety mam swój wiek za rok będzie to już 13 lat i koniec 1 klasy gimnaszjum. wiem że w tej szkole badają predyspozycje, ale czy można wykazać się techniką, gdyż mój poziom jest klasy 3.
Były przypadki przyjmowania do klasy 5?
Agasiek

Post autor: Agasiek »

Dostać się do klasy 5 to już raczej nie można. Znikome szanse...
ebaleciara

Post autor: ebaleciara »

W tym roku udało sie to 2 osobom, pisałam już o tym.
Julenka

Post autor: Julenka »

[quote:b02b198a51="estelle"]Mam pytania. Za rok chcę przystąpić na egazamin do tej szkoły, Niestety mam swój wiek za rok będzie to już 13 lat i koniec 1 klasy gimnaszjum. wiem że w tej szkole badają predyspozycje, ale czy można wykazać się techniką, gdyż mój poziom jest klasy 3.
Były przypadki przyjmowania do klasy 5?[/quote:b02b198a51]

estelle. a dlaczego nie zdawałaś do OSB wcześniej ? nie byłaś pewna że chcesz tańczyć czy może z innych powodów? z tego co wiem można zdawać póżniej, ale trzeba nadrobić zaległości, ale skoro jesteś dobrze przygotowana to myślę że powinnaś próbować.Za rok ja zdaję do OSB :)
estelle

Nie zdawałam w tym roku bo nie byłam pewna czy jestem przygotowana- miałam skręconą kostkę i nie mogłam wykonywać wielu ćwiczeń. Julenko a do której klasy zdajesz. Mam pytanie do uczniów czy jest możliwość w bursie pokoi jedno osobowych?
ebaleciara

Nie, pokoi jednoosobowych nie mamy.
Julenka

Post autor: Julenka »

[quote:a9e1cb2295="estelle"]Nie zdawałam w tym roku bo nie byłam pewna czy jestem przygotowana- miałam skręconą kostkę i nie mogłam wykonywać wielu ćwiczeń. Julenko a do której klasy zdajesz. Mam pytanie do uczniów czy jest możliwość w bursie pokoi jedno osobowych?[/quote:a9e1cb2295]

będę zdawać do klasy pierwszej:)a Ty powinnaś tez próbować:)
tyniuszka

witam

Post autor: tyniuszka »

Dziewczyny ta szkoła jest super kocham do niej chodzić ,uwielbiam każdą lekcję może najmniej matematykę :D wszystko jest ekstra dostałyśmy nowe stroje baletki i niedługo buty do Ludowego będziemy mieć najlepsza w szkole jest klasyka :) Fajni ludzie i super wychowawcy oraz panie i panowie profesorowie no i wujkowie :wink: pozdrawiam
estelle

Tyniuszko, a możesz mi powiedzieć czy możliwe jest to że ktos by zdał np. do 4 kalsy i chodził na zajecia np. z 2 klasą lub 3??
ebaleciara

[b:4cc9bee57a]estelle[/b:4cc9bee57a], da się zdać do 4 klasy, w ostatnich latach zdarza się to w najszej szkole coraz częściej. Jednak na klasykę ta osoba chodziłaby z rówieśnikami, nie z młodszymi.
ODPOWIEDZ